Wasmachine reparatie Amsterdam: wasmachine problemen bij Zanussi wasmachines

Zanussi wasmachine problemen door wasmachine reparatie Amsterdam

Dankzij moderne technologie is het vinden van Zanussi-wasmachines een fluitje van een cent. Het begrijpen van foutcodes kan u misschien behoeden voor de schaamte om een ​​servicemonteur uit te nodigen voor zoiets eenvoudigs als een vuile filter of een deur die niet helemaal vastliep. En wanneer uw machine professioneel onderhoud nodig heeft, tonen de codes de technicus precies waar het probleem ligt.

Hoe foutmeldingen worden weergegeven

De foutcodes van de wasmachine van Zanussi worden op twee manieren weergegeven. In machines met een LED-display ziet u een E gevolgd door twee cijfers. Als uw machine geen displaypaneel heeft, wordt de foutcode weergegeven met een combinatie van rode en groene flitsen op het start / stop-lampje. Tel de rode flitsen om het eerste nummer en het groene nummer voor de tweede te krijgen.

Wasmachine reparatie Amsterdam verhelpt alle storingen aan uw Zanussi wasmachine.

Foutcodes begrijpen

Codes zijn gegroepeerd volgens de systemen waar de fout zich heeft ontwikkeld:

E1 codes

Een foutcode die begint met een 1, of een enkele rode flits gevolgd door een aantal groene flitsen geeft aan dat uw Zanussi wasmachine problemen op de een of andere manier gerelateerd zijn aan water:

E11 – De machine is niet aan het vullen. Ervan uitgaande dat de slangen correct zijn bevestigd en niet zijn geknikt of platgedrukt, controleert uw technicus de waterinlaatklep.

E13 – Uw wasmachine lekt. Je zou verwachten dat dit een onnodige foutcode is, omdat het klassieke symptoom van een lekkende wasmachine een natte vloer is! Er kan echter nog enige tijd water in de bodem van de machine blijven zitten voordat dit gebeurt. Deze foutcode betekent dat u het probleem in een eerder stadium opmerkt en dat er geen waterschade aan uw machine wordt veroorzaakt.

E2 codes

Alle E2-codes duiden op problemen met de afvoer. Dit omvat fouten met de pomp of de bedrading en aansluitingen. Zanussi filterproblemen met de wasmachine vertonen ook waarschijnlijk een E2-foutcode omdat een geblokkeerd filter voorkomt dat het apparaat correct leegloopt.

E3 codes

Deze hebben betrekking op de drukschakelaar in de wasmachine die de hoeveelheid water in de machine bewaakt.

E35 – geeft aan dat het waterniveau te hoog is. Dit kan soms worden veroorzaakt door overmatig schuimen, omdat u meer afwasmiddelen hebt gebruikt dan vereist of zelfs het verkeerde soort afwasmiddel.

E33, E36, E37 en E39 – Vermeld verschillende fouten in het drukschakelkring. Uw servicemonteur weet precies wat de cijfers betekenen, zodat zij het probleem kunnen traceren en snel kunnen herstellen.

E4 codes

Alle E4-codes duiden op problemen met de deur of het vergrendelingsmechanisme. Een om op te letten is E41, wat eenvoudig aangeeft dat de deur open is. Het is de moeite waard om te controleren of het veilig is vergrendeld voordat u een technicus belt. Andere E4-codes geven fouten aan op het slot of de bedrading tussen de vergrendeling en het hoofdbedieningspaneel.

E5-codes

Problemen met de motor van de wasmachine, de borstels of bedrading tussen het bedieningspaneel en de motor zullen een E5-code aangeven.

E6-codes en E71

Deze codes hebben betrekking op het verwarmingssysteem. Voorbeelden hiervan zijn

E61- Het water warmt niet goed op. Dit komt meestal door een defect verwarmingselement.

E62 – Het water is oververhit. De meest waarschijnlijke oorzaak is een storing in het bedieningspaneel.

E71 – Er is een storing in de watertemperatuursensor.

E8- en E9-codes

Geef een probleem aan bij het programmeren van het bedieningspaneel

Heeft u wasmachine reparatie in Amsterdam nodig, belt dan snel voor het maken van een afspraak.

https://witgoed-reparatie.net