Leer bij met een automotive studie

De voordelen van een cursus autotechniek of een studie autotechniek weten? Lees dan snel verder!

Verschillende opleidingen en cursussen

Laat geen handel uit de garage rijden en volg een cursus of opleiding die bij jou past. Met een cursus autotechniek bepaal je zelf hoe je opschakelt en in hoeverre jouw kennis bijgespijkerd moet worden. ‘Nee’ verkopen is er niet meer bij. Maar wat voor soort studies kun je volgen? Er zijn veel verschillende automotive studies. Van elektronica tot airco en van een technisch opleidingsplan tot een commercieel opleidingsplan. Het volgen van een cursus of opleiding gaat niet alleen maar om het trainen. Het gaat over een volle brug en tevreden klanten. Wees klaar voor de nieuwe klant. Meer leren over onderhoud en diagnose aan Hybride voertuigen? Of meer interesse in diesel of benzine brandstofsystemen? Je kunt alle kanten op met een cursus of opleiding.

Waarom blijven leren in de automotive sector?

Je leert tijdens een opleiding of cursus niet alleen de technische aspecten, maar ook hoe je het diagnoseproces zo goed mogelijk laat verlopen. Je leert ook hoe de omgang met klanten en collega’s hoort te verlopen. Duidelijke communicatie op de werkvloer en goed overleg tussen service-adviseur en diagnosetechnicus komt ook aan bod. Na een cursus autotechniek weet je hoe je klantgericht moet presenteren, hoe je dit doorvertaald naar de klant en hoe je verwachtingen kan managen. Goede communicatie op de werkvloer en naar de klant leidt uiteindelijk tot tevreden klanten en meer omzet. Zo ben je ook aantrekkelijker voor de arbeidsmarkt. En wie wil er nou niet zeker zijn van een vaste baan en een vast inkomen?

Technische basiskennis

Wil je nieuwe, technische kennis opdoen? Dan is een automotive studie iets voor jou. Maar ook wanneer je werkzaam bent in de automotive sector met een niet-technische functie is een automotive studie erg handig. Opleidingen zijn er namelijk voor iedereen; voor bijvoorbeeld receptionistes, telefonistes, verkopers en magazijnmedewerkers. Een opleidingsplan voor niet-technici is een speciale opleiding voor mensen die werkzaam zijn in de automotive branche, maar geen technische taken uitvoeren. Wanneer je als niet-technici, toch technische kennis hebt, raken klanten onder de indruk en kun je ze beter helpen. Ook verlopen processen op deze manier beter. Een automotive opleiding hoeft dus niet technisch te zijn. Iedereen kan iets bijdragen in de garage.

Bij Automotive Academy ben je altijd aan het juiste adres om alles uit jezelf te halen. Meer informatie? Je vindt het allemaal op automotive studies.

https://automotiveacademy.nl/