Inspiratie nodig in huis? Denk eens aan een sfeerhaard

Heb je een nieuw huis gekocht of gehuurd of wil je gaan verbouwen? Er zijn zoveel verschillende stijlen en kleuren waarmee je aan de slag kan. Maar wil je nu echt een strakke en stijlvolle eyecatcher in huis brengen? Denk dan aan bijvoorbeeld een cinewall met een mooie sfeerhaard.

Losse sfeerhaard

Heb je een losse muur die je graag wilt opvullen? Denk dan bijvoorbeeld aan een elektrische sfeerhaard. Je hebt veel verschillende soorten sfeerhaarden, denk aan een vierkante of een 3D sfeerhaard met 3 zijdes. Zo kan je jouw muur prachtig opvullen en een echte huiselijke sfeer in huis brengen. 

Televisie met sfeerhaard

Een veelgebruikte manier om een sfeerhaard in huis te brengen is door hem te combineren met je televisie. Zo kun je bijvoorbeeld een elektrische sfeerhaard kopen in hetzelfde formaat als je televisie en deze onder de televisie plaatsen. Een veelgebruikte manier om deze televisie en sfeerhaard mooi bij elkaar te laten brengen is een cinewall. Een soort tv-wandmeubel of stukje ‘extra’ muur waarin je de televisie en de haard verwerkt. 

Cinewall met sfeerhaard

Als je een cinewall met sfeerhaard laat plaatsen is een elektrische haard de beste optie. Deze kan namelijk makkelijk aangesloten worden, is erg veilig en heeft geen rookafvoer nodig. Je kan er dan naast de haard en televisie voor kiezen om bijvoorbeeld een geluidsinstallatie in de cinewall te laten monteren. Het voordeel van een cinewall is dat alle snoeren en loshangende draden worden weggewerkt in het meubel. Zo zie je enkel het mooie van de televisie en de sfeerhaard. Dit geeft een boost aan je interieur omdat je geen televisie kastje meer nodig hebt en alle losse draden ziet. Het ziet er superstrak uit en je kan de cinewall vaak geheel naar eigen wens vormgeven. Zo kan je kiezen voor een simpele witte cinewall of een andere kleur, zelfs marmer, hout of beton zijn opties die je kan gebruiken om je cinewall vorm te geven.

Wat valt er onder civiele techniek?

Civiele techniek is een heel breed vak wat zich bezig houdt met de realisatie, ontwerpen en onderhoud van alles wat zich verbindt met de grond. Denk bijvoorbeeld aan de wegen, de bruggen die over het water lopen of de kades die aan de waterwegen liggen. Civiele techniek is iets wat we allemaal nodig hebben, zonder die civiele techniek kunnen we bijvoorbeeld problemen krijgen met de wegen die verslechteren of de bruggen die kunnen instorten. Het is dus erg belangrijk voor ons. Wanneer er ergens een overstroming is door bijvoorbeeld een dijk die gebroken is of dat er een file ontstaat door een slecht wegdek doordat er bijvoorbeeld een gat in de weg zit dan komt civiele techniek om dit te repareren. 

Wat houdt civiele techniek in?

Werk je in de civiele techniek? Of ga je er werken? Dan ga je je vooral bezighouden met het ontwerpen, onderhouden en aanleggen van openbare wegen of werken die vast zitten aan de grond of ermee te maken hebben. Voor de civiele techniek is het belangrijk dat er constant gelet wordt op de bevordering om zo de bereikbaarheid en mobiliteit te blijven verbeteren en onderhouden voor mensen en bedrijven. Bijvoorbeeld voor bruggen, wegen, water kanalen, spoorwegen en gebouwen. Bij deze werkzaamheden moet er veel gelet worden op: 

 • Trillingen

 • Lawaai

 • Overstromingen

 • Overlast

 • Afgesloten wegen 

Het is belangrijk dat deze aspecten zo min mogelijk aan bod komen zodat er niet te veel overlast is, maar het project moet wel soepel en makkelijk kunnen doorgaan. Er zijn nog veel meer werkzaamheden die zich in de civiele techniek bezighouden dan die ik net al genoemd heb hierboven. Doordat de mobiliteit en bereikbaarheid heel belangrijk is in onze maatschappij is het cruciaal dat deze werkzaamheden goed en netjes uitgevoerd worden. Deze werkzaamheden horen ook bij civiele techniek: 

 • Hydrologie

 • Wegenbouwkunde

 • Waterbeheer

 • Verkeersbouwkunde

 • Riolering

 • Beton- en staalconstructies 

 

Tips om u te helpen de laagste verspilde containerverhuur te huren

Het is niet echt verrassend dat je misschien de goedkoopste afvalcontainerverhuur wilt vinden, vooral wanneer je te maken hebt met een enorm probleem voor afvalbeheer in je stad.

Als je toevallig een persoon bent die geïnteresseerd is in het beheer van hun eigen oplossingen voor afvalafvalbeheer, dan moet je naar oplossingen van afvalbeheer bekijken en hoe ze je kunnen helpen om je eigen afvalverwijderingsbehoeften beter te beheren. Als u echter een afvalcontainer huurt, is het echter een goed idee om de goedkoopste mogelijk te vinden. Als u bovendien uw eigen afvalverwijdering doet, is het ook belangrijk dat u ook rekening houdt met het milieu, en dit betekent dat u containerverhuur moet vinden die zowel economisch als effectief is. Lees verder om meer te weten te komen over hoe je kunt gaan over het vinden van de goedkoopste containerverhuur in je stad.

  

De eerste plaats die u moet controleren wanneer u op zoek bent naar een huurcontainerverhuur is online. Er is een geweldige kans dat u precies zult vinden wat u zoekt wanneer u online zoekt, omdat er veel bedrijven zijn die afvalcontainers verhuren, en ze hebben allemaal hun eigen websites. Met het juiste onderzoek moet u gemakkelijk alle verschillende bedrijven kunnen vergelijken met diensten voor afvalbeheersing in uw regio. Je zou zelfs verrast zijn door de resultaten!

 

Nadat u uw onderzoek hebt gedaan, dan zou het waarschijnlijk een goed idee zijn voor u om elk afvalbeheerbedrijf te bellen dat u geïnteresseerd bent in het inhuren voor een persoonlijk bezoek. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat elk bedrijf precies begrijpt wat u zoekt, en dat ze u kunnen voorzien van een verscheidenheid aan opties als het gaat om afvalverwijdering. Natuurlijk zou je niet alleen een bedrijf inhuren op basis van de website van het bedrijf, omdat er veel redenen zijn waarom een bedrijf hun website op internet kan plaatsen, maar hun werkelijke kantoren kunnen ergens anders worden geplaatst. Daarom, voordat u contact opneemt met een afvalbedrijf, is het misschien een goed idee om hen te vragen om een lijst met de kantoren in uw regio, zodat u ze in persoon kunt zien en ze persoonlijk kunt zien.

 

Een ander ding dat u zou moeten doen, is om het bedrijf afvalcontainer te vragen hoe lang ze in het bedrijfsleven zijn geweest. Vanzelfsprekend, als een bedrijf al vele jaren bestaat, moet u ze overwegen om een gerenommeerde en betrouwbare afvalbeheerservice te zijn. Nieuwe bedrijven beginnen ook op de scène te komen, wat betekent dat u meer opties voor u beschikbaar hebt. Elk bedrijf heeft tijd nodig om te groeien en uit te breiden, en dit is iets dat de meeste afvaldiensten lijken te kunnen doen.

Er is geen reden waarom u geen geschikte afvalcontainer moet vinden om te huur van het bedrijf dat u kiest.

 

Het is ook belangrijk voor u om een kijkje te nemen op het opleidingsniveau dat elk bedrijf voor afvalcontainer heeft. Een goed afvalverwijderingsbedrijf kan u in staat zijn om u te begeleiden naar de beste afvalverwijderingsoptie, of dat verdamping opheffing of containerplaatsing is. Het feit is dat de meeste bedrijven hun klanten veel flexibiliteit lijken te bieden als het gaat om afvalverwijdering, en dit is belangrijk. Het is belangrijk om te weten dat het bedrijf dat u kiest zorgvuldig luisteren naar wat u wilt, en u een passende oplossing biedt. In feite krijg je misschien zelfs een offerte die erg lijkt op een die door een ander bedrijf wordt aangeboden, zodat je beide kunt vergelijken.

 

Neem al het bovenstaande in overweging, samen met uw persoonlijke ervaring en meningen, en u zou in staat moeten zijn om het beste afvalbedrijf te huren te bepalen. Bekijk het niveau van klantenservice dat elk bedrijf biedt, evenals hoeveel ze in rekening worden gebracht voor het gebruik van hun afvalverwijderingsdiensten. Ten slotte is het altijd een goed idee om een schriftelijke offerte van elk afvalbedrijf aan te vragen, zodat u alles kunt vergelijken voordat u beslissingen neemt. Door deze tips te volgen, moet u snel en gemakkelijk bepalen welk afvalcontainerverhuurbedrijf de beste is, evenals degene die u het beste algehele niveau van klantenservice biedt.

Klik hier voor meer informatie https://www.afzetbak.nl/

ICT bedrijf Amersfoort nodig voor volledige ICT-ontzorging?

Bij Xantion, een gedreven ICT bedrijf in Amersfoort, kunt u terecht voor volledige ICT-ontzorging. Dat betekent concreet dat wij niet alleen zorgen voor de computers, maar ook voor de servers, routers, switches en bijvoorbeeld de printers. Wel zo makkelijk dus! Dit alles doen wij tegen een laag, vaststaand bedrag, zodat u niet onverwachts voor torenhoge kosten komt te staan. 

ICT-beheer door een ICT bedrijf in Amersfoort

Als ik mijn ICT-beheer door een ICT bedrijf in Amersfoort laat doen is dat toch heel duur? Deze vraag krijgen wij vaak, maar niets is minder waar. Door uw volledige ICT-beheer te laten doen door ons hoeft u geen dure investeringen meer te doen of extra medewerkers in te huren. Beide opties zijn uiteindelijk een stuk duurder dan het inschakelen van Xantion. Het resultaat? Bovengemiddeld betrouwbare ICT systemen tegen lage en voorspelbare kosten. Een groot voordeel hierbij is dat wij onbeperkt helpen. U krijgt een vast team aangewezen voor uw ICT beheer. Heeft u een vraag, dan krijgt u direct iemand aan de lijn die u kent. Geen keuzemenu’s of wachttijden meer, maar direct antwoord op uw vraag en dat dag in dag uit, ook buiten werktijden. Door op deze manier te werken, hopen wij irritaties en onderbrekingen tot een minimum te houden voor uw medewerkers. Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan contact met ons op. 

ICT als water uit de kraan

In de huidige tijd kan bijna geen enkel bedrijf meer zonder goede ICT-voorzieningen. Door ICT zo transparant en makkelijk beschikbaar te maken als water uit de kraan, zorgt u ervoor dat uw bedrijf goed blijft lopen en er elke dag opnieuw vooruitgang kan plaatsvinden. Bij Xantion geloven wij in ICT als water uit de kraan. Dit proberen wij te bereiken door een eerlijke, creatieve, gedreven, toegankelijke en praktische werkwijze. 

Meer informatie

Bent u op zoek naar meer informatie over onze werkwijze of over alle diensten die wij verder nog leveren? Kijk dan eens op de website voor meer informatie over het ICT-bedrijf nabij Amersfoort. Wilt u een keer sparren met een van onze medewerkers over alle mogelijkheden voor uw bedrijf, neem dan direct contact met ons op. Misschien staan wij dan binnenkort ook wel bij u op de stoep.

U vindt professionele mediation in Haarlem

Als u op zoek bent naar goede mediation in Haarlem, bent u op zoek naar een professional. Wanneer u op zoek bent naar simpelweg iemand die bemiddelt in een conflict, kunt u ook iemand uit uw omgeving vragen. Wanneer u kiest voor mediation in Haarlem, kiest u voor professionele hulp. De mediator beschikt niet alleen over de benodigde kennis, maar is daarnaast ook in staat op een juiste wijze het gesprek te voeren. Een mediator is een expert op het gebied van conflicten oplossen. Dus, bent u in een conflict verwikkeld geraakt? Kies dan voor mediation in Haarlem en laat de professional u verder helpen!

Waar staat mediation eigenlijk voor? 

Mediation in Haarlem staat in beginsel voor bemiddeling. Echter, puur en alleen bemiddelen kan uw buurman bij wijze van spreken ook. Bij mediation in Haarlem staat deskundigheid en ervaring hoog in het vaandel. De mediator is in staat hevige conflicten op te lossen. Uiteraard kan dit alleen met de hulp van allebei de partijen, maar dit is iets wat een professional in de meeste gevallen kan bewerkstelligen. Bent u helemaal klaar met de conflictsituatie en wilt u graag een oplossing vinden? Weet u zelf alleen niet hoe u tot een oplossing samen kunt komen? Kies dan voor mediation in Haarlem, kies voor een oplossing!

In welke gevallen kan mediation helpen?

‘’Onze ruzie is zo hevig en duurt al zo lang, daar kan geen mediator bij helpen’’, dat is een veelgehoorde reactie. Echter, bij mediation in Haarlem zijn de professionals in staat de meest uiteenlopende conflicten op te lossen. Uiteraard zijn er uitzonderingsgevallen, maar in de meeste gevallen lukt het middels mediation in Haarlem om tot een oplossing te komen. Of u nou een conflict heeft in privésferen of binnen uw werkkring, mediation in Haarlem is er voor al deze gevallen. Mediation in Haarlem is er om beide partijen samen tot een oplossing te laten komen. Staat u open voor een oplossing? Kies dan voor mediation in Haarlem. 

 

Houtboor, diverse sprays, luchtgereedschap, handschoenen en meer

Bent u op zoek naar een deugdelijke houtboor of toch net iets betere luchtgereedschap? Geen probleem. Bij Technischeprodukten.nl kunt u terecht voor veelei gereedschap en lijmkitten, dit allemaal voor een scherpe prijs! Naast de vele gereedschappen vindt u op Technischeprodukten ook werkplaatsmeubilair, zodat u fijntjes en ongestoord bezig kunt zijn met uw project.

Boren: houtboor, metaalboor, betonboor

Op technischeprodukten.nl vindt u een ruim assortiment aan boren, zoals de houtboor, metaalboor en de welbekende betonboor. Deze soorten boren kennen verschillende vormen, die ieder dienen voor andere materialen of diktes. Zo heb je onder de metaalboren bijvoorbeeld een verzinkboor, die u kunt gebruiken voor het verzinken en afwerken van ietwat ruwe boorgaten. Of de houtboren: u heeft de speedboor (voor het verzinken of voor brede gaten in hout), slangenboor (voor balken, deuren, etcetera), machinaal boor (voor in een C&C machine)… En zo zijn er nog veel meer soorten houtboren, metaalboren en betonboren! Neem gerust een kijkje in onze collectie boren.

Onze lijmen

Naast boren heeft technischeprodukten.nl ook lijmen die u verder kunnen helpen met het uiteindelijke resultaat. Tevens zijn er vele varianten lijmen te vinden  in ons assoriment, zoals de polymeerlijm, bruislijm, spuitlijm en – uiteraard – de secondelijm. Wat voor lijm u nu zoekt, vrijwel alle lijmen zijn bij technischeprodukten.nl gewoon op voorraad.

Werkplaatsinrichting

Voor het creëren van dé perfecte werkplaats zit u bij Technischeprodukten op het juiste adres. Wie wilt er nu niet een rustig werkplekje hebben, zonder dat men continu luurt naar uw huidige project? Bij een prima en relevante werkplaats hoort natuurlijk de juiste werkplaatsmeubilair. Bent u een echte sleutelaar als het gaat om auto’s? Dan is een garagekrik wellicht iets voor u. Of zoekt u misschien een luchthaspel van het A-merk Rodac, een uitdeukset die tevens van het merk Rodac is, of bent u geïnteresseerd in een ander product? Er zit altijd een nuttig item tussen die van pas kan komen in uw droom werkplaats.

Afspraak maken

Heeft u een vraag over een van onze producten of wilt u een bezoekje brengen aan ons filiaal in Veenendaal om vrijblijvend advies te vragen aan onze medewerkers? U kunt ons bereiken via het telefoonnummer +31 (0) 318 769 003 of kom gezellig langs op het adres Inductorstraat 8 3903 KB te Veenendaal.

Kuchscherm voor jouw onderneming

We zitten op dit moment in een minder leuke tijd, we mogen minder dan voorheen en hebben het hier nogal moeilijk mee. De meeste mensen kunnen op dit moment gelukkig weer aan het werk bij het bedrijf waar zij voorheen werkte. Meestal wordt dit gerealiseerd door het toepassen van maatregelen tegen corona verspreiding. Een kuchscherm is een van deze maatregelen en wordt vooral veel toegepast in supermarkten. Zo is het voor caissières makkelijker om hun werk uit te voeren zonder het gevaar te lopen dat zij besmetting op lopen van het virus.  

Wat is een kuchscherm 

Een kuchscherm zorgt ervoor dat het virus zo min mogelijk wordt verspreid met niezen of hoesten. Het scherm dient ter bescherming van medewerkers en zorgt ervoor dat zij minder snel het virus oplopen. Het is wel belangrijk dat deze kuchschermen worden gemaakt op basis van richtlijnen van het RIVM. Als dit op de juiste manier wordt toegepast vangt de medewerker minder snel bacteriën op. Het kuchscherm is makkelijk te plaatsen op bijvoorbeeld een toonbank of afhaalloket. 

Eigenschappen kuchscherm 

Het scherm is geen simpel dun zeil, maar een stevig transparant acrylaat hygiënescherm. De kunststof beschikt over de hoogst mogelijke transparantie en is daardoor glashelder. Het scherm dient na het plaatsen regelmatig schoongemaakt te worden vanwege bacteriën op het scherm. Het preventiescherm kan eenvoudig worden gecombineerd met een houd afstand sticker. De combinatie hiervan is daardoor een goede en veilige voorzorgsmaatregel in uw winkel of bedrijfspand. Met het plaatsen van deze stickers zorgt u er ook voor dat de bewustwording van maatregelen wordt vergroot bij uw klanten. 

Toepassing van kuchschermen in de praktijk 

Kuchschermen worden vooral toegepast binnen een supermarkt of andere drukbezochte winkel. Dat is echter niet de enige mogelijke plaatsing van deze schermen. De kuchschermen zijn zeer flexibel en daardoor ook te plaatsen op andere plekken waar veel mensen bij elkaar werken. Voorbeelden hiervan zijn kantoren, callcenters etc. Met het toepassen van deze kuchschermen voer je maximale preventie regeling uit en zorg je voor een zo veilig mogelijke omgeving. De kans op infectie neemt daardoor enorm af en geeft goed weer dat jij als bedrijf het welzijn van je werknemers serieus neemt. Op zoek naar een kuchscherm? Kijk dan eens bij Endless Branding. Ze zijn gespecialiseerd in productie van offline materiaal voor jouw winkel. Naast kuchschermen biedt Endless Branding display reclame , winkel reclame en kartonnen reclame. 

https://endlessbranding.com/kuchscherm.html

De meest effectieve technieken voor kinderen bij het onder controle krijgen van hun woede

Een emotie, die we allemaal ervaren, is woede en soms leidt dit tot ongewenste acties. Wanneer mensen echter aan het onder controle krijgen van woede denken, denken ze meestal dat dat op volwassenen slaat, maar ook kinderen kunnen echt iets hebben aan het leren beheersen van hun woede. Al op zeer jonge leeftijd moeten kinderen leren omgaan met frustratie en woede.

Jonge kinderen kunnen nog niet rationeel denken en hebben nog geen emotionele controle, wat betekent dat ze niet kunnen voelen hoe ze zich echt voelen. Kinderen tonen duidelijk hun woede door middel van hun gedrag en hun acties. Sommige kinderen hebben woedeaanvallen, terwijl anderen schreeuwen en krijsen. Geloof me echt, niet alleen jouw kinderen vertonen dit gedrag en heel veel ouders over de hele wereld ervaren soortgelijke situaties met hun kinderen. Lees hier meer over kinderpsychologie.

Vaak wordt het kind leren omgaan met hun woede nooit overwogen omdat de meeste ouders of volwassenen dit buitensporige gedrag als ‘normaal’ beschouwen. Het leren omgaan met boosheid is voor kinderen misschien nog wel belangrijker dan voor volwassenen, omdat ze zich in een fase van bevinden waarin ze zich snel ontwikkelen.

Om dit soort problemen te voorkomen, is er vanaf de dag dat ze geboren worden goede begeleiding van de ouders nodig. Elke kans die je ze geeft om ongecontroleerd hun woede te uiten, is een teken dat je goedkeurt wat ze doen. Het meeste gedrag van wat kinderen op jonge leeftijd leren, blijven ze hun hele verdere leven vertonen.

Natuurlijk zijn er veel manieren voor het leren omgaan met woede, maar het is beter om ze gewoon aan te leren om hun woede onder controle te houden. Als je ze kunt aanleren om gedisciplineerder en volwassener te willen handelen, dan zul je merken dat ze zichzelf prima in de hand kunnen houden. En als ze niet de wil hebben om hun gedrag te veranderen, dan kan geen enkele therapeut of psycholoog ze helpen.

Maar hoe kun je deze eigenschap in hen ontwikkelen? Laat ze deelnemen aan meer activiteiten zodat ze al hun vaardigheden ten volste kunnen ontwikkelen. Enkele activiteiten die nuttig zijn om het kind aan deel te laten nemen zijn spel en sport en lezen. Elke activiteit waarbij ze kunnen verliezen of waar ze te maken krijgen met een tegenslag, is een effectieve manier voor kinderen om te leren omgaan met hun woede. Je moet ze betrekken bij spelletjes of activiteiten, die kunnen uitlokken dat ze boos worden of de handdoek in de ring willen gooien zodat je ze kunt leren hoe ze daarop kunnen reageren. Leuke, interactieve en besluitvormende activiteiten zijn allemaal goed voor kinderen om om te leren gaan met woede en deze activiteiten brengen hen ook positief denken en verschillende waarden bij.

Moedig kinderen altijd aan om hun gevoelens en gedachten te delen en leer ze hoe ze hulp kunnen vragen bij eventuele problemen.

Ben je op zoek naar een kinder psycholoog in Rotterdam?

https://www.depsycholoog.nl/rotterdam/

Ontwikkel Leiderschapsvaardigheden – Top 5 Tips Ontdekt

Wat denk je – dat leiderschap aangeboren of aangemaakt wordt? Het juiste antwoord is dat elk van ons één of veel aangeboren kwaliteiten heeft en het is onze plicht om die een extra duwtje te geven door het correct op dezelfde moment te begrijpen. Op dezelfde manier, goede aanmoediging is erg belangrijk als je leiderschapskwaliteiten in jou hebt.

De voordelen van leiderschapsvaardigheden ontwikkelen op jonge leeftijd zijn altijd al benadrukt. Als je nog niet begonnen bent, is het nog niet te laat, aangezien er genoeg tijd is om de kwaliteiten naar boven te brengen met oefening en motivatie. Taken toewijzen en beheren is niet de enige waarde die een leider moet bezitten.

Hij of zij moet ook kunnen inspireren en de andere teamleden moeten aanmoedigen om hun doelen te behalen en hen in gang zetten om hun beste beentje voor te zetten. Mensen houden er altijd van om geleid en gerespecteerd te worden door een persoon die rechtlijnig denkt en zich sterk richt op deuren openen en succes bereiken met duidelijke richtlijnen.

Hier is de top 5 tips die je zal helpen in het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden:

1. Zoek en vind wie je bent en wat anderen van je denken. Hiervoor moet je echte commentaar vragen die je zal helpen in je zelf-evaluatie.

2. Geef genoeg tijd aan het beantwoorden van vragen en zorgen van je teamleden die je zal helpen in het winnen van hun vertrouwen en hen respecteren. Je kan oplossingen bieden, je eigen mening geven of hen zelfs troosten om harmonie uit te bouwen aangezien goede luisteraars altijd goede leiders zijn!

3. Probeer om positief te praten en met je contacten bezig te blijven. Goede communicatie is altijd de sleutel tot succes en je kan het goed uitleggen en preciseren elke keer je iets probeert te leveren.

4. Om een goede leider te zijn, moet je bepaalde beslissingen aan het team overlaten of hun meningen produceren. Maak nooit iemand jouw slaaf aangezien iedereen zijn eigen baas wilt zijn en een grote druk iets is dat iedereen haat!

5. Probeer om het team heel te houden zodat iedereen zijn deel bijdraagt aan het succes om integriteit te creëren. Hiervoor zal je taken moeten verdelen zonder vooroordelen door te begrijpen waar ieders sterktes en zwaktes liggen zodat ze er het best uitkomen.

Het belangrijkste doel van een leider moet voorspoed en succes naar het volledige team met iedereen betrokken en hun deel leveren voor de ontwikkeling zijn.

IvPP | persoonlijk leiderschap

http://www.ivpp.nl/leiderschap/training

Een gezond gebit voor iedereen

Een gezonder gebit, ook voor de oudsten en kwetsbaarste onder ons. Daar trekt minister Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin 1 miljoen euro voor uit. En desnoods zal de tandarts ervoor aan huis komen. Niet eens zo’n gek idee. Een studie van Bond Moyson toonde eerder al aan dat driekwart van de bewoners van woonzorgcentra in twee jaar geen tandarts had gezien. Amper 22 procent had een of andere vorm van mondzorg gekregen. Maar ook ouderen die nog thuis wonen hebben het soms moeilijk om hun gebit naar behoren te verzorgen. Bij mensen die fragiel worden kan het heel snel achteruitgaan. Verwaarlozing van mondgezondheid wordt vaak in verband gebracht met ondervoeding, gewichtsverlies, hart- en vaataandoeningen, diabetes en andere gezondheidsproblemen. Veel voorkomende problemen van de ouder wordende patiënt zijn tandbederf, ontstekingen van het tandvlees en kaakbot en aandoeningen van de slijmvliezen. Regelmatig moet een tandarts een tand of kies trekken. Een goede mondgezondheid hangt nauw samen met de algemene gezondheid en welbevinden. Zo kan een slechte mondgezondheid leiden tot ondergewicht omdat een oudere moeite heeft met eten. Daarnaast gebruiken oudere mensen ook vaak meerdere medicijnen. Medicatiegebruik is een extra risicofactor voor de mondgezondheid, omdat veel medicatie invloed heeft op de speekselproductie, waardoor de natuurlijke bescherming van het speeksel afneemt en de kans op een droge mond afneemt. Nu zullen behandelingen als een wortelkanaalbehandeling of een kaakcorrectie niet meer voor ouderen gelden, want in Nederland draagt ongeveer driekwart van de ouderen boven de 65 jaar een volledige of gedeeltelijke gebitsprothese (een kunstgebit). Het is echter daarom wel belangrijk dat ouderen ook met een kunstgebit naar de tandarts blijven gaan. Door het slinken van het kaakbot kan de gebitsprothese namelijk minder goed gaan zitten. Hierdoor kunnen beschadigingen aan het mondslijmvlies ontstaan. En belangrijk is: poets twee keer per dag je tanden.

http://orfeokliniek.nl/