Crool
Image default
Zakelijke dienstverlening

EMB-Bloedtest

Misschien herken je het wel; je hebt net gegeten en erna blaast je buik op als een ballon en krijg je enorme krampen. Pfoe, wat een naar gevoel is dat toch. Als voedingsdeskundige in Breda krijg ik veel cliënten met darmproblemen in de praktijk. Maar hoe komt dat toch? En hoe vind ik met de EMB bloedtest de oorzaken?

Symptomen darmklachten

Darmklachten kunnen zich op verschillende manieren uiten. Zo kun je bijvoorbeeld net na het eten een enorm opgeblazen buik krijgen of kramp. Ook hebben veel mensen last van niet goed naar de wc kunnen. Dit heet obstipatie en kan variëren van een paar dagen niet kunnen poepen tot soms wel een paar weken. Winderigheid en diarree kunnen ook symptomen zijn van een slechte darmwerking. Als je bij de dokter komt met darmproblemen, schuift hij het vaak af op prikkelbare darmsyndroom. Maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn.

 Onze darmen zijn ook onwijs belangrijk voor een goede werking van ons immuunsysteem. Als onze darmen dus niet goed werken, kunnen er veel indirecte klachten ontstaan zoals vermoeidheid, niet goed kunnen slapen, gewrichtsklachten, hoofdpijn en nog meer.

 

Oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van darmklachten. Darmklachten kunnen getriggerd worden door het eten van voeding dat je niet kunt verteren, te weinig bewegen, het eten van te weinig vezels, infecties door bepaalde parasieten of bacteriën, medicatie zoals antibiotica en stress.

 

Verstoringen vinden met EMB bloedtest 

Als je darmen niet goed werken kan dat heel veel andere functies in het lichaam verstoren. Een goede darmwerking is bijvoorbeeld nodig voor het optimaal functioneren van je immuunsysteem, maar ook voor het opnemen van bepaalde voedingsstoffen. Het kan zijn dat als je darmen al een tijd lang uit balans zijn en niet goed werken, dat je andere klachten en voedingsstoffen tekorten gaat ontwikkelen. Met de EMB bloedtest kan ik precies zien waar de oorzaken van jouw klachten vandaan komen.

 

De EMB bloedtest neem ik als voedingsdeskundige in Breda af. Het is een klein vingerprikje en de druppels bloed die ik opvang gaan naar het lab om daar vervolgens op 3 verschillende manieren onderzocht te worden. Ik krijg een heel uitgebreid resultatenrapport daarvan terug en aan de hand van de resultaten kan ik zien waar de disbalansen zitten in jouw lichaam. Vanaf hier kunnen we met voeding en leefstijl jouw gezondheid weer in balans gaan brengen en klachten verminderen!

 

Ben je benieuwd wat ik voor je kan doen en wil je meer lezen over mijn EMB bloedtest aanbod? Bekijk dan mijn website!

Gerelateerde artikelen

Persoonsbeveiliging inhuren

wat te doen bij ontslag?

Schakel een boekhoudkantoor in!