Met de waterpijp op pad

De doorgewinterde reiziger onder ons komt op heel veel plekken en maakt spontane plannen die hem op verschillende plekken in de wereld brengt. Als je zo iemand bent is het belangrijk dat je altijd voorzien bent van een aantal producten. Dit kan een flesje water, een mobiele oplader of wat eten zijn dat je nodig hebt. In dit artikel ga ik jullie niet vertellen wat handig is om mee te nemen, maar wat de aankomst van bestemming misschien wel een stuk leuker maakt. Ik wil jullie hierbij vertellen hoe jij de waterpijp kan roken op het strand, in het bos of misschien wel in de bergen.

Als eerst is het belangrijk dat je een waterpijp mee neemt. Hoe voor de hand liggend het ook klinkt kunnen er nog wel eens wat onderdelen vergeten worden. Je moet namelijk denken aan de waterpijp vaas, de waterpijp slangen met bijbehorende mondstukjes en de bovenkant van de waterpijp.

Hiernaast moet je kooltjes en waterpijp tabak mee nemen. Je kan niet genieten van de waterpijp zonder deze twee onderdelen. Het is ook aan te raken om voor de zekerheid wat extra mee te nemen, want als je veel onderweg bent is de kans aannemelijk dat een kooltje breekt of nat wordt of iets vergelijkbaars. Ook is het meenemen van vloeistof belangrijk. Om een waterpijp te roken heb je natuurlijk wel water of een andere vloeistof nodig. Neem vloeistof mee om de waterpijp te roken, maar ook om te drinken.

Als laatst is er een onderdeel dat veel vergeten wordt, maar niet bij de waterpijp hoort: een aansteker. Vooral als niemand in je vriendengroep rookt is het belangrijk om hier over na te denken. Je wilt niet klaar zitten om er vervolgens achter te komen dat je geen vuur hebt om de waterpijp mee aan te steken.

Het enige wat je hiernaast nog nodig hebt is een heleboel gezelligheid.

https://premium-hookahs.nl/

Zitten paardrijlaarzen niet lekker? Dan zijn paardrijchaps wat voor jou!

Zitten paardrijlaarzen niet lekker? Dan zijn paardrijchaps wat voor jou!

Als je rijlaarzen niet prettig vind zitten is er nog een goed alternatief, de chaps! Chaps draag je aan je onderbeen in combinatie met een schoen tijdens het paardrijden. Vroeger droegen de cowboys lange zware chaps gemaakt van leer. Tegenwoordig zijn chaps moderner geworden en wanneer je ze draag met een nette jodphur zijn ze bijna meer niet te onderscheiden van echte paardrijlaarzen. Chaps zijn ideaal om snel aan en uit te trekken of wanneer je niet steeds wilt wisselen van paardrijlaars tot lage schoen. Met paardrijlaarzen kost dit veel meer tijd, daarom verkiezen sommige ruiters chaps boven laarzen. Echter zijn er ook veel ruiters die vinden dat chaps niet genoeg steun bieden tijdens het paardrijden.. De chaps zijn bijna altijd voorzien van een rits aan de achter of zijkant en een knoop of gesp aan de bovenkant. In de chaps zelf zit elastiek zodat ze beter aansluiten op het been van de ruiter. Zelfs op concours is het rijden met chaps toegestaan, ook al zie je in de praktijk vooral rijlaarzen.

 

 

Wat is het verschil tussen chaps en paardrijlaarzen?

Het grootste verschil tussen chaps en paardrijlaarzen is dat chaps bestaan uit twee delen. Namelijk de chap zelf en de jodhpur (de schoen) terwijl paardrijlaarzen gemaakt zijn uit één deel. Mede hierdoor zijn veel dressuurruiters van mening dat chaps te weinig steun bieden waardoor er te veel speling zit in de benen van de ruiter. Veel springruiters zijn juist erg positief over het rijden met chaps. Zij vinden het ideaal dat ze zo simpel aan en uit te trekken zijn. Zo hoef je niet de hele dag op rijlaarzen te lopen. Ook kun je verschillende schoenen combineren met chaps. Dit kunnen nette leren jodphurs zijn voor op concour, of lekkere winterschoenen voor op stal.

 

Van welk materiaal zijn paardrijchaps gemaakt?

 Chaps voor de paardensport zijn te koop in verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn:

Elk materiaal heeft zijn eigen voor en nadelen. Chaps die gemaakt zijn van leer horen bijvoorbeeld langer mee te gaan dan chaps van neopreen. Leren chaps dien je wel te verzorgen met leer verzorgingproducten. Een voordeel hiervan is dat de chaps steeds soepeler worden en zich gaan vormen naar je onderbeen. Een nadeel hiervan is dat je het goed moet bijhouden. Chaps van suede of neopreen zijn geen verzorging nodig, deze kun je meestal gewoon in de wasmachine doen. Daarom zijn deze paardrijchaps ook goedkoper dan die van leer. Speciaal voor kinderen kun je kinderchaps kopen met verschillende kleuren en motiefjes. Van roze met glitters tot een paardenprint. Dit soort chaps zijn aangepast is de hoogte en omvang van de kuit.

 

Welke modellen paardrijchaps en jodphurs zijn er te koop?

Er zijn robuuste chaps te koop voor western ruiters, maar ook mooie smalle chaps die goed aansluiten. Deze zijn meer geschikt voor de spring en dressuurruiters. In combinatie met een nette jodphur lijken chaps sprekend op paardrijlaarzen. Een jodphur is makkelijk aan te trekken en je kunt er gerust een hele dag op rond lopen. Er zijn jodphurs te koop met rits, veter of helemaal geen sluiting. De collectie jodphurs bestaat voornamelijk uit leren modellen, maar ook een paar eenvoudige rubberen jodphurs. Rubberen jopdhurs zijn laag geprijsd en makkelijk in onderhoud terwijl leren jodphurs net als de chaps behoefte hebben aan meer onderhoud.

 

In deze video word er uitgelegd hoe je paardrijchaps kunt aantrekken (video)


http://youtu.be/nGnCuz5z4bA

 

Wat kosten chaps voor het paardrijden?

In vergelijking met rijlaarzen lijkt het alsof chaps een heel stuk minder kost. Alleen heb je aan enkel chaps niet zoveel. Je bent een goede schoen met een hakje nodig om ze te kunnen dragen tijdens het paardrijden. Een echte leren jodphur kan ook honderden euro’s kosten. Daar komen de chaps nog bij op en uiteindelijk scheelt het in prijs niet veel met een goede rijlaars. Soms kun je geluk hebben, en is er een voordelige aanbieding op chaps en jodphurs. Zo kun je voor een leuke prijs toch kwalitatief goede chaps met jodphurs kopen. De duurdere merken paardrijchaps zijn Pikeur en Cavallo. De meer gangbare merken zijn HKM, Horka of Mondoni. Als je dagelijks met chaps rijd heb je als ruiter ook behoefte aan beter chaps die minder hard slijten. Daarom is het een persoonlijke keus welke chaps er voor jou geschikt zijn.

https://123ruitersport.nl/paardrijkleding/chaps.html?alias=chaps