Struinen met de pen

Het is zondagmorgen en de dauwslierten zweven over het natte gras heen. Door de dauw komt langzaam aan de poldersloot in zicht waar we deze ochtend op zoek gaan naar enkele polderschubs. Het water ligt er glad en levenloos bij. De vraag is of de polderschubs wel her en der aanwezig zijn. Na het rustig optuigen van de karperhengel wordt het water afgespeurd op leven. Helaas zonder enig zicht. Om de eerste actie aan te jagen, worden enkele kleine bruggen en zijslootjes voorzien van twee handjes met mais. Door de zachte bodem is vaak snel te zien of er vis aast, door de vele aasbellen die dan ophoog komen. Ook het slib wat opgewaaid wordt laat een grijze wolk in het water achter. Een ideaal beeld om een pennetjes op te gooien. Na een half uur zonder verder leven, begint de twijfel toe te slaan. Toch maar verder de polder in, of wachten op leven? Na een kwartier volgt het besluit om voorbij het stuwtje enkele andere zijslootjes en brug lichtjes aan te voeren. Dit blijkt een goede keuze. Bij het aangooien van de 2e plek blijkt er al leven op de net aangevoerde stek zichtbaar. Met enkele snelle passen kan ik de dobber onder de top laten zakken. De overige vislijn draai ik licht strak op de top om snel in contact te zijn met de vis. Na 10 seconden begint de dobber zachtjes te tikken en zakt de dobber na enkele seconden mooi schuin weg. Een echte karperaanbeet. Na het aanslaan vliegt er een dobber en lege haak door de lucht. De karper is om een of andere reden toch losgekomen. Snel opnieuw proberen. Nu duurt het zeker 30 seconden voordat exact hetzelfde tafereel zich afspeelt, maar nu met succes. Na een korte dril komt een kleine giebel naar boven. Niet de vis die ik verwacht had. Waarschjinlijk ook de verklaring dat de eerdere aanbeet in niets uitloop. Met een haakaamt 2 is dit best grof voor deze kleine giebel. De rest van de ochtend blijft het gelukkig doorlopen met regelmatig aanbeten van kleine karpers en giebel. Zo zie je maar, dat de sloten aan de overkant soms net wat groener zijn.

 

https://www.sportvisgigant.nl/

Heb je Last van ongedierte?

Heeft u last van ongedierte? Dan moet u altijd ongediertebestrijding Leiden bellen. Want wat betreft dierplagen heeft u een meldingsplicht. De kosten voor ongediertebestrijding Leiden zijn afhankelijk van de plaag. Zo is het bestrijden van ratten is gratis voor particulieren. Bedrijven dienen zelf een particulier bedrijf in te schakelen. Het bestrijden van hommels en bijen door de ongediertebestrijding Leiden is dan weer kosten die de gemeente moeten betalen. Dit komt omdat de gemeente een onderzoek plicht naar bijen en hommels. Als er geen gevaar is, is het niet toegestaan het nest te verstoren door de ongediertebestrijding Leiden.

Onderzoek plicht

Heeft u last van kakkerlakken? Ook dan kun je de kosten van ongediertebestrijding Leiden verhalen op de gemeente. Zo heeft de gemeente ook een onderzoek plicht naar kakkerlakken. Bent u particulier, dan bestrijdt de gemeente de kakkerlakken kosteloos. Dit geldt ook voor ratten, Bedrijven die last hebben van kakkerlakken zullen een particulier bedrijf in moeten schakelen. De kosten zijn voor eigen rekening. Muizen daarentegen vallen niet onder de onderzoek plicht en een gemeente heeft dan ook geen  verplichting om muizen te bestrijden. U kunt ze het beste zelf bestrijden of u kunt ongediertebestrijding Leiden inschakelen. Voor het inhuren van de ongediertebestrijding Leiden bij bestrijding van wespen is het afhankelijk van waar het wespennest zich bevindt. Wanneer het wespennest zich bevindt in de openbare ruimte dan kunt u het melden bij de gemeente. De gemeente zal een bestrijding uitvoeren en ongediertebestrijding Leiden bellen.

Andere insecten

Heeft u last van andere insecten die overlast veroorzaken en bel je daarvoor ongediertebestrijding Leiden? Dan moet u  enkele exemplaren (laten) vangen in overleg met ongediertebestrijder van de gemeente. De gemeente kan dan kijken om welke soort insect het gaat, waarna wordt geadviseerd of er wel of geen bestrijding nodig is. Wie de kosten ook betaal, bel bij last van ongedierte altijd de ongediertebestrijding Leiden.