Crool
Gezondheid

Migraine oplossen met botox

In Nederland zijn er een heleboel mensen die vaak last hebben van hoofdpijn. Het is iets waar je regelmatig last van hebt en de oorzaak is vrij lastig te bepalen. Doordat je niet echt weet waar het vandaag komt is het ook moeilijk om te bepalen wat je er aan doen moet. Hoofdpijn heeft verschillende oorzaken en dat maakt het des te lastiger. Je kan last hebben van bijvoorbeeld een spanningshoofdpijn of een migraine aanval. Maar wist je dat je van zuurstof tekort ook hoofdpijn kan veroorzaken?

Migraine is één van de meest voorkomende soorten hoofdpijn. Het is een hardnekkige vorm van hoofdpijn die overigens veel meer is dan een gewone hoofdpijn. In Nederland hebben zo’n drie miljoen mensen last van migraine. Migraine is naast hoofdpijn een aandoening die vaak gepaard gaat met misselijkheid en zelfs braken. Mensen die last hebben van migraine ervaren vaak het zien van lichtflitsen. Als je migraine hebt kan je vaak alleen nog maar in een donkere kamer liggen met je ogen dicht. Het heeft dus een grote impact op je leven.

Om voor de lange termijn het probleem te verhelpen is het slim om gebruik te maken van botox. Veel mensen kennen botox alleen als een product dat je lippen vol maakt. Het is trouwens meer dan dit, maar dat even ter zijde. Botox tegen hoofdpijnis in ieder geval een goede manier om botox tegen te gaan.

Wat een migraine nou precies veroorzaakt is niet duidelijk. Wel is uit onderzoek gebleken dat botox de klachten aanzienlijk verminderd. Waarschijnlijk is hiervan de oorzaak dat botuline toxine een spier ontspannend effect heeft. Mensen gebruiken het tegen rimpels omdat het de huidspieren ontspant en de rimpels hierdoor afnemen. Veel soorten hoofdpijn worden veroorzaakt door gespannen spieren. Waarschijnlijk bestaat er een correlatie tussen migraine en de spieren in je hoofd, maar hier is nog geen concreet bewijs voor.

Bron : Faceland

 

https://faceland.nl/behandelingen/hoofdpijnbehandeling/