Crool
Telefonie

Smartphone mythes

Een telefoon reparatie voorkomen is natuurlijk beter dan daadwerkelijk het toestel laten repareren. Welke mythe is nou een feit en welke mythe een fabel? Smartphones die ontploffen, een smartphone laadt sneller op wanneer deze op vliegtuigstand staat en de telefoon is gaan zwemmen en in de rijst leggen helpt? Verder in deze blog meer mythes.

Smartphones oververhit met als gevolg ontploffen?

Niet schrikken maar dit een feit. Een smartphone kan ontploffen wanneer deze te warm wordt. De smartphone in de zon leggen is dus geen slim plan. Als er een hoesje om de smartphone zit vergroot dit de kans tot oververhitting. De nieuwste iPhone en Samsungmodellen hebben een ingebouwde hitte melder. De smartphone geeft een duidelijke waarschuwing om de smartphone uit te zetten en uit de hitte te leggen.

Meerdere apps openstaan? Dan wordt je smartphone langzamer!

Dit is een pure fabel, vele smartphone gebruikers hebben applicaties van weken terug nog open staan. Wat u wel kan zien is welke apps het meeste energie vereisen. Het is wel handig om die uit te zetten omdat de batterij anders sneller leeg gaat. En als u al een mindere batterij heeft is het misschien tijd voor een nieuwe batterij? www.gsmreparatiecentrum.nl helpt u graag verder.

De smartphone beschadigt magnetisch de pinpas en ov

Gelukkig voor veel mensen is dit een fabeltje. De mensen met een portemonnee hoesje voor de smartphone kunnen met een gerust hard doorlezen. De smartphone doet geen schade aan de passen en de passen doen ook geen schade aan de smartphone.

Een smartphone kan niet tijdens het opladen onder uw kussen liggen?

Dit is verrassend een feit. Onder het hoofdkussen of naast je? Beide opties wordt afgeraden. Er is namelijk een kans dat je op de smartphone gaat liggen, waardoor je smartphone een grotere kans heeft op oververhitting. Omdat de smartphone de hitte niet door de lakens, dekbed en kussen kan ontsnappen kan het ernstige gevolgen veroorzaken.

Smartphone is gaan zwemmen?

Rijst wordt gezien als het wondermiddel om smartphones die gezwommen hebben te redden. Het is dus een feit. Het belangrijkste aan het redden van uw smartphone is, om de smartphone zo snel mogelijk in een bak met ongekookte rijst te leggen. Gebruik nooit een föhn om de smartphone te drogen, dit verergert het probleem. Een waterschadebehandeling voor uw telefoon reparatie in Utrecht kan al vanaf €25,-. Door deze behandeling kan er bekeken worden of de smartphone zonder extra reparatie weer werkt. Zijn er extra reparaties nodig wordt dit altijd vooraf besproken. Zo komt u nooit voor torenhoge kosten te staan.