Een bedrijfs-ongeluk zit in een klein hoekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit is ook het geval voor een bedrijfsongeval hoe groot of klein dan ook. Daarom is het altijd van groot belang dat de risico’s in een organisatie bekend zijn en beperkt zijn. Zo kan iedereen veilig aan het werk en realiseer je ook meer werkgeverstevredenheid. De arbowet verplicht om die reden een RI&E (risico inventarisatie en evaluatie) met een bijbehorend plan van aanpak (PVA).

Maar wat staat er nou eigenlijk in een RI&E?

Een RI&E geeft eigenlijk een overzicht weer van de risico’s die zich afspelen op de werkvloer inclusief een plan van aanpak hoe deze risico’s kunnen worden beperkt. In een RI&E moeten in ieder geval de volgende onderwerpen staan: 

 • Een overzicht van de risico’s in het werk
 • Een volledige beschrijving van de risico’s en de gevaren die kunnen worden uitgesloten met een RI&E
 • Een uitgebreid overzicht van de risico’s voor speciale categorieën werknemers. Dit zij bijvoorbeeld zwangere vrouwen
 • Een PVA (plan van aanpak) met maatregelen om risico’s te beperken of om ze zelfs te kunnen voorkomen
 • Een beschrijving van hoe werknemers toegang hebben tot onder meer de arbodienst, preventiemedewerkers, arbeids- en organisatiedeskundigen, arbeidshygiënisten, veiligheidskundigen en bedrijfsartsen
 • Een beschrijving bij iedere maatregel met wanneer deze is toegepast en door wie deze moet worden toegepast.

RI&E stappenplan opstellen

Het is belangrijk dat een RI&E wordt opgesteld binnen de organisatie. Bij de meeste organisaties is dit overigens ook verplicht. Je kunt als eigenaar  / preventiemedewerker zelf ook de RI&E opstellen, maar je kunt dit vaak ook door een erkende organisatie laten doen met bijvoorbeeld een dynamische RI&E. In ieder geval bevat een RI&E ten minste de volgende vijf stappen van het stappenplan:

 • Inventariseren; het is belangrijk dat allereerst de mogelijke gevaren en risico’s in kaart worden gebracht. Deze kunnen per categorie worden gerapporteerd.
 • Evaluatie; Prioriteer hier de risico’s en evalueer de mogelijke gevaren.
 • Plan van Aanpak; zorg ervoor dat de risico’s met het grootste gevaar en de meest voorkomende risico’s als eerste worden geëlimineerd. Documenteer ook wat hiervoor moet worden gedaan, wie dit op gaat pakken, binnen welk termijn en een begroting. Maak hierbij ook altijd een ongevallen registratie formulier voor (bijna) incidenten in de toekomst.
 • Toetsing; In veel gevallen moet de RI&E getoetst worden. Maar lang niet altijd. Informeer hier naar voor jullie eigen organisatie.
 • Actieplan; Ga aan de slag met het plan van aanpak en beperk de risico’s een Arbo Management Systeem kan hier goed bij helpen.
https://www.raatwerk.nl/ongevallen-registratie/

Voordelen van meubels op maat door Relaxury

De professionals van Relaxury maken alle meubels op maat en dat ook nog eens in de Metropolitan Luxe stijl. Maatwerk is een hoeksteen van de interieurwereld. Het vermogen om aan specifieke afmetingen en eisen te voldoen, geeft het een belangrijk voordeel ten opzichte van de in de winkel gekochte meubels. Het ontwerp en de productie is een tweerichtingsproces tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Als de samenwerking écht werkt, past het eindproduct perfect bij het project én wat de klant voor ogen had. Binnen deze gezamenlijke aanpak zijn er tal van voordelen verbonden aan het gebruik van op maat gemaakte meubels.

Relaxury heeft een heel eigen stijl

Een van de belangrijkste pluspunten van Relaxury is dat hun interieurontwerpen of individuele maatwerk meubelstukken passen in elke eigen unieke stijl. Iemand die op zoek is naar zijn of haar droom woonkamer is bij hen aan het juiste adres. Het kan voor een leek een uitdaging zijn om verschillende meubels te vinden die elkaar aanvullen. Dit probleem kan worden omzeild door meerdere meubelstukken te laten maken. In essentie is het creëren van uw eigen meubilair vanaf nul de gouden kans om uw unieke stijl te realiseren.

Praktisch gezien

Hoewel het misschien sneller is om kant-en-klaar meubilair in een meubelzaak te kopen, kan het op de lange termijn een onpraktische benadering blijken te zijn. Vaak zijn mensen op zoek naar specifieke functies zoals een extra opbergmeubel of een bepaalde vorm die in een bepaalde hoek past. Met maatwerk meubilair kan aan deze specifieke eisen eenvoudig worden voldaan. Of u nu op zoek bent naar verbeterde opbergruimte, vaste afmetingen of een bepaald materiaal, bij Relaxury streven ze ernaar om uw meubels zo functioneel én stijlvol mogelijk te maken.

Kwaliteit

Door rechtstreeks met de meubelmakers van Relaxury te werken krijgt de klant de extra zekerheid dat de producten duurzaam worden gebouwd. Een van de belangrijkste problemen bij meubelen voor massaproductie is de grote kans dat ze worden gemaakt met materialen en afwerkingen van lagere kwaliteit, waardoor het eindproduct een beperkte levensduur heeft. Het investeren van geld en tijd in deze gezamenlijke aanpak betaalt zich terug in termen van kwaliteit en levensduur.

Werkwijze om HPL lijm toe te passen

Werkwijze om HPL laminaat te verlijmen:
– Zorg voor dat je de lijm gebruikt dat de kamer waarin je werkt voldoende geventileerd is.
– Lijm is een chemisch product waar je toch moet opletten soms voor de geur niet te fel in te ademen bij het plaatsen van de laminaat op de ondergrond.
– Zorg ook dat de ondergrond en de HPL platen stofvrij en schoongemaakt zijn
– Plaats eerst lijm op de laminaatplaat en nadien op de ondergrond. HPL lijm bestaat ook in spray of je kan deze met een speciale lijmkam aanbrengen.
– Laat beide vlakken zo’n 10 tot 20 minuten drogen voor je ze op elkaar drukt.
– Dan plaats je de beide vlakken met behulp van latjes precies op elkaar. Als je latjes gebruikt dan komen beide vlakken nog niet in aanraking met elkaar. Dit kan even helpen om beide vlakken netjes en precies op elkaar te leggen. Want eenmaal ze op elkaar liggen met de lijm kan je ze niet meer van elkaar krijgen.

HPL laminaat is momenteel de nieuwe hype bij de soorten vloerbedekking. HPL laminaat is laminaat die onder hoge druk en hoge temperaturen samengeperst. HPL laminaat zijn bestand tegen weer en wind en haast onverslijtbaar. Ze bestaan ook in vele designs en kleuren. Het is momenteel de nummer één in vloerbedekking.
Eigenschappen van een HPL vloer:
– Vochtvrij
– Sterk
– Krasbestendig
– Duurzaam
– Eenvoudig in onderhoud

HPL lijm is de lijm die wordt gebruikt om HPL laminaat te lijmen. Niet elke lijm is sterk genoeg om HPL platen te lijmen.

HPL laminaat lijm je het beste vast aan een ondergrond voor je deze in de kamer plaatst. Voor dit secuur werkje is alleen de beste lijm die men kan gebruiken HLP lijm. Deze lijm is speciaal gemaakt voor HPL laminaat vast te lijmen zonder dat men kwaliteit moet inboeten.

https://www.spuitlijmconcurrent.nl/hpl-lijm

Doe beroep op een MeesterPlaatser in ramen en deuren

Pvc ramen of aluminium ramen? Je hebt ze in alle maten, kleuren en prijsklassen, maar hoe weet je nu of je geen kat in de zak koopt? Door beroep te doen op een professionele en betrouwbare partner met jaren ervaring in het plaatsen van ramen. Zo kom je waarschijnlijk al snel terecht bij MeesterPlaatser. Deze speler is al jaren actief in pvc ramen en aluminium ramen en telt honderden tevreden klanten. Meteen ook de reden waardoor heel wat topfabrikanten nauw samenwerken met MeesterPlaatser.

 

Professioneel advies op het vlak van aluminium en pvc ramen

MeesterPlaatser is zeker en vast onklopbaar op het vlak van prijs-kwaliteit. Bij goedkopere spelers vind je vaak niet de topmerken waar MeesterPlaatser wel gebruik van maakt en ook qua service zal het ongetwijfeld een stuk minder zijn. Bij MeesterPlaatser koop je alle aluminium ramen en pvc ramen met advies. Concreet wil dit zeggen dat een persoonlijk gesprek met een adviseur altijd voorzien is. Deze adviseur kan perfect inschatten aan welke pvc en aluminium ramen je nood hebt. Zo voorkom je een heleboel problemen. Zeker omdat je ramen ook gelijk vakkundig worden opgemeten. Dit wil zeggen dat je ramen altijd piekfijn passen. Die garantie heb je alvast. 

Aluminium en pvc ramen binnen jouw budget

Hoe het komt dat heel wat topfabrikanten van aluminium ramen en pvc ramen resoluut kiezen voor een samenwerking met MeesterPlaatser? Omdat ze al jaren klanten tevreden stellen en ramen professioneel plaatsen. Bij MeesterPlaatser mag je er zeker van zijn dat je aluminium ramen en pvc ramen op maat gemaakt worden en uitstekend gemonteerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste profielen met een stevige garantie.

Alle voordelen van aluminium en pvc worden optimaal benut, zodat je zorgeloos jaren van je ramen kunt genieten. Maak gerust eens een afspraak met de adviseur van MeesterPlaatser om jouw plannen te bespreken. In een persoonlijk gesprek selecteert hij de pvc ramen en aluminium ramen die perfect binnen je budget passen.

Zowel voor nieuwbouw als verbouwingen

Bij MeesterPlaatser zweren ze bij Belgische & Duitse topmerken. Dit doen ze niet uit chauvinisme, maar omdat de aluminium en pvc ramen van Belgische makelij van topkwaliteit zijn. Bovendien communiceert dit vaak een stuk vlotter en kan er een onberispelijke service verleend worden. Bij MeesterPlaatser kies je immers voor een vlekkeloze service en dit zowel voor nieuwbouw als bij verbouwingen. Wie aan aluminium ramen of pvc ramen denkt, neemt maar beter contact op met MeesterPlaatser.

Offerte aluminium of pvc ramen

Ben je op zoek naar aluminium ramen of pvc ramen? Neem dan vandaag nog contact op met MeesterPlaatser. Zij bezorgen je een offerte op maat.

https://www.meesterplaatser.be/nl

Zelfbouw ramen en deuren zitten in de lift

Vind jij nieuwe ramen ook duur, maar heb je er nood aan? Misschien is het wel een optie om voor zelfbouw te kiezen. Als zelfbouwer spaar je heel wat geld uit en beschik je, als je voor Raamwinkel kiest. Nee, je moet geen ervaren rot zijn om ramen te kunnen plaatsen. Met de nodige begeleiding kan iedereen het. Zeker als je voor kwalitatieve ramen van Raamwinkel kiest.

Deze specialisten in PVC, houten en aluminium ramen richten zich grotendeels op de zelfbouwer. In de loop der jaren hebben ze heel wat video’s, workshops en ander materiaal ontwikkeld, waarmee de zelfbouwer aan de slag kan. In een mum van tijd kan ook jij zelf ramen plaatsen en anderen uit de nood helpen. Reken maar dat als je kiest voor zelfbouw, je tot 50% goedkoper af bent, dan anders. Heb je tijd, ben je een beetje handig en steek je graag je handen uit de mouwen? Probeer zelfbouw en bespaar aardig wat geld.

Van zelfbouw tot volledige plaatsing door Raamwinkel

Bij Raamwinkel laten ze je niet aan je lot over. Nadat je online je ramen hebt besteld, heb je nog een waaier aan opties. Op de website vind je tientallen instructievideo’s die je van A tot Z uitleggen hoe je ramen moet monteren. Door deze instructies te volgen wordt de zelfbouw van ramen een fluitje van een cent. Voel je je beter met een opleiding? Op geregelde tijdstippen organiseren de specialisten van Raamwinkel opleidingen en workshops. Samen met enkele anderen ga je aan de slag en leer je hoe je ramen moet plaatsen.

Kom je er toch niet uit en ben je bereid net iets meer te betalen? Weet dan dat je ook de hulp kunt inroepen van de vakmensen van Raamwinkel. Als je wil komen ze de ramen leveren op de werf en helpen ze bij het plaatsen. Je merkt het: bij Raamwinkel heb je alle vrijheid. Van zelfbouw tot het volledig uit handen geven van je project. Het is maar waar je je goed bij voelt. 

Kwalitatieve ramen en deuren voor de zelfbouw

Het is trouwens niet omdat je voor zelfbouw kiest, dat je met een inferieure kwaliteit genoegen moet nemen. De ramen die je kunt bestellen bij Raamwinkel, zijn stuk voor stuk van toonaangevende merken. Alle ramen komen ook bij zelfbouw, met een stevige garantie. Je mag je ramen dan slechts een fractie van de prijs betalen dan bij de collega’s, dat wil niet zeggen dat er addertjes onder het gras zitten. Bij Raamwinkel richten ze zich op volume en op zelfbouw en dat is de verklaring voor de lage prijzen. Er zijn geen showrooms en geen overtollig personeel, wat de kosten drukt.

Wil je zelf het prijsverschil ervaren? Vraag vandaag nog je offerte aan en ga aan de slag met zelfbouw. Met de duizenden euro’s die je in je zak steekt, kun je heel wat andere zaken onder handen nemen.  

https://www.raamwinkel.be/nl

Badkamertegels maken of kraken je badkamer!

Badkamertegels hebben nog steeds niet aan belang ingeboet, meer nog, keramische badkamertegels maken of kraken vaak je badkamer. Het is dan ook belangrijk om voor een professional in tegelwerken te kiezen. Met Camee bvba heb je zo een vakkundig bedrijf gevonden. De vakmensen van Camee hebben stuk voor stuk ruime ervaring in tegelwerken en plaatsen al jaren badkamertegels. Vraag gerust enkele referenties op, dan merk je meteen dat we niet overdrijven.

Badkamertegels kiezen in de showroom

Bij Camee kun je in de showroom terecht voor persoonlijk advies. Kiezen tussen tientallen keramische tegels is immers niet evident en het helpt ongetwijfeld als iemand je professioneel advies geeft. Camee volgt de laatste trends en neemt regelmatig de showroom opnieuw onder handen. Zo ontdek je er steeds nieuwe mogelijkheden en heb je de keuze uit een ruim gamma hedendaagse tegels.

Tegelwerken op een vakkundige manier

Een badkamerrenovatie is best een ingrijpende gebeurtenis. Je wilt de periode dat de verbouwingswerken plaatsvinden liefst zo beperkt mogelijk houden. Bij Camee weten ze dat beter dan wie ook. Ze gaan dan ook snel, maar vakkundig aan het werk met de tegelwerken en andere aanpassingen aan je badkamer. Reken op maximaal een 10-12 werkdagen om je volledige badkamer te renoveren en keramische tegels te plaatsen. De tegelwerken worden zorgvuldig uitgevoerd en de badkamer wordt na de verbouwingswerken netjes achtergelaten.

Meer dan enkel tegelwerken

Maar een badkamer renoveren gaat natuurlijk verder dan het plaatsen van nieuwe badkamertegels en tegelwerken. Ook het installeren van nieuw sanitair hebben ze bij Camee in de vingers. Door een bezoekje te brengen aan de showroom in De Klinge ontdek je alle nieuwigheden op het vlak van sanitair en keramische tegels. Je kunt er je plannen met je badkamer uit de doeken doen en er wordt een volledig plan op maat uitgewerkt. Zo kun je je nieuwe badkamer al visualiseren. Je wordt er geholpen bij de keuze van je badkamertegels en ontdekt er de mogelijkheden. Bij Camee nemen ze de tijd om naar je wensen te luisteren en oplossingen op maat van jouw smaak uit te denken.

Betaalbare keramische tegels

Door te kiezen voor de aankoop van badkamertegels bij Camee, bespaar je stevig. Je koopt je keramische tegels immers een stuk voordeliger aan via Camee. Zij hebben immers goede contacten met hun fabrikanten. Vraag gerust eens een offerte op maat aan en vergelijk gerust met de collega’s. Je merkt al snel dat dit honderden euro’s kan schelen. Rep je dus naar de tegelshowroom van Camee, bekijk er de badkamertegels en realiseer je badkamerrenovatie in een mum van tijd.

https://www.camee.be/nl/totaalconcepten/tegelwerken/badkamertegels/

Opslagcontainers

Opslagcontainers Wil je het beste maken van je bouwwerf, of het nu gaat om een klein, particulier project of een grote bouw- of slooponderneming? Dan is efficiënt werken essentieel! Er zijn tal van voorzieningen die je hierbij kunnen helpen, maar gebruik maken van een container is toch wel erg belangrijk. Materiaalcontainershop.nl beseft hoeveel eenvoudiger en overzichtelijker de bouwwerf kan worden als de opslag en het bewaren van materialen doeltreffender gebeurt. Dankzij een opslagcontainer is dat mogelijk!

Alles over opslagcontainers

Een opslagcontainer is een kleine of grote container die gebruikt wordt voor het opslaan van goederen, spullen of afval. Afhankelijk van het soort werk dat wordt uitgevoerd, zal een andere container van toepassing zijn. Niettemin kan je bij elk type container rekenen op enorme voordelen:

1. Het overzicht bewaren

Als er één reden is waarom materialen en afval opgeslagen moeten worden, dan is het wel om het overzicht op de bouwwerf te bewaren. Een overzichtelijke werkplaats is ook veel doeltreffender, waardoor het project sneller én beter afgewerkt kan worden. En dat is natuurlijk nog altijd het belangrijkste!

2. Veiliger werken

Daarbij kan een container ook bijdragen tot de veiligheid van de bouwerf. Verricht je sloopwerken waardoor de vloer altijd vol ligt met steenbrokken, stukken ijzer en ander gevaarlijke afval? Dan is een opslagcontainer misschien geen slecht idee om de vloer van de werf vrij te houden en de werkzaamheden veiliger te doen verlopen!

3. Klaar voor transport

Ten slotte maakt een opslagcontainer het zoveel gemakkelijker om spullen, materialen en afval bij de bouwwerken te verplaatsen. Doordat alles in één grote container wordt bewaard, is de werf of werkvloer in een mum van tijd weer vrijgemaakt. Het gevolg is dat je veel beter en sneller kan verder werken!

Kwaliteit van opslagcontainers

Kiezen voor kwaliteit is hoe dan ook belangrijk als je een opslagcontainer nodig hebt voor je bouwwerken. Zowel aannemers als zelfstandige vakmannen, bouwbedrijven en doe-het-zelvers kunnen alleen maar baten bij een duurzame container voor de opslag van materialen en afval!