Crool
Image default
Aanbiedingen

Waarom zijn crypto’s zo veilig?

Eén van de belangrijkste reden waarom cryptocurrency’s zijn ontworpen is om een veilige en snelle manier van online betalen aan te bieden zonder dat er een bank aan te pas komt.

Ondertussen zijn er honderden cryptocurrency’s waarmee je allemaal veilig kunt betalen en waar druk in geïnvesteerd en mee gehandeld wordt. Ze hebben zich ontwikkeld tot volwaardige valuta’s, maar wat maakt ze nu zo veilig?

Alles is openbaar

Eén van de redenen waarom crypto’s zo veilig zijn is omdat alle transacties die worden gedaan direct worden upgedate in een openbaar grootboek genaamd de blockchain. Iedereen die crypto’s bezit heeft ook een kopie van dit grootboek, wat betekent dat er duizenden kopieën in de omloop zijn.

Als een hacker een transactie wil toevoegen in het grootboek om geld te stelen, dan zal hij of zijn dit in alle actieve kopieën tegelijkertijd moeten doen en dat is nagenoeg onmogelijk.

Geen gevoelige informatie

Geld overmaken met crypto’s is direct en om dit te doen hoef je geen gevoelige informatie in te geven. Je naam en adres komen er niet bij kijken en ook geen telefoonnummers of e-mailadressen.

Verder hoef je nooit bankrekening- of creditcard nummers door te geven of veiligheidscodes in te voeren. De meest gangbare manier om met crypto’s te betalen is door een QR code van de ontvanger te scannen en de transactie te bevestigen.

De transacties zijn direct

Nadat je je cryptocurrency hebt aangeschaft bij een exchange, Bitvavo.com is een goede optie, kun je ze gaan gebruiken en uitgeven. Als jij geld gaat overmaken omdat je wat wilt kopen in een webwinkel, dan wordt je transactie praktisch onmiddellijk uitgevoerd.

Het blijft dus niet hangen bij een bank, wisselkantoor, betaalmethode of creditcard, wat betekent dat er nauwelijks tijd is om de transactie te onderscheppen. Ook zijn er geen tussenpersonen die toegang hebben tot je gegevens en de informatie over de transactie. Betalen met crypto’s begint niet voor niets snel bijzonder populair te worden.

https://bitvavo.com/nl