Gas of inductie, wat is de juiste keuze voor jou?

Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe kookplaat, zal je de keuze hebben uit verschillende modellen en merken, maar nog belangrijker: je zal moeten kiezen tussen gas of inductie. Dit is niet altijd een makkelijke keuze. Gelukkig helpt onderstaand artikel je al een stapje vooruit!

 

Wanneer kies je het best voor inductie?

Of je het best voor gas of inductie kiest, hangt af van verschillende factoren. Hieronder gaan we het voornamelijk hebben over de redenen om voor inductie te kiezen!

Als je opzoek bent naar de veiligste kookplaat, dan kies je het best voor een inductiekookplaat. Deze wordt namelijk automatisch uitgeschakeld, wanneer er geen pan meer opstaat. Dat is voornamelijk handig, wanneer je kleine kinderen in huis hebt. Kleine kinderen zijn nieuwsgierig en zouden wel eens hun handen op de kookplaat durven leggen, als ze dit doen bij een inductiekookplaat, dan zullen ze zich dus niet verbranden! Hoewel een inductiekookplaat duurder in aankoop is, is deze soort kookplaat toch de beste keuze als je opzoek bent naar de voordeligste, want hij is veel energiezuiniger dan een gaskookplaat. Daarnaast is deze kookplaat beter voor het milieu!

 

Wanneer kies je het best voor gas?

Misschien zit je al een tijdje te twijfelen tussen gas of inductie, maar leunt je voorkeur toch naar een gaskookplaat. Dat kan zeker, want ook deze soort kookplaat heeft zo zijn voordelen!

Bij een inductiekookplaat kan het soms vervelend zijn dat je het vuur niet kunt zien. Waardoor je niet precies kunt inschatten hoe krachtig een stand is, dat probleem heb je niet bij een kookplaat op gas. Sommige mensen vinden het ook gewoon fijner om te werken met gas, omdat ze dat gewoon zijn en dat omdat ze houden van de sfeer die zo’n kookplaat creëert. Daarnaast is een gaskookplaat een betere keuze voor bepaalde gerechten; als je bijvoorbeeld dol bent op wokken, dan is deze soort kookplaat de betere keuze, omdat het vuur van een gaskookplaat veel sterker is, waardoor je maaltijd sneller gereed zal zijn!

Multitasken, doe jij het?

Steeds meer bedrijven richten hun kantoor zo in dat multitasken mogelijk is. Je helpt een collega, leest een email en bent ondertussen ook nog met je andere werkzaamheden bezig,. Multitasken komt dus steeds vaker voor, maar is dit wel goed voor ons? Kunnen onze hersenen al deze prikkels wel verwerken en zijn we daadwerkelijk in staat om te multitasken? Bij het multitasken switchen we de aandacht van het een naar het ander en eigenlijk gebeurd hetzelfde in onze hersenen. De focus is daarom niet 100% aanwezig bij datgene wat je eigenlijk zou moeten doen, waardoor je werk negatieve gevolgen kan ondervinden. Verschillende onderzoeken naar multitasken tonen aan dat er negatieve gevolgen kunnen zijn. Neuropsychologe Elke Geraers beweert dat je door multitasken een ongelukkig gevoel kan creëren, dat zelfs kan leiden tot een burn-out. Tijdens multitasken beperken we onze hersenen bij het verwerken van informatie, waardoor we het gevoel van controle kunnen verliezen. Je vitaliteit (Lees hier meer) wordt dus eigenlijk slechter wanneer je meerdere dingen te gelijk doet. Daarnaast wordt ook de productiviteit slechter, omdat je hersenen wisselen tussen de verschillende taken. De productiviteit kan hierbij zelfs met 40% achteruit gaan. Ten slotte heeft een onderzoek van Devora Zack aangetoond dat multitasken ons brein laat krimpen. Doormiddel van een MRI-scan is aangetoond dat onze hersenen krimpen wanneer wij verschillende dingen tegelijk doen. Onze prestaties, het concentratievermogen en ons zelfvertrouwen kunnen hierdoor een deuk oplopen.

Multitasken, doe jij het? En hoe voorkom je het? Zorg dat je je werkzaamheden met prioriteit eerst aanpakt. Daarnaast helpt het wanneer je een planning maakt voor jezelf, welke taak je wanneer uitvoert. Sluit andere vensters die je niet nodig hebt, zodat je geen onnodige afleiding hebt en je volledig kan focussen op één taak. Heb je na deze tips nog steeds een ongelukkig gevoel op je werk, maar komt dit niet door het multitasken? Misschien is het dan verstandig om met een outplacementbureau van Carrièrepoort te gaan praten. Zij kunnen je helpen en adviseren bij het zoeken van een nieuwe functie die wellicht beter bij je past.

https://carrierepoort.nl/

Sympthomen vochtproblemen

Vochtproblemen zijn niet ongewoon, in maar liefst 20% van de woningen komt dit voor. Vooral in kelders en kruipruimtes.  Wanneer de vochtproblemen voor het eerst geconstateerd worden denkt men als eerst aan een lekkage in één van de leidingen. Vaak is dit echter niet het geval, maar is het probleem toe te wijzen aan opstijgend vocht. Dit is grondwater dat in aanraking komt met de keldervloer. Kelders van oudere woningen zijn vaak gebouwd van materiaal dat niet voldoende bestendig is tegen vocht. Opstijgend vocht kan hierdoor via de kelder doordringen naar de rest van uw woning. Opstijgend vocht brengt grote gevolgen met zich mee van schimmel tot afbladderende verf en poreuze muren. Het is daarom verstandig om tijdig contact op te nemen met een ervaren vochtbestrijder. Het is aan te raden een vochtbestrijding bedrijf in dienst te nemen om er voor te zorgen dat opstijgend vocht niet meer door zal kunnen dringen in uw woning.

Laat uw muren en vloeren impregneren

Door vochtbestrijding toe te passen op uw huis zorgt u er ook voor dat de waarde van uw woning niet verder zal daalt. Het impregneren van de keldervloer en de muren van de woning zorgt er voor dat deze geheel vochtwerend worden gemaakt. De muren en vloeren die gevoelig zijn voor het opnemen van vocht zullen geïmpregneerd worden met vochtwerend materiaal die het opnemen van vocht zal voorkomen. Er zijn verschillende vormen van vochtbestrijding mogelijk. Afhankelijk van het type vochtprobleem en in welke ruimte het zich voordoet kan een vochtbestrijder een passende methode voorstellen om het opstijgend vocht definitief te verwijderen. In ruim 20% van de woningen in het land heeft regelmatig last van vochtproblemen. In de meeste gevallen gaat het om opstijgend vocht of een lekkage in de kelder of kruipruimte. In veel gevallen waarin mensen vocht in de woning constateren wordt er een loodgieter opgebeld om het probleem op korte termijn op te lossen. Om het probleem op lange termijn op te lossen is het aan te raden om een ervaren vochtbestrijder aan te nemen. Deze zal een passende vochtbestrijding methode hanteren die er voor zal zorgen dat de vochtproblemen in uw woning zullen verdwijnen.

Is er een doe-het-zelf kit?

Bij enkele kluswinkels in het land en op internet zijn er verschillende producten verkrijgbaar die problemen als opstijgend vocht tegengaan. Vaak zijn dit echter producten die maar voor een tijdelijke oplossing zorgen. Het aanbrengen van kelderdichting is bijvoorbeeld niet te vervangen door een doe-het-zelf product. Door een vochtbestrijding bedrijf aan te nemen behoort opstijgend vocht in de kelder en in de muren definitief tot het verleden. Doordat vochtbestrijders verschillen, materialen en methoden hanteren zijn prijsverschillen in dit vakgebied nu eenmaal een feit. Het is dus zeer verstandig om meerdere offertes aan te vragen. In veel gevallen kan hierdoor tot 40% op de prijs worden bespaard. Een makkelijke manier om meerdere vochtbestrijding offertes te ontvangen is door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Dit soort sites zijn speciaal opgericht zodat de consument meerdere offertes kan vergelijken. En dit geheel gratis en vrijblijvend.

http://www.vochtbestrijding-wijzer.be/