Crool
Image default
Winkelen

Het Weer in Tielt: Wat is de Temperatuur?

Tielt is een stad met het ideale klimaat om te wonen. Het heeft warme zomers met veel zon, maar ook lage temperaturen in de winter, waardoor de lente en herfst er erg aangenaam zijn. Maar wat is precies de temperatuur in Tielt?

Gemiddelde Temperatuur in Tielt

Tielt heeft verschillende gemiddelde temperaturen per jaar. De gemiddelde temperatuur in de winter bedraagt tussen de 1 °C en 7 °C, met als zeer koudste maand: Januari. De gemiddelde temperatuur in de zomer bedraagt tussen de 17 °C en 24 °C, met als warmste maand: Augustus.

Temperatuur Extremen

Alle seizoenen hebben hun extremen qua temperatuur. In de winter kan de temperatuur zeer laag zijn en hebben we te maken met de bekende sneeuwbuien. Ook zijn er vorstperiodes waarbij de temperatuur zelfs onder het vriespunt kan zakken. In de zomer daarentegen kan er extreme hitte worden gevoeld. In principe is er geen vorst aanwezig, maar er kunnen temperaturen boven de 30°C voorkomen.

Klimaat in Tielt

Het klimaat in Tielt is gematigd. Er zijn geen zeer warme of zeer koude seizoenen, waardoor de temperatuur relatief stabiel is. Er is meestal geen regen, maar het kan toch voorkomen dat er een aantal buien vallen. Per jaar schommelt de temperatuur gemiddeld tussen de 1°C en 24°C.

Temperatuur Trends in Tielt

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde temperatuur in Tielt de laatste jaren steeds verder is gestegen. In de afgelopen twintig jaar is de gemiddelde temperatuur met ongeveer 1,2°C toegenomen. Dit betekent dat de zomers steeds warmer worden en de winters steeds warmer.

Conclusie

De temperatuur in Tielt schommelt gemiddeld tussen de 1°C en 24°C. De koudste maand is Januari en de warmste maand is Augustus. Bovendien is de gemiddelde temperatuur de afgelopen twintig jaar steeds verder gestegen. Wil je meer weten over het weer in Tielt? Bezoek dan temperatuur Tielt voor updates.