Crool
Bedrijven

Ben jij misschien hoog sensitief?

Hoog sensitieve mensen zijn net even anders dan de meeste mensen. Hoog sensitief zijn betekent niet alleen dat je veel gevoelens hebt. De meeste mensen met veel gevoelens zijn namelijk juist heel erg open over hun gevoelens en praten er met iedereen over, terwijl hoog sensitieve mensen heel introvert zijn en het liefst niet over hun gevoelens praten.

Ben jij misschien hoog sensitief? Zoek dan zo snel mogelijk uit of dit daadwerkelijk het geval is. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een HSP test. Ook kun je gewoon kenmerken van hoog sensitieve mensen opzoeken op internet. Hoog sensitief zijn betekent niet alleen maar nadelen. Zo zijn hoog sensitieven vaak heel creatief en kijken ze op een andere manier naar het leven dan anderen.

Als uit jouw onderzoek blijkt dat je inderdaad hoog sensitief bent kun je dit op verschillende manieren te lijf gaan. Als het je lukt om voor je hoog sensitiviteit uit te komen is een goede manier om te praten andere mensen over hoe zij omgaan met HSP. Door in contact te komen met andere mensen met HSP kun je ervaringen en tips uitdelen, en ga je misschien zelfs wel nieuwe vriendschappen aan.

Als jij dus heel erg in jezelf gekeerd bent, niet graag over je gevoelens praat en het heel vervelend vindt als mensen nare dingen tegen je zeggen, zou je eens moeten onderzoeken of je hoog gevoelig bent, en dit natuurlijk proberen deels, of zelfs volledig, te verhelpen. Er staan altijd mensen voor je klaar om je te helpen in eerste instantie. Als dit niet lukt of simpelweg niet helpt zou je ook kunnen proberen om met een psycholoog te praten over je gevoelens. Het allerbelangrijkste is dus het praten met andere mensen. Met deze tips zou je je problemen goed moeten kunnen oplossen en in de toekomst hopelijk met minder zorgen leven.

 

https://www.hsp-academy.nl/