Beschermd en begeleid wonen voor jongeren

Ben je als jongere of jongvolwassene op zoek naar begeleiding tijdens het wonen? Bij Leviaan kun je terecht voor coaching en trajectbegeleiding als individu tussen de 18 en 25 jaar. Lees snel verder om te weten te komen wat zij je kunnen bieden op het gebied van begeleid wonen voor jongeren.

Begeleiding voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Leviaan ondersteunt mensen met een psychische kwetsbaarheid. Samen met de cliënt wordt er gekeken naar de huidige situatie en hoe de cliënt zijn of haar gewenste leven voor zich ziet. Samen met een coach wordt er bepaald welke stappen er ondernomen moeten worden om dit gewenste leven te bereiken. De cliënt wordt bijgestaan en ondersteund in het creëren van sociale contacten en het deelnemen aan zinvolle activiteiten.

Leer een eigen huishouden te runnen, schoonmaken en koken

Kamers met Kansen is een traject begeleid wonen voor jongeren dat je ruimte geeft om veilig en rustig tot jezelf te komen. Hoe zie je jouw droomleven voor je? En welke stappen en acties zijn er nodig om deze toekomst te bereiken? Binnen twee jaar leer je met behulp van een coach alle vaardigheden aan die je nodig hebt om zelfstandig te functioneren in de maatschappij. Zo leer je onder andere om te koken, schoon te maken en je eigen huishouden te runnen. Daarnaast leer je ook om sociale vaardigheden op te bouwen en hoe je sociale relaties kunt onderhouden.

Kies voor individuele begeleiding in een veilige omgeving

Leviaan biedt tijdens het begeleid wonen voor jongeren elke cliënt individuele trajectbegeleiding van een hulp- of zorgverlenende instelling aan. Neem gerust contact op met Leviaan om meer te weten te komen over de trajectbegeleiding. De specialisten beantwoorden graag al je vragen en voorzien je van alle benodigde informatie over begeleid wonen voor jongeren. Zo kun jij op weg naar een mooie toekomst.

https://leviaan.nl/

Waarom zijn de rollators van Rollz zo populair?

Rollz heeft de meest moderne rollators die op dit moment op de markt beschikbaar zijn. De rollators van Rollz bieden alle ondersteuning die nodig is, zo is het mogelijk om van de rollator ook een rolstoel te maken. Zo is het mogelijk om toch te blijven lopen en mee te blijven doen aan de activiteiten die u het leukst vindt. 

Waarom is het belangrijk om te lopen?

Rollz wil ervoor zorgen dat u meer kan en gaat lopen, lopen is namelijk heel gezond. Lopen zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding in het lichaam goed blijft en houdt de spieren sterk. Lopen werkt geestelijk ook heel goed, lopen werkt bijvoorbeeld heel goed om tot rust te komen. Ook is bewezen dat u vrolijker wordt door dagelijks een wandeling te maken, hierdoor bent u even uit huis en kunt u een frisse neus halen. 

De kwaliteit van Rollz

Bij Rollz zijn ze flink door gaan ontwikkelen om de best mogelijke rollator op de markt te brengen die ook nog eens van duurzame materialen is gemaakt. De rollators van Rollz zijn ontworpen door Nederlandse bewegingswetenschappers, zij zijn jaren bezig geweest met dit ontwerp. De belangrijkste punten waren dat de rollators veilig zijn, aanpasbaar zijn en eenvoudig zijn. Ook is er lang nagedacht over de materialen die worden gebruikt, de Rollz rollator moet namelijk van hoge kwaliteit zijn om jaren mee te kunnen. 

Makkelijk te gebruiken

De rollators zijn zo ontworpen dat ze makkelijk te gebruiken zijn, u kunt er bijvoorbeeld op leunen om meer stabiliteit te krijgen. Ook kunt u genoeg steunen op de rollator wanneer u bijvoorbeeld een deur open moet doen, de Rollz rollator zorgt er dus voor dat u makkelijk alleen de deur uit kunt gaan. De Rollz rollator is een rollator waar u echt op kunt vertrouwen. 

 

BHV-organisatie opzetten

Veel bedrijven in Nederland denken dat het opzetten van een BHV-organisatie enkel één of meerdere BHV’er(s) opleiden is. Maar niks is minder waar, sterker nog; dit is maar een piepklein (finale) onderdeel van het opzetten van de BHV-organisatie. De aanwezige risico’s binnen jouw organisatie zijn het vertrekpunt tijdens het opzetten van de BHV-organisatie. De aanwezige risico’s zijn voor ieder bedrijf anders zo zijn er in een staalfabriek hele andere risico’s aanwezig dan in een supermarkt. Zoals gezegd zijn de risico’s die mogelijk op kunnen treden belangrijke factoren waarop de BHV-organisatie op afgesteld moet worden. 

BHV-organisatie komt te laat

Het opzetten van BHV-organisatie komt vaak niet als eerste aan bod bij een groeiend bedrijf. Uit ervaringen blijkt dat het onderwerp BHV vaak pas later een agendapunt wordt en dat de focus eerst ligt op onderwerpen die in verband met bedrijfsgroei staan. Enigszins begrijpelijk, maar naast dat dit volgens de wet niet mag is het ook hartstikke onveilig. Wat blijkt is dat BHV vaak pas aan bod komt wanneer dit te laat is en zich dus een incident en/of calamiteit heeft voorgedaan. Vaak wanneer zoiets gebeurd is, realiseert men zich pas hoe belangrijk de veiligheid en gezondheid binnen de organisatie is en wordt er pas gedacht aan het opzetten van een BHV-organisatie. 

Aanwezige risico’s inventariseren

Er is geen perfecte methode om de BHV-organisatie op te zetten, dit is namelijk afhankelijk van de organisatie. Er moet rekening gehouden worden met de bedrijfsprocessen, de bedrijfsgrootte en uiteraard de aanwezige risico’s. 

Door eerst de aanwezige risico’s en omstandigheden binnen de organisatie in kaart te brengen, creëer je een goed vertrekpunt voor het opzetten van de BHV-organisatie. Het opstellen van een RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie) is hierbij een aanbevolen hulpmiddel. Dit kan je zelf doen, maar dit kan je ook uitbesteden. Het advies is om dit uit te besteden wanneer het gaat om een groot bedrijf of een bedrijf waarbij gewerkt wordt met veel risico’s.  

Belang BHV-organisatie

Je moet je als werkgever realiseren dat het opzetten van de BHV-organisatie ontzettend belangrijk is en dat het niet iets is om in de ijskast te zetten. BHV is een doorlopend proces waar bij gezondheid en veiligheid van de werknemers en aanwezigen centraal staan.

De hypotheek tips voor jou, om het allemaal net wat makkelijker te maken

Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je hypotheek? Hypotheek tips kan je helpen! De tips worden allemaal gebruikt en dit versterkt jouw kans op het succesvol afsluiten van je hypotheek. Als eerste moet je gaan voor onafhankelijk advies. Je hebt veel bureaus die geen onafhankelijk advies geven maar afhankelijk, dit moet je dus niet hebben omdat dat veel effect kan hebben op je beslissing. Ten tweede vergelijk de verschillende hypotheeklasten met de netto maandlasten, zo weet je precies hoeveel je moet betalen per maand en of dat meer of minder is dan de andere, zo is het makkelijk te vergelijken en weet je al precies wat je moet betalen en of het te betalen is. Een offerte is makkelijk na te gaan of je een overlijdensverzekering moet afsluiten. Dit kan ook erg meewerken in de kosten en is dus een goed iets om te overwegen. Ga voor hypotheek tips.

Welke hypotheek tips zijn er nog meer

Er zijn heel veel verschillende hypotheek tips. Verdergaan komen we bij de vierde hypotheek tip. Door je eigen middelen in te zetten kun je zorgen dat je maandelijkse bedrag snel wordt verlaagd. Zo heb je een betere basis en hoef je maandelijks minder te betalen. Dit scheelt dus heel erg en dat helpt erg bij de maandelijkse kotsen. Je houdt meer over en kunt meer sparen. Hypotheek tips zijn dus super handig om meer geld over te houden elke maand. Zo kun je meer sparen en meer genieten van het leven. Ook moet je zorgen dat je dezelfde hypotheken met dezelfde looptijden vergelijkt. Als je een langere looptijd hebt betaal je natuurlijk minder en zit je er ook langer aan vast. Hier moet je rekening mee houden. Zoek dus eerst informatie op bij hypotheek tips.