Vijf cyberveiligheidstips die elke ouder zijn kinderen moet leren

Vijf cyberveiligheidstips die elke ouder zijn kinderen moet leren

Een kind zijn is niet meer wat het ooit was. Tegenwoordig heeft meer dan 60 procent van de kinderen in de Nederland toegang tot internet via hun eigen computerapparaat. Het is niet verkeerd om uw kinderen internet te laten gebruiken. Maar met cyberaanvallen die één op de drie Nederlanders treffen om de 39 seconden, is de noodzaak om uw kinderen te leren over online veiligheid groter dan ooit.

Daarom hebben wij van slotenmaker Rotterdam een lijst samengesteld met vijf cyberveiligheidstips die elke ouder zijn kinderen zou moeten leren.

Vermijd het delen van persoonlijke gegevens

Meer dan 1 miljoen kinderen zijn in 2017 slachtoffer geworden van identiteitsdiefstal of fraude. Wanneer u zich abonneert of iets downloadt van internet, moeten gebruikers meestal een formulier invullen met persoonlijke informatie. Als uw kind zijn of haar persoonsgegevens op een verdachte site invoert, kan hij of zij het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal. Om te voorkomen dat uw kind roekeloos persoonlijke informatie deelt op het internet, leert u de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Gebruik altijd een bijnaam wanneer mogelijk. Hoe minder uw kind deelt, hoe veiliger ze zullen zijn.
 • Plaats nooit persoonlijke e-mailadressen, telefoonnummers, thuisadressen of geboortedata voordat u uw goedkeuring krijgt.
 • Laat ze zien hoe je onbeveiligde sites kunt herkennen. Laat ze zoeken naar webadressen die beginnen met https in plaats van http. Websites met https voor het adres zijn veel veiliger.

Pas op voor e-mailscams

Als een e-mail te mooi klinkt om waar te zijn, is dat meestal zo. Phishing-aanvallen zijn e-mails die lijken op legitieme berichten, maar bevatten links die u omleiden naar websites met virussen. Vertel uw kinderen altijd om:

 • Verstrek nooit persoonlijke informatie met betrekking tot wachtwoorden of bankgegevens.
 • Vraag e-mails van onbekende afzenders voor het openen. Zeg altijd dat ze naar je toe moeten komen voordat ze verdachte berichten openen.
 • Meld verdachte e-mails als spam om gevaarlijkere e-mails van dezelfde afzender te voorkomen.

Neem een goede wachtwoordbeveiliging

Zwakke wachtwoorden zijn goed voor meer dan de helft van alle datalekken. Gelukkig zijn goede wachtwoordbeveiligingspraktijken effectief om online informatie veilig te houden. Overweeg deze tips:

 • Deel nooit wachtwoorden met iemand anders dan een ouder of voogd.
 • Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts.
 • Gebruik altijd een combinatie van letters en cijfers die niet korter zijn dan 12 tekens. Een hacker met een codebreukhulpmiddel heeft slechts 15 minuten nodig om een ​​wachtwoord van acht tekens te achterhalen.
 • Overweeg implementatie van identificatie met twee factoren die de identiteit van uw kind bij elke keer inloggen opnieuw bevestigt.

Bescherm privacy op sociale media

Niet alleen kunnen identiteitsdieven en stalkers persoonlijke informatie verkrijgen uit sociale profielen, ze kunnen deze netwerken ook gebruiken om gebruikers lastig te vallen en te bedreigen. verweeg de volgende tips om uw kinderen te beschermen bij het gebruik van sociale netwerken:

 • Houd accounts privé.
 • Bewaak hun activiteit.
 • Blokkeer gebruikers die u niet vertrouwt.
 • Laat ze nooit informatie achterlaten over hun locatie, volledige geboortedatum, woonadres, telefoonnummer, vakantieplannen of foto’s met geotags.
 • Laat ze nooit berichten overbrengen of corresponderen met mensen die ze niet persoonlijk kennen.

Implementeer Home Cyber ​​Security Practices

Voor extra beveiliging van cyberbeveiliging om u en uw kinderen veilig te houden, kunt u overwegen de volgende procedures toe te passen:

 • Antivirussoftware en firewalls om te voorkomen dat kwaadaardige programma’s in uw netwerk worden gehackt.
 • Virtueel beschermde netwerken (VPN) die voorkomen dat dieven informatie stelen via openbare Wi-Fi.
 • Gebruik bedrade verbindingen versus draadloos. Bekabelde verbindingen zijn moeilijker te infiltreren dan draadloos.
 • Update software en wachtwoorden voor alle aangesloten apparaten. Dit omvat alles dat een internetverbinding gebruikt.
 • Wees proactief, niet reactief als het gaat om cyberbeveiliging. Maak altijd verbinding met een vertrouwde beveiligingsexpert voor de juiste installatie en configuratie.
https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam

Bescherm je wagenpark

Hoe handig is het om te weten waar alle voertuigen zich bevinden die je in je bezit hebt. Stel je hebt een heel wagenpark bij je transportbedrijf staan en niet altijd een nachtbewaker. Het blijft dan toch altijd opletten geblazen dat de voertuigen goed beschermd zijn. Mocht het wel een keer gebeuren dat er een voertuig gestolen wordt op een mistige winternacht dan kun je door middel van een GPS Tracker gemakkelijk achterhalen waar deze zich bevindt. Het gps volgsysteem is verborgen bevestigd in het voertuig en kan door middel van een applicatie aan de eigenaar tonen op welke locatie deze zich bevind. Autodieven weten in de meeste gevallen niet direct waar deze tracker geplaatst is en omdat ze meestal haast hebben zullen ze hier ook niet uitgebreid naar op zoek gaan. De tracker kunnen tot 21 dagen op een rij een vrijwel gedetailleerd en nauwkeurige locatie update geven met een minimale afwijking. Deze afwijking is vrijwel nooit meer dan 2.5 meter waardoor je eigenlijk vrij nauwkeurig bent in de locatiebepaling. De chauffeurs kunnen in noodgevallen eigenlijk ook zelf de SOS knop indrukken als er sprake is van een noodsituatie. Er wordt dan een melding verzonden naar de voorgeprogrammeerde mobiele telefoons en e-mailadressen. Het maakt niet uit waar op de wereld het voertuig zich bevindt, want in meer dan 85 landen zal de tracker een actieve melding geven van de huidige locatie. Dit brengt ook geen extra kosten met zich mee, wat het aantrekkelijk maakt voor eigenaren van een wagenpark om er één aan te schaffen. Hierdoor wordt er ook overzicht gegeven of alle chauffeurs zich aan de rusttijden houden, wat uiteindelijk ook boetes voorkomt. Deze trackers kunnen ook aan de buitenzijde van het voertuig bevestigd worden, omdat de behuizing spatwaterdicht is en duidelijke led indicatoren heeft.  Het kost wat maar dan kun je wel veilig je wagenpark beheren.

https://mygpstracker.nl/