Crool
Zakelijk

Inzicht krijgen in je onderneming

Om de continuïteit van de onderneming te waarborgen is er een winstgevende- en succesvolle bedrijfsvoering noodzakelijk. Het is belangrijk dat de onderneming intern sterk is. Om dit te onderzoeken kan je gebruik maken van het 7S model van Mckinsey. Ik zal jullie niet niet lastig vallen met de alle 7S’en die vermeld staan in het model. Enkel de belangrijkste S’en worden door mij behandeld en onderbouwd.

 

Het 7S model bestaat uit de 7S modellen, namelijk: structuur, systems, style, staff, skills, strategie en shared values. Hoewel ze allemaal belangrijk zijn ga ik jullie nu iets vertellen over skills, staff en systemen.

 

De skills zijn de vaardigheden van het bedrijf. In andere termen kan je het ook de unique selling points van het bedrijf noemen. Is je bedrijf onderscheidend genoeg ten opzichte van de concurrent en zo ja, waarin onderscheid je je? Je kan bijvoorbeeld een lage prijs hanteren, omdat je weinig kosten maakt. Je kan besparen op de kosten door gebruik te maken van een urenregistratie app.

De staff staat voor het personeel. Deze staan centraal in de organisatie. In welke maten wordt er een medewerkerstevredenheid onderzoek uitgevoerd? Hoe wordt het personeel beloond? Hoe wordt er geëvalueerd? Dit zijn allemaal vragen die te maken hebben met het personeel. Door goed inzicht te hebben in de wensen en drempels van het personeel ontstaat er tevreden personeel.

Bij de S van systemen wordt beschreven welke systemen het bedrijf hanteert. Denk hierbij aan de werkwijzen en procedures binnen het bedrijf. Maar ook communicatiestromen en het gebruik maken van een CRM zijn hier een voorbeeld van. Ook als je gebruik maakt van personeelsplanning software moet dat hier vermeld worden.

Dit zijn maar drie van de 7 S’en. Als je deze de skills, staff en systemen van je bedrijf bekijkt krijg je betere en relevantere informatie en inzichten in je bedrijf.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Mysolution-FLEX