Crool
Image default
Aanbiedingen

Volg de Altcoin koersen zijn een goed alternatief voor Bitcoin

Hou de Altcoin koersen goed in de gaten

De crypto koersen zijn aan de koers van Bitcoin verbonden. Dit komt namelijk omdat voor zowel de Bitcoin als de Altcoin geldt, dat deze geen vaste waarde kennen. Bij euro’s is dat anders; daarvan kan de waarde kunstmatig op hetzelfde niveau worden gehouden. Als de Bitcoin stijgt, dan stijgen de Altcoins dus ook vaak. Omdat niet iedere coin even snel stijgt, kan het dus zo zijn dat er met Altcoins veel hogere winsten te behalen zijn dan met Bitcoins.

Waarom zijn er Altcoins?

Zowel de Bitcoin als Altcoins zijn gebaseerd op de blockchain-technologie. Altcoin staat voor Alternative Coin. Het is dus simpelweg een alternatief voor de Bitcoin.  Wanneer er een nieuwe technologie of een nieuw platform ontstaat, dan zit daaraan een nieuwe digitale munteenheid verbonden: de Altcoin. Altcoins kunnen van Bitcoins en andere Altcoins verschillen in bijvoorbeeld algoritmes.

De blockchain technologie

Deze technologie maakt zoals gezegd gebruik van de blockchain. Dit is bij zowel Altcoin als Bitcoin het geval. Blockchain is eigenlijk een manier om zaken op te slaan. In de blockchain worden alle transacties opgeslagen. Omdat deze technologie gedecentraliseerd is, is deze zeer veilig en waarborgt het de anonimiteit van de gebruikers.

Een voordeel, maar ook een nadeel van de blockchain is dat transacties achteraf niet kunnen worden terug gedraaid. Hoewel dit de zekerheid van een transactie waarborgt, kan dit een probleem opleveren bij een verkeerd gedane transactie.

De bekende Altcoins

De bekendere Altcoins met goede Altcoin koersen zijn ten eerste Ethereum, een gedecentraliseerd platform. Litecoin is een munt die op veel vlakken hetzelfde werkt als Bitcoin, maar informatie sneller verwerkt. Monero is een Altcoin die zich sterk richt op het behoud van privacy van de gebruiker en hier dan ook zijn succes aan ontleent.

 

https://www.bitcoinlivekoers.nl/

Gerelateerde artikelen

Breng je hobby naar huis met de dartshop

Hoe ben U er zeker van dat U een goede slotenvakman zal kunnen vinden

Deze waterontharderspecialist uit Zuid-Holland heeft de oplossing voor hard water