Administratiekantoor beginnen

Category Bedrijven

Ben je altijd bezig met de administratie van anderen en ben je avontuurlijk, dan is een  eigen administratiekantoor beginnen iets voor jou. Een administratiekantoor zet haar personeel in om voor andere bedrijven de boekhouding op orde te krijgen en te actueel te houden. Je hebt administrateur dus een scherp oog voor detail nodig, en als kantoorhouder dien je een staaltje ondernemerschap te kunnen tonen.

Hoe kan ik mijn administratiekantoor beginnen

Een administratiekantoor start je net als elk ander bedrijf op met een beginkapitaal. Je hebt namelijk vermogen nodig om de locatie, het personeel, de inboedel en de promotie te betalen. Je gaat dus niet zomaar even een verbintenis aan, er komt veel kijken bij het opstarten van je onderneming. Kijk daarom altijd met je bank hoeveel eigen kapitaal je nodig hebt. Het is in bijna alle gevallen zo dat een lening afsluiten noodzakelijk is. Daarnaast heb je als administratiekantoor te maken met concurrentie. Heb je geen ervaring met marketing, zorg dan dat iemand je kan helpen met de promotie. 

Meer dan cijfers

Een administratiekantoor beginnen betekent veel verantwoordelijkheden maar ook veel vrijheid. De bedrijfsvoering ligt helemaal in je eigen handen, wat wil zeggen dat je zelf alle beslissingen kan nemen op het gebied van doelen, een focus, personeel, aankleding van het pand, enzovoorts. Je kiest zelf je klanten. Mocht je nu graag willen ondernemen, maar je vindt dat er toch wat veel bij komt kijken, is er de optie om franchisenemer te worden. Dit is zelfstandig ondernemerschap onder een reeds bekende handelsnaam.