Een nieuwe look in huis door je gordijnen te verven

Ben je toe aan verandering in huis? Misschien een nieuwe keuken? Een nieuwe bank? Een nieuwe tv kast? Of wil je gewoon graag iets heel simpels en kleins vervangen wat toch een groot zicht in je huis heeft en een hele andere look of stijl kan geven? Heb je wel eens gedacht aan het verven van je gordijnen? Misschien wist je niet eens dat het kon. Maar je kan je gordijnen zelf verven. Het is ook zeker goedkoper en bespaard je daarom veel geld. Anders had je misschien wel nieuwe gordijnen gekocht of een heel nieuw interieur. Het verven van je gordijnen is eigen heel simpel. Je doet dit namelijk door een keertje je gordijnen in de wasmachine te doen en die met een bepaalde te verf te wassen. Het is alleen niet zo super makkelijk als het klinkt, er zijn wel een aantal dingen waar je aan moet denken voor je het gaat doen. 

7 dingen waar je op moet letten voor je gaat verven

Zoals ik net zei moet je dus op een aantal dingen letten voordat je de gordijnen in de wasmachine doet met een kleurtje. Hier zijn 5 belangrijke dingen die je moet weten voor je gaat beginnen. 

1. Zijn mijn gordijnen licht genoeg of moet ik ze eerst nog ontkleuren?

2. Ga ik ze ontkleuren zo ja, met welke soort verf doe ik dit dan.

3. Van welke stof zijn mijn gordijnen gemaakt en kan ik deze wel verven?

4. Welke soorten stoffen horen bij welke verf?

5. Welke soorten verf zijn er allemaal en hoeveel verf heb ik eigenlijk nodig? 

6. Is de kleur al mooi genoeg na 1 wasbeurt of heeft het een nog een aantal wasbeurten nodig? 

7. vind je de kleur mooi? Hang je gordijnen dan uit maar let op dat ze niet in het zonlicht drogen, dit kan de kleur weer faal maken. 

Het zonnescherm in Elst laat je genieten van de zomer op een fijne manier

Met het handzame zonnescherm in Elst weet je zeker dat je niet meer uit je kleding hoeft te zweten wanneer de temperaturen in het land weer stijgen. Een zonnescherm in Elst maakt het namelijk mogelijk om een schaduwplek te creëren waar je heerlijk in de wat koelere omgeving kunt zitten. Als de temperaturen echt stijgen, kan het flink warm worden in het land. In je tuin of op het balkon is er dan geen plek meer te vinden waar je het goed kunt volhouden of waar je ook echt wilt gaan zitten. Om te zorgen dat het wat beter vol te houden is en je wel met dit warme weer buiten kunt zitten kan je ervoor kiezen om een zonnescherm in Elst aan te schaffen. Dit maakt het mogelijk om te genieten van de warmte die er buiten is en tegelijkertijd in de schaduw te zitten. 

Diverse schermen

Het zonnescherm in Elst is gemakkelijk te plaatsen en kan je in diverse vormen aanschaffen. Het meeste bekende scherm dat je kunt aanschaffen is het scherm dat op klaparmen is geplaatst. Deze kun je automatisch bedienen en uitschuiven, zodat deze van de muur af komt. Maar tegenwoordig worden er meerdere soorten schermen op de markt aangeboden. Dat zijn schermen die het geheel raam bedekken en dus niet uitklappen. Deze zijn niet direct bedoelt voor het creëren van een schaduwplek, maar hebben als functie om de ramen en daarmee de woning van binnen koel te houden tijdens de warme zomer. 

Welk scherm?

Wat voor zonnescherm in Elst je ook nodig hebt, je kunt het hier allemaal vinden. Mocht je niet goed weten wat voor jou het beste is om aan te schaffen en wil je hier advies over ontvangen? Dan kan je contact opnemen met de adviseurs die je weer graag helpen met het bekijken naar de manieren die het beste voor jou zijn.

 

Gas of inductie, wat is de juiste keuze voor jou?

Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe kookplaat, zal je de keuze hebben uit verschillende modellen en merken, maar nog belangrijker: je zal moeten kiezen tussen gas of inductie. Dit is niet altijd een makkelijke keuze. Gelukkig helpt onderstaand artikel je al een stapje vooruit!

 

Wanneer kies je het best voor inductie?

Of je het best voor gas of inductie kiest, hangt af van verschillende factoren. Hieronder gaan we het voornamelijk hebben over de redenen om voor inductie te kiezen!

Als je opzoek bent naar de veiligste kookplaat, dan kies je het best voor een inductiekookplaat. Deze wordt namelijk automatisch uitgeschakeld, wanneer er geen pan meer opstaat. Dat is voornamelijk handig, wanneer je kleine kinderen in huis hebt. Kleine kinderen zijn nieuwsgierig en zouden wel eens hun handen op de kookplaat durven leggen, als ze dit doen bij een inductiekookplaat, dan zullen ze zich dus niet verbranden! Hoewel een inductiekookplaat duurder in aankoop is, is deze soort kookplaat toch de beste keuze als je opzoek bent naar de voordeligste, want hij is veel energiezuiniger dan een gaskookplaat. Daarnaast is deze kookplaat beter voor het milieu!

 

Wanneer kies je het best voor gas?

Misschien zit je al een tijdje te twijfelen tussen gas of inductie, maar leunt je voorkeur toch naar een gaskookplaat. Dat kan zeker, want ook deze soort kookplaat heeft zo zijn voordelen!

Bij een inductiekookplaat kan het soms vervelend zijn dat je het vuur niet kunt zien. Waardoor je niet precies kunt inschatten hoe krachtig een stand is, dat probleem heb je niet bij een kookplaat op gas. Sommige mensen vinden het ook gewoon fijner om te werken met gas, omdat ze dat gewoon zijn en dat omdat ze houden van de sfeer die zo’n kookplaat creëert. Daarnaast is een gaskookplaat een betere keuze voor bepaalde gerechten; als je bijvoorbeeld dol bent op wokken, dan is deze soort kookplaat de betere keuze, omdat het vuur van een gaskookplaat veel sterker is, waardoor je maaltijd sneller gereed zal zijn!

Multitasken, doe jij het?

Steeds meer bedrijven richten hun kantoor zo in dat multitasken mogelijk is. Je helpt een collega, leest een email en bent ondertussen ook nog met je andere werkzaamheden bezig,. Multitasken komt dus steeds vaker voor, maar is dit wel goed voor ons? Kunnen onze hersenen al deze prikkels wel verwerken en zijn we daadwerkelijk in staat om te multitasken? Bij het multitasken switchen we de aandacht van het een naar het ander en eigenlijk gebeurd hetzelfde in onze hersenen. De focus is daarom niet 100% aanwezig bij datgene wat je eigenlijk zou moeten doen, waardoor je werk negatieve gevolgen kan ondervinden. Verschillende onderzoeken naar multitasken tonen aan dat er negatieve gevolgen kunnen zijn. Neuropsychologe Elke Geraers beweert dat je door multitasken een ongelukkig gevoel kan creëren, dat zelfs kan leiden tot een burn-out. Tijdens multitasken beperken we onze hersenen bij het verwerken van informatie, waardoor we het gevoel van controle kunnen verliezen. Je vitaliteit (Lees hier meer) wordt dus eigenlijk slechter wanneer je meerdere dingen te gelijk doet. Daarnaast wordt ook de productiviteit slechter, omdat je hersenen wisselen tussen de verschillende taken. De productiviteit kan hierbij zelfs met 40% achteruit gaan. Ten slotte heeft een onderzoek van Devora Zack aangetoond dat multitasken ons brein laat krimpen. Doormiddel van een MRI-scan is aangetoond dat onze hersenen krimpen wanneer wij verschillende dingen tegelijk doen. Onze prestaties, het concentratievermogen en ons zelfvertrouwen kunnen hierdoor een deuk oplopen.

Multitasken, doe jij het? En hoe voorkom je het? Zorg dat je je werkzaamheden met prioriteit eerst aanpakt. Daarnaast helpt het wanneer je een planning maakt voor jezelf, welke taak je wanneer uitvoert. Sluit andere vensters die je niet nodig hebt, zodat je geen onnodige afleiding hebt en je volledig kan focussen op één taak. Heb je na deze tips nog steeds een ongelukkig gevoel op je werk, maar komt dit niet door het multitasken? Misschien is het dan verstandig om met een outplacementbureau van Carrièrepoort te gaan praten. Zij kunnen je helpen en adviseren bij het zoeken van een nieuwe functie die wellicht beter bij je past.

https://carrierepoort.nl/

Sympthomen vochtproblemen

Vochtproblemen zijn niet ongewoon, in maar liefst 20% van de woningen komt dit voor. Vooral in kelders en kruipruimtes.  Wanneer de vochtproblemen voor het eerst geconstateerd worden denkt men als eerst aan een lekkage in één van de leidingen. Vaak is dit echter niet het geval, maar is het probleem toe te wijzen aan opstijgend vocht. Dit is grondwater dat in aanraking komt met de keldervloer. Kelders van oudere woningen zijn vaak gebouwd van materiaal dat niet voldoende bestendig is tegen vocht. Opstijgend vocht kan hierdoor via de kelder doordringen naar de rest van uw woning. Opstijgend vocht brengt grote gevolgen met zich mee van schimmel tot afbladderende verf en poreuze muren. Het is daarom verstandig om tijdig contact op te nemen met een ervaren vochtbestrijder. Het is aan te raden een vochtbestrijding bedrijf in dienst te nemen om er voor te zorgen dat opstijgend vocht niet meer door zal kunnen dringen in uw woning.

Laat uw muren en vloeren impregneren

Door vochtbestrijding toe te passen op uw huis zorgt u er ook voor dat de waarde van uw woning niet verder zal daalt. Het impregneren van de keldervloer en de muren van de woning zorgt er voor dat deze geheel vochtwerend worden gemaakt. De muren en vloeren die gevoelig zijn voor het opnemen van vocht zullen geïmpregneerd worden met vochtwerend materiaal die het opnemen van vocht zal voorkomen. Er zijn verschillende vormen van vochtbestrijding mogelijk. Afhankelijk van het type vochtprobleem en in welke ruimte het zich voordoet kan een vochtbestrijder een passende methode voorstellen om het opstijgend vocht definitief te verwijderen. In ruim 20% van de woningen in het land heeft regelmatig last van vochtproblemen. In de meeste gevallen gaat het om opstijgend vocht of een lekkage in de kelder of kruipruimte. In veel gevallen waarin mensen vocht in de woning constateren wordt er een loodgieter opgebeld om het probleem op korte termijn op te lossen. Om het probleem op lange termijn op te lossen is het aan te raden om een ervaren vochtbestrijder aan te nemen. Deze zal een passende vochtbestrijding methode hanteren die er voor zal zorgen dat de vochtproblemen in uw woning zullen verdwijnen.

Is er een doe-het-zelf kit?

Bij enkele kluswinkels in het land en op internet zijn er verschillende producten verkrijgbaar die problemen als opstijgend vocht tegengaan. Vaak zijn dit echter producten die maar voor een tijdelijke oplossing zorgen. Het aanbrengen van kelderdichting is bijvoorbeeld niet te vervangen door een doe-het-zelf product. Door een vochtbestrijding bedrijf aan te nemen behoort opstijgend vocht in de kelder en in de muren definitief tot het verleden. Doordat vochtbestrijders verschillen, materialen en methoden hanteren zijn prijsverschillen in dit vakgebied nu eenmaal een feit. Het is dus zeer verstandig om meerdere offertes aan te vragen. In veel gevallen kan hierdoor tot 40% op de prijs worden bespaard. Een makkelijke manier om meerdere vochtbestrijding offertes te ontvangen is door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Dit soort sites zijn speciaal opgericht zodat de consument meerdere offertes kan vergelijken. En dit geheel gratis en vrijblijvend.

http://www.vochtbestrijding-wijzer.be/