Crool
Image default
Bedrijven

Voorkom datalekken en laat uw data verwijderen door een professional!

In alle bedrijven worden laptops, computers en andere software en hardware gebruikt. Uiteraard zorgt u ervoor dat u goed beschermd bent tegen hackers, door gebruik te maken van anti-virusprogramma’s en andere beveiligingsopties. Maar hoe staat het met uw gegevens op het moment dat u datadragers afdankt?

Datalekken kunnen ontstaan door afgedankte datadragers

Laptops en computers zijn op een gegeven moment aan vervanging toe. Uiteraard verwijdert u alle data voordat u deze datadragers afdankt. Maar zijn de harde schijven en ssd-drives dan ook echt helemaal leeg? Vaak is dat niet het geval en blijft er toch nog wat informatie achter. Op die manier kan er onverhoopt een datalek ontstaan. Hackers kunnen op deze manier aan persoonsgegevens of bedrijfsgegevens komen. Dit kan voor uw organisatie negatieve gevolgen hebben:

  • er staan hoge boetes op het lekken van gegevens, ook als dit onbewust gebeurt
  • concurrenten kunnen belangrijke bedrijfsgegevens van uw organisatie in handen krijgen
  • uw reputatie kan door een datalek een enorme deuk oplopen

Voorkom datalekken door goede dataverwijdering

Het is daarom ook belangrijk om ervoor te zorgen dat daadwerkelijk alle data verwijderd zijn van laptops en computers die u afdankt. De speciale Blancco software kan hierbij helpen. Deze software zorgt ervoor dat alle nog aanwezige data overschreven worden. Hierdoor wordt het geheel onleesbaar en kunnen data dus niet in verkeerde handen vallen. Dataverwijdering door middel van Blancco software is niet alleen een aanrader als u een computer of laptop helemaal afdankt, het is ook goed om dit te gebruiken bij hergebruik of verkoop. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een laptop aan een andere medewerker wilt geven, maar er zeker van wilt zijn dat er geen oude data op te vinden zijn. Of u wilt uw computers verkopen of doneren aan een andere organisatie. Ook dan is definitieve dataverwijdering echt noodzakelijk!

Blancco software is de beste keus

De dataverwijdering software van Blancco is de beste keus om datalekken te voorkomen. Groot voordeel is dat deze software toegepast kan worden voor dataverwijdering op verschillende soorten apparaten. Denk daarbij aan laptops en computers, maar ook aan telefoons, tablets, servers en andere datadragers. De kwaliteit blijkt uit het feit dat zij geaccrediteerd zijn door de AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. De Blancco dataverwijdering software is de enige die voldoet aan alle strenge eisen die gesteld worden. Na het verwijderen van alle aangetroffen data maakt de software bovendien automatisch een certificaat aan. Dit certificaat kunt u gebruiken om aan te tonen dat u voor dataverwijdering gezorgd hebt. Met Blancco software kunt u er dan ook echt zeker van zijn dat alle data verwijderd zijn!