Crool

Wanneer een ontwikkelassessment een oplossing kan bieden

Category Onderwijs

Als werkgever ben je vaak bezig met vacatures, en soms is een ontwikkelassessment nodig om de juiste persoon op de juiste plaats te kunnen plaatsen. Als er na een sollicitatiegesprek en een bijbehorend C.V. nog niet genoeg informatie over een kandidaat bekend is, kan er een ontwikkelassessment ingezet worden. Deze is bedoeld om de capaciteiten van de kandidaat nog beter te toetsen met het oog op de toekomst. Zijn er ontwikkelmogelijkheden bij de kandidaat, vooroplopend op de toekomst van het bedrijf? Als er een ontwikkelassessment wordt ingezet zal er al veel meer duidelijk worden over de capaciteiten van de sollicitant.

Hoeveel tijd en geld gaat dat kosten?

Een ontwikkelassessment kost niet veel meer tijd dan een gewoon assessment, er komen andere vragen aan de orde, er wordt duidelijk gezocht naar de mogelijkheden van de kandidaat. En die heeft de werkgever nodig, zeker met het oog op de toekomst. Wellicht kan de kandidaat verder groeien in de bestaande vacature, of kan hij te zijner tijd een andere werknemer opvolgen. Maar daar moeten wel de capaciteiten voor in huis zijn. Via een ontwikkelassessment wordt al snel duidelijk wat de kandidaat kan of niet kan, of hij leergierig is, of hij bereid is verder te groeien binnen het bedrijf. Dit is natuurlijk van zeer groot belang voor de werkgever die graag de voortgang van zijn onderneming wil waarborgen. De werkgever is er veel aan gelegen precies te weten te komen wat de toekomstige werknemer hem kan bieden. Het wordt dus maatwerk, de juiste man of vrouw op de juiste plek. Daar is iedereen mee gebaat.

Een goed sollicitatiegesprek, een goed C.V., een assessment, daarna een ontwikkelassessment, zal aanwijzen of iemand geschikt is voor nu en voor in de toekomst van het bedrijf. En kwaliteit zal ook beloond worden.