Crool
Toerisme

Top 5 steden die je gezien moet hebben in België

bezienswaardigheden antwerpen

België is echt een geweldig land. Behalve dat dit land administratief verdeeld is in drie onafhankelijke regio’s, namelijk Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, onderscheidt dit land zich op het gebied van taalkundige (drie officiële talen: Nederlands, Frans en Duits) en geografische diversiteit. In het noorden – de zee en zandduinen, en in het zuiden – de beboste Ardennen en machtige rivieren. Misschien is dat de reden waarom er in dit piepkleine land zoveel verschillende steden zijn die totaal van elkaar verschillen.

Hier zijn dus mijn top 5 steden die je zeker moet bezoeken!

# 1 Brugge

Brugge is een sprookje! Het is sinds het einde van de 16e eeuw niet veranderd, het was lange tijd de rijkste havenstad en werd beschouwd als het meest invloedrijke handelscentrum in Noord-Europa. Het wordt trouwens ook wel eens “Venetië van het Noorden” genoemd vanwege de overvloed aan kanalen en bruggen, al is dat naar mijn mening niet helemaal correct: Brugge is origineel en ziet er niet uit als een andere stad! Het is vooral mooi in de herfst, wanneer de roodgele bladeren beginnen te wervelen van de koele herfstwind. In de regen is het ook op zijn eigen manier mooi (kijk zelf maar). In Brugge raad ik je aan om een ​​dag opzij te zetten, de stad is klein en om er helemaal omheen te reizen heb je niet meer dan 3-4 uur nodig.

# 2 Gent

Twintig minuten van Brugge ligt de al even mooie stad Gent. Als Brugge een stadsbox is, dan is Gent beweging, dit is drive, dit is leven! De stad is de thuisbasis van de campus van de Universiteit Gent, dus er zijn hier veel studenten, en dus leuk. In Gent zijn er trouwens niet minder attracties dan in Brugge, en de architecturale diversiteit laat niemand onverschillig: hier vind je meerdere majestueuze kathedralen aan één straat, een kasteel, een fort midden in het stadscentrum! En natuurlijk geweldige peperkoekhuisjes. Het loont ook de moeite om een ​​dagje Gent uit te trekken. Er is hier echt iets te zien!

# 3 Brussel

Ik heb de hoofdstad van België niet voor niets op de derde plaats gezet. Brussel is niet voor iedereen een stad en niet iedereen zal het begrijpen. Deze stad is een mix van verschillende bouwstijlen (van glazen wolkenkrabbers tot middeleeuwse huizen) en een mix van mensen. Tegenwoordig zijn meer dan 70% van de inwoners van deze stad migranten. Brussel is echter het centrum van zaken, cultuur en de Europese Unie (u kunt hier meer over lezen). Er is hier zeker iets te zien, dus trek gerust een paar dagen naar de hoofdstad.

# 4 Antwerpen

Antwerpen – het centrum van mode en diamanten! Hoeveel boetiekjes zijn er met gekoesterde stenen … je ogen gaan omhoog (zodat ze niet weglopen tot het einde, lees over de lokale diamanten)! Het is een grote havenstad, die tot op de dag van vandaag zijn economische invloed behoudt en deze elke dag vergroot. Antwerpen lijkt erg op Nederlandse steden aangezien het lange tijd deel uitmaakt van Nederland, dus je kunt hier zeer interessante moderne architectonische objecten vinden, zoals het MAS museum of het havengebouw, gebouwd door het architectenbureau Zaha Hadid. Antwerpen is heel goed te zien op een dag, terwijl je de tijd hebt om een ​​paar musea te bekijken.

# 5 Namen

Hoewel alle bovenstaande steden in Vlaanderen liggen, zullen we Wallonië niet beledigen. Het heeft ook veel interessante dingen. Ik presenteer onder uw aandacht Namen, een stad die beroemd is om zijn enorme fort, vanwaar u kunt genieten van magische uitzichten! En er is ook een unieke parfumproductie, waarover ik in deze post schreef. Namen is klein, maar erg gezellig, het voelt als een heel ander België. Kom hier in de zomer en je wilt niet meer weg, het is zo geweldig!

Naast deze steden zijn er nog vele andere in België die uw aandacht verdienen, maar daarover een andere keer meer.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html