Crool
Image default
Bedrijven

Elektrische zonnescherm of handbediening?

Wanneer je online op zoek gaat naar een zonnescherm, dan zul je snel merken dat er zeer veel mogelijkheden zijn. Zo zijn er ook veel mogelijkheden op het gebied van bediening en dit is dan ook het gedeelte waar de meeste twijfel ontstaat.

Kies je voor een elektrische zonnescherm of toch voor een exemplaar met handbediening? Het verschil zit hem vooral in het gemak. Een elektrische zonnescherm is een stuk soepeler te bedienen, en handbediening kan wat meer moeite kosten, wat vooral vervelend is wanneer je last hebt van lichamelijke beperkingen.

Het grootste verschil tussen de twee opties is natuurlijk het prijskaartje, hoewel dit verschil al een stuk kleiner wordt, wanneer je online een elektrische zonnescherm koopt.

Elektrische zonnescherm prijs

De prijzen voor elektrische zonneschermen verschillen eigenlijk maar weinig met die van normale zonneschermen. Het grote verschil zit hem vooral in de aanschaf van een motor en natuurlijk een afstandsbediening of wandschakelaar.

Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, maar over het algemeen ligt het prijsverschil tussen de €125 en €200. Dit is afhankelijk van de opties die je kiest.

Prijs zonnescherm met handbediening

Hier gaat het voornamelijk om een standaard scherm en dan zijn de prijzen natuurlijk een stuk lager. Ook wil de prijs verschillen per soort scherm dat je koopt. Populaire zonneschermen zijn uitvalschermen en natuurlijk knikarmschermen.

Vooral de knikarmschermen zijn zeer populair in Nederland, doordat je er ook heerlijk onder kunt gaan zitten. Een knikarmscherm koop je al vanaf €596. Althans, bij een grote webwinkel zoals zonweringbestellen.

Ondanks de prijzen hebben elektrische zonneschermen toch wel de voorkeur. Simpelweg omdat elektrische bediening gewoon makkelijker is!

Elektrische zonnescherm online kopen

Wil je niet meer betalen dan noodzakelijk? Dan doe  je er in veel gevallen goed aan om een elektrische zonnescherm online te kopen. Dit kan namelijk tot zo’n 30% goedkoper uitvallen op de aanschafprijs en zelfs zo’n €200 per scherm op de montage.

Bij de meeste online winkels koop je namelijk een elektrische zonnescherm exclusief montage en hierdoor kun je al heel snel een paar honderd euro besparen, door de montage zelf te doen!

Nog een voordeel van online zonneschermen kopen is dat je over het algemeen ook veel meer keuze hebt op het gebied van opties en kleuren. Dit komt doordat showrooms en bouwmarkten vaak maar een beperkt aanbod kwijt kunnen in de winkel, terwijl online wel het volledige aanbod uitgestald kan worden. Twijfel je dan nog over bijvoorbeeld kleuren? Dan is het bij de meeste online winkels ook nog mogelijk om GRATIS kleurstalen aan te vragen. Zo weet je op voorhand al precies welke kleur jouw zonneschermdoek heeft, waardoor je hem eenvoudig en voordelig online kan kopen.

Zelf een zonnescherm elektrisch maken

Heb je al een zonnescherm en wil je die zelf elektrisch maken? Dit klusje hoeft niet moeilijk te zijn, zeker niet wanneer het een zonnescherm is die nog maar een paar jaar oud is. Deze schermen zijn namelijk in veel gevallen al voorbereid om er een buismotor in te kunnen plaatsen.

Wanneer dit mogelijk is, kun je zelf jouw zonnescherm elektrisch maken en heb je alleen een buismotor en een afstandsbediening of wandschakelaar nodig. Op YouTube vind je verschillende video’s met uitleg waarmee je aan de slag kan!