Crool
Image default
Winkelen

Zo onderhoud je je loafers

Je hebt nieuwe schoenen en wil dat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Wij snappen dat. Natuurlijk wil je je prachtige loafers van Mason Garments in topconditie houden. Maar hoe zorg je ervoor dat ze er altijd als nieuw uitzien? We hebben een paar handige tips verzameld om ervoor te zorgen dat je loafers er voor lange tijd perfect uit blijven zien.  

Gebruik spray 

Om je suède schoenen in goede staat te houden, is het aan te raden om elke twee weken een speciale spray te gebruiken. Deze spray beschermt je schoenen tegen vuil en water, waardoor vlekken makkelijker te verwijderen zijn. Het creëert een beschermend laagje op het suède, zodat vlekken niet direct in het materiaal trekken.

Het aanbrengen van de suède schoenen spray is heel simpel. Houd de spray op ongeveer 30 centimeter afstand van de schoen en spray lichtjes. Laat de schoenen vervolgens minstens 30 minuten drogen voordat je ze weer draagt. Het is slim om deze behandeling minstens elke 30 dagen te herhalen om de bescherming zo goed mogelijk te houden. Zo blijven je suède schoenen er langer als nieuw uitzien.

Een suède borstel gebruiken

Als het suède van je loafers vies is geworden, wacht dan tot de schoenen helemaal droog zijn voordat je ze schoonmaakt. Gebruik een speciale suèdeborstel met aan de ene kant stalen borstelhaartjes en aan de andere kant rubberen borstelhaartjes. Borstel voorzichtig in één richting over je loafers met de metalen haartjes om vuil en stof te verwijderen zonder het suède te beschadigen. Door deze techniek komen de suède haartjes weer mooi overeind te staan, waardoor je schoenen er weer fris uitzien. Het is belangrijk om de schoenen met zachte hand te behandelen om te voorkomen dat het suède beschadigd raakt. 

Water met water bestrijden

Een onverwachte vochtvlek op je suède schoenen kun je het beste behandelen met water. Maak de suèdeborstel vochtig en breng wat water aan op en rondom de vlek. Wrijf voorzichtig het water over je hele schoen en dep vervolgens de schoen droog met een schone doek. Laat je schoen daarna op kamertemperatuur drogen. Het is belangrijk om na deze behandeling je schoenen opnieuw in te spuiten met een suède schoenenspray. Dit helpt niet alleen om de kleur te behouden, maar verzorgt ook het suède, waardoor je schoenen er langer mooi uit blijven zien.