Wat zijn kunstplanten? | Kunstpalm

Als woonaccessoires gaan, nep-planten hebben een van de slechtste reputaties. Ergens gelegen tussen waterbedden en plastic bankdeksels op de schaal van de plakkerigheid, hebben we de neiging om ons ze voor te stellen, genesteld in een ongelukkige hoek van iemands oudtante’s huis, het verzamelen van stof en er ondubbelzinnig niet levend uitzien. De meeste interieurontwerpers (en niet-deskundigen, overigens) raden u daarom aan om uit de buurt te blijven van elke vorm van fauxflora. Dat wil zeggen, dat ze dat tot voor kort nog zouden hebben gedaan.

Dit artikel is geschreven door Kunstpalm: De verkoper van kunstplanten, kunstbloemen, een kunstboom en een kunsthaag.

“Ik denk dat mensen zich meer bewust zijn van de schoonheid die planten in een huis brengen. Valse planten helpen mensen die geen groene vingers hebben om te genieten van de fysieke werking van groen”, legt Deidre Remtema van Deidre Interiors uit Michigan uit. “Valse planten kregen in het verleden een slechte klap omdat ze eruit zagen als plastic en helemaal niet echt, wat een enorme afslag is. De materialen die gebruikt worden om namaakplanten te maken, hebben een lange weg afgelegd om het oog te misleiden!”.

Inderdaad, zoals uw eigen vensterbank kan bewijzen, hebben planten – zowel levend als anderszins – een sterke toename in populariteit ervaren, vooral onder duizenden jaren. Een vaak geciteerd 2016 onderzoek van de National Gardening Association wijst uit dat van de zes miljoen Amerikanen die dat jaar begonnen met tuinieren (blijkbaar, af en toe herinnerend aan het besproeien van een sappige telling als tuinieren!) er vijf miljoen tussen de 18 en 34 jaar oud waren. Ondanks de identiteit van de generaties kunnen kamerplanten kieskeurig, tijdrovend en duur zijn. Gelukkig is er, waar een trend is, iemand die een manier zoekt om minder te zoeken. Enter: de terugkeer van de kunstmatige kamerplant.

“Ik ging afgelopen januari naar een Atlanta huis- en cadeaumarkt in Atlanta en ik zag ze overal. Ze hadden een hele sectie die zich richtte op gewoon nepplanten, wat gek is. Elk merk had een soort [nep-plant] product. Het was zoiets”, zegt Taryn Tavella, associate editor van lifestyle- en interieurtrends bij voorspellingsbureau WGSN.

Een kunsthaag van hoge kwaliteit vind je bij Kunstpalm. De verkoper van kunsthagen, kunstplanten en kunstpalmen.

De proliferatie van plantenneperij kan ook iets te maken hebben met de populariteit van planten die niet kunstmatig zijn, maar soms lijken te zijn – dingen zoals vetplanten, cactussen en rubberplanten. Deze stevige plantensoorten zijn populair omdat ze gemakkelijk te onderhouden en moeilijk te doden zijn. Maar als je planten hebt die er toch al nep uitzien, nou ja, waarom ga je dan niet een stap verder?
In plaats van goedkoop, plasticachtig en vreemd genoeg perfect (de dode giveaway van de meeste niet-levende vegetatie), zijn de nepplanten van vandaag de dag gemaakt met het uitdrukkelijke doel om er realistisch uit te zien. Ze zijn perfect onvolmaakt, zo u wilt. De ondernemende bemanning achter Slightly Browning Fake Plants, een virale Kickstarter die zich heeft omgevormd tot een legale kunstmatige plantenbron, heeft dit concept tot zijn logische conclusie gebracht.

“Er is een categorie mensen die [de planten] op een vrij oprecht niveau waarderen”, zegt Kurt Slawitschka, medeoprichter en hoofd “groei” officier, over het project. “Het zijn mensen die planten hebben gehad en het echt moeilijk hebben gehad om voor ze te zorgen en zich er slecht over voelen.
Plastic planten zijn ook niet bepaald goedkoop: Deze valse vioolbladvijg van de Markt van de Wereld zal u $179 terugzetten, terwijl gelijkaardige van CB2 $299 kost. Bij $45, zijn de Licht Bruinende Valse Planten van $45, aanzienlijk goedkoper, hoewel ook kleiner. Terwijl $300 als een vreselijke partij van geld om aan een valse installatie te besteden schijnt – vooral overwegend kan u het echte akkoord voor ongeveer $70 in het Centrum van de Boom krijgen – het feit dat het voor altijd zal leven geen kwestie hoeveel u het verwaarloost is begrijpelijk trekt.
Net zoals modefanaten vastbesloten zijn om vadersneakers en moeders jeans weer relevant te maken, is er een neiging om het verleden te ontginnen voor dingen die misschien ten onrechte zijn afgewezen. Het is hetzelfde wat er gebeurd is met het neuken van tapijt: Ooit werd het beschouwd als een ondeugdelijk overblijfsel uit de jaren ’70, maar nu is het een nietje van studentenkamers, eerste appartementen en nog veel meer. Waarschijnlijk heb je zelfs zo’n harig kussen op je bank liggen.

Voordat je de inhoud van je veelbetegelde boven planthoek vervangt door een bosje namaakproducten, waarschuwt Tavella echter dat er één potentieel nadeel is. “Ik maak me er zorgen over vanuit een duurzaamheidsperspectief”, zegt ze over de trend. Veel valse planten zijn gemaakt van plastic, wat de oceanen en het milieu vervuilt. En in tegenstelling tot hun levende broeders, helpen fauxplanten niet bij het creëren van betere luchtkwaliteit voor ons om te ademen. “Het zou een goede gelegenheid zijn voor een merk om met een aantal duurzame en kwalitatief hoogwaardige producten uit te komen,” merkt Tavella op.
Te oordelen naar hun aanwezigheid, niet alleen bij commerciële design arbiters zoals CB2, IKEA, Target en West-Elm, maar ook bij plantenwinkels zoals Terrain, lijkt het erop dat nep-huisplanten nergens heen gaan. En dat is prima, vooral als je ze mengt met echte planten, zoals Remtema vaak suggereert aan klanten die grote arrangementen willen (“één nepplant is gemakkelijk te passeren, maar een groep van zeven zou niet overtuigend zijn,” zegt ze). Vergeet alstublieft niet om af en toe die o zo overtuigende bladeren af te stoffen.

Het is geen geheim dat zoveel jonge mensen ernaar streven om liefhebbende planten te zijn.

https://kunstpalm.nl/

Geheimen voor mooi en gezond haar

Prachtige glanzende lokken lijken voor sommige mensen als een ver van het bed show. Het is lastig te behalen en als ze er eenmaal zijn is het lastig om het haar mooi en gezond te houden. Wel is het belangrijk om te zorgen dat het haar glanzend en gezond blijft. Veel vrouwen vragen zich dan ook af wat de geheimen zijn om het haar mooi gezond en sterk te houden. In dit artikel ga ik een aantal van deze geheimen onthullen en bekend maken waarom de ene vrouw mooier haar heeft dan de andere vrouw.

 

1: Drink veel water

Een haar bestaat voor een kwart uit water. Het is hierom heel belangrijk om genoeg water te drinken. Door genoeg water te drinken zul je zien dat je lokken steeds gezonder worden.

 

2: Voorzichtig stylen

Het beste voor je haar is om het helemaal niet te stylen, föhnen of krullen. Helaas is dit voor veel vrouwen wel de dagelijkse realiteit. De beste kapper Delft kan je hier goed advies over geven. Op welke manier kun je je haar het beste in vorm krijgen, zonder dat je je haar ermee beschadigd.

 

3: Speciale behandeling

Je zag hem waarschijnlijk al een beetje aankomen: vrouwen met een natuurlijke glans in het haar maken vaak gebruik van producten om hun haar gezond te houden. Zo gebruiken zij conditioner en doen zij elke week een haarmasker om het haar in optimale glorie te behouden. Nu denk je misschien: daar heb ik toch helemaal geen tijd voor?? Een optie ernaast is om serum in het haar te smeren. Doe dit in de puntjes en op het haar dat je vaak stylt, krult of fönt. Op deze manier zul je zien dat je haar beter beschermd is en dat je minder vaak naar de kapper hoeft te gaan. Mocht je nou wel een goede kapper zoeken, ga dan voor goede kapper Delft

een dure investering voor een langdurig resultaat

Wilt u een duurzamer leven beginnen? U zou niet de eerste zijn, maar wel heel goed natuurlijk! De vraag is dan natuurlijk wel, waar begint u? het makkelijkste wat u kunt doen is investeren in een fornius symo. Dit is misschien een dure investering, maar na een paar jaar haalt u het geld wat u heeft geïnvesteerd al weer met gemak terug!  De energie die u uit uw panelen haalt per jaar kan uw huis dusdanig lang van stroom voorzien dat het gebruik van gas drastisch zal afnemen.

Voor het plaatsen van zonnepanelen moet u in veel gemeentes een vergunning aanvragen. Doe dit vroegtijdig want het kan een langdurig process zijn. Dat is afhankelijk van de gemeente waar u in woont en wat voor een huis u bezit. Als u hier meer duidelijkheid over wilt moet u contact opzoeken met uw gemeente zelf. Meestal kunt u alle informatie verkrijgen via de telefoon of op de website van uw gemeente, maar het kan zomaar zo zijn dat u langs het gemeentehuis moet om alle info te krijgen. Daarna moet u ook nog wat papierwerk ondertekenen en dan wachten op een goedkeuring. Dit hele proces kan even duren, maar dan heeft u natuurlijk wel fantastisch resultaat!

De pellet cv ketel met boiler die wijsman duurzaam levert zijn van een standaard, goede kwaliteit en installatie is voor ons ook geen probleem om te doen. Wij zijn snel, duurzaam en betrouwbaar dus als u een mogelijkheid zoekt om dit soort panelen op uw dak te zetten kunt u het beste naar ons toe komen. Als u vragen heeft of als u geïnteresseerd bent in wat zonnepanelen voor u kunnen doen is het misschien slim om zich op onze website te verdiepen en informeren. Of om contact te zoeken met onze klantenservice! Zij zijn meer dan gewillig om u verder te helpen en uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden!

https://www.wijsmanduurzaam.nl/

https://www.wijsmanduurzaam.nl/

Piekerpoli is er voor u

U kunt zich wellicht afvragen wat de Piekerpoli in houdt op z’n geheel. De Piekerpoli is een netwerk van zorgvuldig geselecteerde therapeuten en psychologen. Wij kennen al onze behandelaars persoonlijk. Wanneer je kiest voor therapie wil je in één keer goed zitten, er moet een ‘klik’ zijn met de behandelaar. Onze Piekerpoli therapeuten zijn ervaren, zeer betrokken bij hun cliënten, goed opgeleid en bovendien resultaatgericht en initiatiefrijk.

Bent u op zoek naar een goede psycholoog in Amsterdam en regio? In de huiselijke praktijk van Francine kunt u terecht voor therapie, psychische hulp en gesprekken. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als u met de auto komt, kunt u voor de deur (betaald) parkeren. De snelweg ligt op enkele minuten rijden. Francine is integer, is erg betrokken met haar klanten en heeft compassie. Deze beschrijvingen zijn gebaseerd op de vele positieve reviews over Francine.

Bent u woonachtig in regio Amersfoort en heeft u behoefte aan relatietherapie in Amersfoort. Als u zoekt naar een psycholoog of therapeut in Amersfoort kunt u terecht voor therapie, psychische hulp en gesprekken in de praktijk van Renate. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De psychologie praktijk bevindt zich in het sympathieke, groene dorp Hoogland dat, met zijn ligging vlak langs de A1, is opgeslokt door het grote Amersfoort. In de rustige wijk komt alleen bestemmingsverkeer. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de straat en er is een mogelijkheid om een elektrische auto (gedeeltelijk) op te laden gedurende uw sessie. Renate is doortastend, betrokken, secuur, flexibel en creatief. Haar benadering zien haar voorgaande patiënten als eclectisch; geïntegreerde ervaring en kennis, gecombineerd met een breed pakket aan therapeutische vaardigheden. Renate is prettig aanwezig, bijna gezellig, waardoor zij snel tot de kern kan doordringen.

U heeft de keus om vooruit te komen. Wij kunnen daarbij helpen.

https://piekerpoli.nl/

Wij helpen je met de gezellige feestdagen!

Wil jij een extra goede binnenkomst hebben tijdens een kerstfeest? Dan heb jij gegarandeerd als je met een leuke kersttrui binnenkomt! De Foute, Grappige, Stoffige, Noorse of zelfs lelijke Kersttrui. We hebben het allemaal in de (online) winkel.

In veel andere landen als Amerika, Canada, Engeland doen ze er al tientallen jaren aan. Tijdens de feestdagen zichzelf in een zo fout, grappig of zelfs lelijk mogelijke kersttrui hijsen. De reden dat ze dat is omdat ze nou eenmaal klaar zijn met dat opgedofte gedoe tijdens de Kerstdagen. En gelijk hebben ze!

We hebben verschillende categorieën voor zowel mannen als vrouwen, met ieder een top vijf van de meeste verkeerde en grappige kersttrui. Maar ook voor de kleintjes hebben de meeste schattige en leuke kersttruien die voor de leukste herinneringen zullen zorgen.

We hebben niet alleen de leukste kersttruien maar ook supergave accessoires. Zoals rendier haarbanden, en gezellige wijnverpakkingen. Leuk om als cadeau te geven. Kerstmutsen en kersthoeden hebben we ook in het assortiment, om jou kerst outfit helemaal af te maken!

De truien zijn gemaakt van 100% acrylgaren en hebben versterkte naden waardoor de truien jarenlang mee gaan. De trui kan ook gewoon gewassen worden in de wasmachine.

We sluiten niemand uit en hebben daarom alle maten om uit te kiezen. Van XS tot XXXXL. En we snappen ook dat de feestdagen nou eenmaal duur zijn en daarom je kan de leukste truien al hebben vanaf € 20,-.

Waarom zou je kiezen UglyXmas, vraag je je misschien af. Wij zijn de grootste aanbieder in foute kersttruien met ook de leukste! Een ander reden waarom jij het liefst bij ons jouw foute kersttrui wilt halen is vanwege het feit dat er gratis verzending is vanaf € 20,-. En daarbovenop, voor 14.00 besteld is morgen al in huis! Maar dat is nog niet alles. Achteraf betalen is mogelijk bij ons. Zodat jij volop kan genieten van al de gezelligheid.

https://www.uglyxmas.nl/nl_nl/

De beste technieken voor u!

Al meer dan 40 jaar ontwikkelen en vervaardigen wij coderingsoplossingen voor alle branches. Deze ervaring in coding en marketing waarderen onze klanten enorm, want wij weten waar het bij hen om draait! Hoge beschikbaarheid in combinatie met een uitstekend schriftbeeld en eenvoudige bediening – dat beloven wij!

We onderscheiden ons door ons ‘state-of-the-art’-productdesign, de rendabiliteit van onze systemen en onze hoge servicekwaliteit. Daardoor hebben we bijvoorbeeld de laagste follow-upkosten van de markt, en bieden we u individuele en zeer aantrekkelijke serviceconcepten. Profiteer van deze meerwaarde, optimaliseer uw producten en verlaag de kosten.

Continuous-inkjet printer en codeersystemen van KBA-Metronic betrouwbaar, economisch, nauwkeurig. Typische toepassingen zijn o.a. het printen van THT-informatie, logo’s, barcodes, lotnummers, datamatrixcodes, track&trace informatie en lengte markeringen. Of het nu gaat om eenvoudige of complexe toepassingen, zoals zeer kleine teksten of zeer hoge snelheden, KBA-Metronic biedt voor iedere toepassing de juiste printer. Hoge kwaliteit componenten in combinatie met modern software garanderen een printer die optimaal is afgestemd op uw toepassing.

Contactloos coderen met een klein karakter inkjet printer is een technologie die zich over de jaren reeds heeft bewezen. Variabele informatie kan direct op een product worden geprint met een een hoge mate aan flexibiliteit en nauwkeurigheid. Door de grote diversiteit aan inkten, ieder met zijn specifieke eigenschappen is deze codeertechnologie breed inzetbaar.

Nagenoeg alle materialen zijn te coderen, op zowel vlakke als onregelmatige ondergronden. De alphaJET printers hebben deze technologie naar een hoger niveau gebracht waardoor deze nu nog eenvoudiger is in gebruik, minder belastbaar is voor het milieu en breder inzetbaar is bij verschillende toepassingen.

Betrouwbaar en veilig zijn onze inkjet printers. Ze bieden u maximale onafhankelijkheid en een flexibel productieproces. “Made in Germany” staat garant voor degelijkheid, hoge kwaliteit en een robuust design. De printers zijn ontworpen met de hoogste veiligheidsnorm en garanderen een minimale belasting van het milieu.

https://www.kba-metronic.com/nl/

Bedrijfskleding winkel

Bij een bedrijf dat loopt als een goed geoliede machine, hoort personeel dat er representatief uit ziet en de waarden van het bedrijf uitstraalt. Hoe beter dit te realiseren dan door middel van bedrijfskleding, die de werknemers op een representatieve eenheid doet uitstralen? Er zijn tal van bedrijven die bedrijfskleding voor uw bedrijf kunnen leveren. Maar waar te beginnen?

Het gemak van bedrijfskleding

Veel bedrijfskleding winkels werken op afspraak, of bieden uitsluitend een online assortiment aan. Niet zo prettig natuurlijk als je graag eens om tafel gaat met iemand die je kan adviseren over de beste mogelijkheden voor bedrijfskleding bij jouw bedrijf, of als je eens met je eigen handen de materialen daadwerkelijk wilt kunnen voelen, aanraken en met eigen ogen het fysieke aanbod wil bekijken. Als je op bezoek gaat bij een bedrijfskleding winkel, wil je kunnen ‘shoppen’ in de diverse collecties, materialen en ben je op zoek naar maatwerk en advies dat past bij jouw bedrijf, want ieder bedrijf is uniek en heeft zijn eigen kernwaarden. Vakkundig advies, een prettige sfeer en een persoonlijke benadering zijn hierin belangrijk, gelet op de vele verschillende wensen en behoeften die ieder bedrijf heeft.

Daarom is het belangrijk om voor uw bedrijf goed advies in te winnen en bij een bedrijfskleding winkel binnen te lopen waar men er echt voor u is, zodat u samen kunt kijken naar welke bedrijfskleding het beste past bij uw bedrijf, uw team en wat u met uw bedrijf en team zou willen uitstralen. Bedrijfskleding kan zorgen wegnemen als het gaat om kleding en representativiteit van het personeel, alsmede een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van personeel op de werkvloer in de vorm van bijvoorbeeld veiligheidsschoenen.

Vakantie in costa blanca

Geniet jij ook altijd ervan als je op vakantie gaat in het warmere zuiden? Naar welk land gaat dan meestal je voorkeur? Blijf je binnen Europa of ga je liever buiten Europa omdat je vindt dat alles in Europa maar hetzelfde uitziet. Iedereen zijn mening natuurlijk, het ziet er ook wel overal beetje hetzelfde uit. Het wordt zelfs als je het mij vraagt steeds erger, het is moeilijk om nog plaatsen te vinden die uniek zijn en niet op een andere plaats lijken. Er worden op veel plaatsen gebouwen gebouwd puur als dienst voor hotels, om te zorgen dat het toerisme nog verder kan groeien. Het eten wordt ook steeds duurder omdat de toeristen meer geld hebben dan de plaatselijke bevolking. Dit geldt natuurlijk niet overal maar je ziet het wel steeds vaker terugkomen.

Zou je graag een huis kopen costa blanca omdat je zo tevreden bent over het weer daar? Dan raad ik je dat zeker aan. Het is altijd leuk om een extra huis te hebben in een warm land. Je kan in dat huis dan lekker overwinteren wanneer het in Nederland zelf te koud is. Wist je trouwens dat de huizen niet zo duur zijn in Spanje? De huizenmarkt is daar nog niet zo ver gevorderd als in Nederland. In Spanje kan je dus voor een mooi prijsje al een aardig vakantiehuis spanje kopen.

Omdat de prijzen van huizen in Spanje nog niet zo ver gestegen zijn als in Nederland kan je ook meteen zeggen dat de huizen nog veel potentieel hebben. Als je nu een huis koopt in Spanje kan je er nog geld mee maken omdat de prijzen de komende jaren wel nog zullen stijgen. Het kan dus nooit kwaad om een huis te kopen in Spanje, je kan het zelfs eventueel verhuren zodat je zeker bent dat je geld verdiend met jouw vakantiehuis.

https://www.checkpablo.com/

De toekomstige huizen

Wie de afgelopen tijd het nieuws een beetje heeft gevolgd zal vaak hebben gezien dat leerling gespijbeld hebben op elke donderdag van de week. Eén keer in de week bezochten zij het Malieveld om te protesteren tegen het beleid van de overheid. Zij vinden namelijk dat de overheid te weinig doet om er voor te zorgen dat de wereld schoon doorgegeven kan worden aan de volgende generatie. Er was echter veel commentaar van mensen op deze actie. De organisator van deze protesten is een scholier die duidelijk er mee bezig is, maar veel mensen denke dat er verder veel jongeren mee lopen om maar een dagje vrij te zijn van school. Daarnaast verschenen er op het internet veel foto’s van scholieren die meededen aan de protesten, en vervolgens in de middag gingen lunchen bij diverse fastfoodketens. Bij het produceren van fastfood komt veel uitstoot kijken. Een niet echt verstandige keuze van de scholieren dus. Al lijkt het er meer op dat ze zich niet bewust zijn van het feit dat er veel uitstoot komt kijken bij het produceren van fastfood.

Maar de leerlingen hebben uiteraard wel een punt. We moeten ons meer bewust zijn van het milieu. De overheid moet maatregelen gaan nemen maar het is ook aan ons om actie te ondernemen. We kunnen zo onze cv ketels laten vervangen. Zeker als deze hun beste tijd gehad hebben is het verstandig om te kijken naar alternatieve oplossingen. Zo kan je een hybride warmtepomp aanschaffen. Hiermee voorkomen je een hoop uitstoot door geen gas uit te stoten bij het stoken van je huis. Dit apparaat zorgt er namelijk voor dat de warmte gehaald wordt uit de omgeving, zoals uit de aarde. Met dit soort kleine stapjes kan je er uiteindelijk voor zorgen dat je in een gasloos huis woont, en dus zelf niks uitstoot. Hoewel elektriciteit natuurlijk ook nog wel voor uitstoot zorgt is dat nog altijd minder als dat je het zelf doet.

https://techneco.nl/

Wil jij in het kerstmis licht staan?

Hip, fout of leuk. Iedereen heeft wel een mening over kersttruien. Eén ding wat zeker is, is dat je wel een goede binnenkomer hebt op een kerst borrel, feest of diner. Schaf daarom een extra leuke kersttrui aan! De Foute, Grappige, Stoffige, Noorse of zelfs lelijke Kersttrui. We hebben het allemaal in de (online) winkel.

In Amerika, Canada, Engeland doen ze er al tientallen jaren aan. Vóór en tijdens de Kerstdagen jezelf in een zo fout, grappig of zelfs lelijk mogelijke kersttrui hijsen. En waarom doen ze dat? Omdat ze nu wel een beetje klaar zijn met dat opgedofte gedoe tijdens de Kerstdagen.

We hebben verschillende categorieën voor zowel mannen als vrouwen, met ieder een top vijf van de meeste verkeerde en grappige kersttrui. Maar ook voor de kleintjes hebben de meeste schattige en leuke kersttruien die voor de leukste herwinningen zullen zorgen.

We hebben niet alleen de leukste kersttruien maar ook supergave accessoires. Zoals rendier haarbanden, en gezellige wijnverpakkingen. Leuk om als cadeau te geven. Kerstmutsen en kersthoeden hebben we ook in het assortiment, om jou kerst look helemaal af te maken!

We sluiten niemand uit en hebben daarom alle maten om uit te kiezen. Van XS tot XXXXL. Ook sluiten we mensen met een kleiner budget niet uit, want je kan de leukste truien als hebben vanaf € 20,-.

Waarom UglyXmas? Wij zijn de grootste aanbieder in foute kersttruien met dan ook de leukste! En een ander reden waarom jij het liefst bij ons jouw foute kersttrui wilt halen is vanwege het feit dat er gratis verzending is vanaf € 20,-. En daarbovenop, voor 14.00 besteld is morgen in huis! Maar dat is nog niet alles. Achteraf betalen is mogelijk bij ons. We begrijpen namelijk best dat december eenmaal een dure maand is me alle feestdagen. Vandaar dat we je graag helpen.

https://www.uglyxmas.nl/