Crool
Image default
Zakelijk

Welke beroepen zijn het meest kansrijk?

Ben je op zoek naar ander werk of wil je nadenken over omscholing. Dan is het natuurlijk wel zo prettig om te weten in welke beroepen je de grootste kans maakt om aangenomen te worden. In dit artikel zetten we het voor je op een rijtje!

240, dat is het totale aantal kansrijke beroepen in Nederland. Die 240 beroepen zijn verdeeld over 16 verschillende richtingen/ sectoren

 

Verschillende niveaus

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten dat er verschillende kansen op verschillende niveaus liggen. Beroepen waar (vrijwel)geen instroomeisen gesteld worden zijn bijvoorbeeld: Verhuizer, verkeersregelaar en hulparbeider in de bouw. Hier kun je dus zonder opleiding vrijwel gelijk aan de slag!

In de zorg sector roepen ze al jaren voor meer personeel. Hierdoor zijn bijvoorbeeld: Verzorgende IG en pedagogisch medewerker hele kansrijke beroepen. Zo heb je al bijvoorbeeld 50 kinderopvang Rijswijk. In tegenstelling tot het worden van een verhuizer heb je hierbij natuurlijk wel specifieke kennis en vaardigheden nodig. Een omscholing zal dus in de meeste gevallen nodig zijn.

Na de beroepen met (vrijwel)geen instroomeisen en beroepen waarbij je specifieke kennis en vaardigheden nodig hebt, besproken te hebben. Is er nog één niveau over, dat is het hogere niveau. Dan kun je denken aan beroepen zoals bijvoorbeeld: Docent in specifieke talen zoals Spaans, Frans en Latijns, maar ook in vakken zoals natuurkunde en scheikunde. Daarnaast is er ook een grote baankans als gespecialiseerd verpleegkundige, HR-adviseur en projectleider in de bouw. Bij deze beroepen heb je minimaal een Hbo-diploma voor nodig.

 

Zorgsector

Zoals eerder vermeldt, is de zorg sector heel kansrijk. Vrijwel overal wordt gezocht naar personeel. Zo ook bij kinderopvangbedrijven. Daar zoeken ze vandaag de dag 5000 werknemers, om ervoor te zorgen dat de kinderopvangbedrijven weer op het normale niveau kan functioneren. Momenteel hebben de werknemers een gigantische werkdruk, waardoor ze veel stress en onrust hebben en zich niet volledig kunnen focussen op de kinderen.

Een mbo- of hbo-opleiding tot pedagogisch medewerker duurt drie á vier jaar. Op het moment dat je kandidaat-werknemer ben bij een kinderopvang kun je ook voor een kortere studieroute kiezen. En tijdens het studeren al beginnen met werken.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/rijswijk/