Crool
Zakelijk

Omring jezelf met specialisten

De salarisadministratie uitbesteden aan een externe partij klinkt als iets dat alleen de grote spelers in de markt zich veroorloven kunnen. Maar wat als ik je nou vertel dat zij deze keuze maken omdat zij veel verstand van zaken hebben en misschien zijn ze wel groot geworden doordat ze salarisservice uitbesteed hebben.

Weinig ondernemers vinden het leuk om zich bezig te houden met loonservice. Dit is volkomen begrijpelijk, want dit is waarschijnlijk niet de reden dat je ondernemer bent gaan worden. Weinig ondernemers hebben het bedrijf opgericht met het idee: joepie, ik kan niet wachten op de administratie en boekhouding aan het eind van de maand. Er zijn sowieso meer soorten administratie dan alleen de lonen. Je moet natuurlijk ook een liquiditeitsbegroting op zetten. Ook de begin- en de eindbalans zijn belangrijk. Hiernaast zijn er verschillende cao’s, regels en wetgevingen waar je bij stil moet staan als ondernemer. Op externe factoren zoals deze kan jij als ondernemer geen invloed uitoefenen. Het is belangrijk om als ondernemer te leren hoe je om moet gaan met deze aspecten, maar dat even terzijde.

 Als jij zelf niet beschikt over de nodige kennis en expertise over dit soort werkzaamheden dan is het des te belangrijker dat je de hulp van een expert inschakelt. Niet alleen de overheid en de belastingdienst verwachten dat je alles op orde hebt. Ook je personeel wil graag dat alles goed voor elkaar is. Als jij alles netjes regelt en op tijd voor elkaar hebt weerspiegelt dit jou als ondernemer. Het geheim van succesvol zijn in het leven en met je bedrijf is niet dat je zelf overal goed in bent. Het geheim is dat je jezelf omringt met mensen die slimmer zijn dan jij en dit kan in de vorm van een bedrijf zijn.

 

Als ondernemer heb je veel aan je hoofd en maak je je overal druk om.

http://www.cbbs.nl/