Crool
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij diabetes: diabetische neuropathie

Fysiotherapie bij diabetes heeft een belangrijke preventieve werking op diabetische neuropathie. Vooral in de onderste extremiteiten worden de zenuwen aangedaan. Dit verstoort het looppatroon en vergroot ook het risico op vallen. Bovendien leidt de verminderde sensibiliteit tot een hogere kans op wondjes en infecties, die in sommige gevallen zeer ernstig zijn. Fysiotherapie Beatrixpark, de grootste aanbieder van fysiotherapie in de omgeving van Veenendaal, biedt fysiotherapie bij diabetes aan. Het programma is speciaal ontwikkeld voor personen met deze stofwisselingsziekte.

Fysiotherapie en de doorbloeding van vaten

Diabetes veroorzaakt bloedvatvernauwing. Dit heeft veel gevolgen voor de microcirculatie. Vooral de voeten lijden hieronder, omdat er minder zuurstofrijk bloed door hun vaten stroomt. Ook het gevoel neemt af. Fysiotherapie bij diabetes wordt aanbevolen om zowel de fysieke conditie als de insulinegevoeligheid te verbeteren. Wel is het belangrijk het activiteitenniveau hierbij rustig op te bouwen. Bij de expert in de omgeving van Veenendaal kunt u rekenen op een voorzichtig opgebouwd programma. Het programma is door de fysiotherapeuten zelf ontwikkeld.

 

 

 

Groepsbehandeling met een duur van twaalf weken

Fysiotherapie Beatrixpark beschikt over een team van ervaren en gespecialiseerde fysiotherapeuten. Naast fysiotherapie bij diabetes biedt de praktijk ook andere specialistische behandelingen zoals manuele therapie, hooikoortstherapie, bekkenbodemtherapie en dry needling in Veenendaal aan. Het diabetesprogramma wordt in groepsverband aangeboden en heeft een duur van twaalf weken. Zowel dames als heren van uiteenlopende leeftijden kunnen deelnemen. Wat u in de behandeling leert, kunt u vervolgens ook in uw dagelijks leven toepassen.

Behandelcentrum met een ruim aanbod

Bij de praktijk voor fysiotherapie zijn gediplomeerde en ervaren fysiotherapeuten werkzaam. Elke behandelaar heeft zijn eigen specialisatie. Sinds 2006 is een verwijsbrief van de huisarts niet meer noodzakelijk om fysiotherapie te kunnen ontvangen. Voor de meest uiteenlopende behandelingen, zoals dry needling in Veenendaal, kunt u dus rechtstreeks contact met het behandelcentrum opnemen. Dry needling in Veenendaal betreft, net als de meeste andere behandelingen, een individuele behandeling. Fysiotherapie bij diabetes vindt in groepsverband plaats.