Crool
Image default
Aanbiedingen

Rijden met een aanhanger: wij geven vier tips

Een aanhanger wordt gebruikt voor het vervoeren van goederen. Dit kunnen kleine maar ook grote goederen zijn, zoals machines en auto’s. Rijden in een auto met aanhanger voelt anders dan rijden zonder aanhanger. Sommige mensen vinden het daarom spannend om voor de eerste keer met een aanhanger achter de auto te rijden. Wij geven vier tips voor het rijden met een aanhanger. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Controleer verschillende onderdelen

Voor je op pad gaat is het verstandig om verschillende onderdelen van je aanhanger te controleren. Rijd je bijvoorbeeld in het donker? Dan is het erg belangrijk dat alle verlichting het goed doet. Daarnaast is het een goede tip om te checken of de aanhangerwielen goed vastzitten. 

Let op je snelheid

Het is altijd belangrijk om op je snelheid te letten tijdens het rijden, maar met een aanhanger is dit extra belangrijk. Een te hoge snelheid kan er namelijk voor zorgen dat de aanhanger gaat slingeren. Voor het rijden met de meeste aanhangers geldt dan ook een maximale snelheid van 90 kilometer per uur. Dit is dus ook de snelheid die jij aan moet houden op de snelweg. Het is heel verleidelijk om toch harder te rijden, maar doe dit dus niet.

Rijd in een rechte lijn

Probeer zoveel mogelijk in rechte lijnen te rijden. Vooral het maken van haakse hoeken is namelijk erg lastig met een aanhanger. Probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden. Recht achteruitrijden is het meest makkelijk. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Moet je toch achteruit een bocht maken? Zorg er dan voor dat je de bocht zo ruim mogelijk neemt.

Oefenen  

Ben je nog niet overtuigd van je eigen rijskills? Dan raden wij je aan om eerst een paar keer te oefenen. Dit kun je makkelijk doen op een parkeerplaats bij jou in de buurt. Zo kun je aanvoelen hoe het is om met een aanhanger achter je auto te rijden. Daarnaast kun je oefenen met inparkeren en het maken van bochten. Heb je dit een paar keer gedaan? Dan kun jij nu met een rustig en zelfverzekerd gevoel de weg op.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/