Omring jezelf met specialisten

De salarisadministratie uitbesteden aan een externe partij klinkt als iets dat alleen de grote spelers in de markt zich veroorloven kunnen. Maar wat als ik je nou vertel dat zij deze keuze maken omdat zij veel verstand van zaken hebben en misschien zijn ze wel groot geworden doordat ze salarisservice uitbesteed hebben.

Weinig ondernemers vinden het leuk om zich bezig te houden met loonservice. Dit is volkomen begrijpelijk, want dit is waarschijnlijk niet de reden dat je ondernemer bent gaan worden. Weinig ondernemers hebben het bedrijf opgericht met het idee: joepie, ik kan niet wachten op de administratie en boekhouding aan het eind van de maand. Er zijn sowieso meer soorten administratie dan alleen de lonen. Je moet natuurlijk ook een liquiditeitsbegroting op zetten. Ook de begin- en de eindbalans zijn belangrijk. Hiernaast zijn er verschillende cao’s, regels en wetgevingen waar je bij stil moet staan als ondernemer. Op externe factoren zoals deze kan jij als ondernemer geen invloed uitoefenen. Het is belangrijk om als ondernemer te leren hoe je om moet gaan met deze aspecten, maar dat even terzijde.

 Als jij zelf niet beschikt over de nodige kennis en expertise over dit soort werkzaamheden dan is het des te belangrijker dat je de hulp van een expert inschakelt. Niet alleen de overheid en de belastingdienst verwachten dat je alles op orde hebt. Ook je personeel wil graag dat alles goed voor elkaar is. Als jij alles netjes regelt en op tijd voor elkaar hebt weerspiegelt dit jou als ondernemer. Het geheim van succesvol zijn in het leven en met je bedrijf is niet dat je zelf overal goed in bent. Het geheim is dat je jezelf omringt met mensen die slimmer zijn dan jij en dit kan in de vorm van een bedrijf zijn.

 

Als ondernemer heb je veel aan je hoofd en maak je je overal druk om.

http://www.cbbs.nl/

Inzicht krijgen in je onderneming

Om de continuïteit van de onderneming te waarborgen is er een winstgevende- en succesvolle bedrijfsvoering noodzakelijk. Het is belangrijk dat de onderneming intern sterk is. Om dit te onderzoeken kan je gebruik maken van het 7S model van Mckinsey. Ik zal jullie niet niet lastig vallen met de alle 7S’en die vermeld staan in het model. Enkel de belangrijkste S’en worden door mij behandeld en onderbouwd.

 

Het 7S model bestaat uit de 7S modellen, namelijk: structuur, systems, style, staff, skills, strategie en shared values. Hoewel ze allemaal belangrijk zijn ga ik jullie nu iets vertellen over skills, staff en systemen.

 

De skills zijn de vaardigheden van het bedrijf. In andere termen kan je het ook de unique selling points van het bedrijf noemen. Is je bedrijf onderscheidend genoeg ten opzichte van de concurrent en zo ja, waarin onderscheid je je? Je kan bijvoorbeeld een lage prijs hanteren, omdat je weinig kosten maakt. Je kan besparen op de kosten door gebruik te maken van een urenregistratie app.

De staff staat voor het personeel. Deze staan centraal in de organisatie. In welke maten wordt er een medewerkerstevredenheid onderzoek uitgevoerd? Hoe wordt het personeel beloond? Hoe wordt er geëvalueerd? Dit zijn allemaal vragen die te maken hebben met het personeel. Door goed inzicht te hebben in de wensen en drempels van het personeel ontstaat er tevreden personeel.

Bij de S van systemen wordt beschreven welke systemen het bedrijf hanteert. Denk hierbij aan de werkwijzen en procedures binnen het bedrijf. Maar ook communicatiestromen en het gebruik maken van een CRM zijn hier een voorbeeld van. Ook als je gebruik maakt van personeelsplanning software moet dat hier vermeld worden.

Dit zijn maar drie van de 7 S’en. Als je deze de skills, staff en systemen van je bedrijf bekijkt krijg je betere en relevantere informatie en inzichten in je bedrijf.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Mysolution-FLEX

Whiskey glazen online of in de winkel bestellen?

Whiskey glazen je kan er eigenlijk op twee manieren aankomen. Je kan de glazen in de winkel kopen of gewoon online. De meeste winkels hebben helaas geen gigantisch aanbod liggen. Loop een willekeurige winkel in en met een beetje geluk kom je twee setjes tegen. Deze setjes zijn niet heel speciaal en gemaakt van goedkoop glaswerk. Denk dus niet aan een paar luxe whiskey glazen die je cadeau kan geven of echt kristalglas. Ondanks dat een winkel veilig en makkelijk aanvoelt kan online bestellen misschien veel slimmer zijn.

Whiskey glazen zijn online veel beter verdeeld.

Oké de speciaal winkels moet je nog steeds goed zoeken hoor. Er zijn nog weinig winkels waar je echte whiskey glazen van kristalglas kan bestellen. Gelukkig kan je met een beetje goed zoeken wel de juiste winkel vinden. Whiskey glazen zijn hier gemaakt van puur kristalglas en je hebt dus echt iets om naar te kijken. De glazen schitteren je namelijk tegemoet. Vanaf een bepaalt bedrag worden de glazen gratis bij je thuisbezorgt of je kan de glazen gewoon ophalen. Het ligt er net aan wat je zelf prettig vind om te doen.

Whiskey glazen of een whiskey karaf?

Als je online gaat zoeken op whiskey glazen dan kom je zelfs nog veel meer tegen dan alleen whiskey glazen. Je komt zelfs een echt whiskey karaf tegen die je kan bestellen op het internet. Wie wordt er nou niet betovert door een prachtig karaf van puur kristalglas? Ik noem het een echte must have voor de kristalglas liefhebber, maar ook voor de whiskey gek. Wie wil er nou niet zo’n mooi karaf op het dressoir hebben staan gevuld met jouw favoriete whiskey? Wij weten het antwoord wel! Nu nog bestellen en jouw whiskey karaf kan binnenkort gevuld worden.

http://www.whiskeyglazenshop.nl

De noodzaak van printers

Printers zullen nooit verdwijnen binnen onze samenleving want printers zijn namelijk essentieel voor veel processen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de etiketten op producten. Waar zouden mensen met allergieën zijn zonder deze etiketten?  Buiten het feit om dat etiketten erg handig zijn is het ook wettelijk verplicht en zijn er allerlei regels opgesteld rondom etiketten. De regels zijn totaal geen hogere wiskunde want de enige vereiste is dat de waarheid op het etiket staat. Als er op een etiket staat dat er 50 procent minder vet in zit dan moet dit wel echt bewezen zijn. Daarnaast mogen de slogans ook niet misleidend zijn. Naast simpele printers zijn er de afgelopen jaren ook enorm ingenieuze printers ontwikkeld. Denk maar is aan de 3D printer die gebruik van een plastic draad als basismateriaal. De 3D printer heeft voor enorm veel nieuwe mogelijkheden binnen onze maatschappij gezorgd. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog de QR code printer die gebruik maakt van coding and marking.

De 3D printer heeft wel als nadeel dat er veel meer plastic verbruikt wordt, dit vanwege het feit dus dat er plastic draad als basismateriaal wordt gebruikt. Om het milieu tegemoet te komen zal er in de komende jaren dus veel meer plastic gerecycled moeten worden. Een Nederlands bedrijf speelt hier nu al op in door het mogelijk te maken dat 3D printers voortaan met gerecycled plastic als basismateriaal kunnen printen. Het bedrijf heeft al enorme expertise in deze branche opgedaan door andere producten te vervaardigen die gemaakt de plastic dashboards van oude Volvo’s en Audi’s. Het is onder meer van belang dat het type kunststof geschikt is voor de 3D printer. Hoe dan ook zal de printer waarschijnlijk nooit verdwijnen binnen onze samenleving. Het ligt meer in de lijn der verwachting dat de printer alleen maar belangrijker zal gaan worden.

http://www.kba-metronic.com/nl/