Crool
Image default
Bedrijven

Houd je huid langer stralend

Schoonheid is altijd al zeer belangrijk geweest. Een heel groot onderdeel van een goede schoonheidsroutine is het verzorgen van je huid? Er is echter veel informatie te vinden, dat elkaar tegenspreekt. We zetten hier de belangrijkste punten op een rijtje.

 

1. Bescherm tegen de zon

Het is zeer belangrijk om je huid te verzorgen en te beschermen tegen zonlicht. Dit zorgt er niet alleen voor dat je eventuele zware huidproblemen voorkomt, maar het vertraagt het opkomen van eventuele rimpels. Een goede manier om je huid te beschermen is sowieso het aanbrengen van zonnecrème, maar als dat niet meteen mogelijk is, probeer dan een hoed of pet te dragen dat een schaduw creëert. Zo komen die slechte Uv-stralen niet tot in je huid! 

 

2. Draag een natuurlijke gezichtscrème

Wanneer je je doorheen je dag beweegt, kan je huid droog worden, zeker in koude temperaturen. Het is dus belangrijk om je huid te hydrateren met een natuurlijke gezichtscrème. Hierdoor hou je je huid gezond. Zo een natuurlijke gezichtscrème kan gemakkelijk aangepast worden aan je huidtype of leeftijd, aangezien elke leeftijd wel noden heeft. Het is mogelijk om je bescherming tegen de zon te combineren met een natuurlijke gezichtscrème.  Om dit te doen moet je op zoek gaan naar crèmes die SPF hebben. Dit bespaart je meteen ook tijd in je schoonheidsritueel.

 

3. Hou je huid proper.

Het is belangrijk om je huid goed te reinigen om de restjes producten en het vuil er af te doen. Dit gebeurt best met aangepaste producten en één of twee keer per dag. Zorg ook dat wanneer je je gezicht droogt of wanneer je slaapt, dat je altijd propere stoffen gebruikt. Veel mensen beseffen niet dat een kussensloop ook een bron van bacteriën kan zijn. Om huidproblemen te voorkomen moet je dus regelmatig je handdoeken en kussenslopen verversen.