Crool
Image default
Aanbiedingen

Zonwerend glas in een nieuwbouwwijk – je woning koel en bespaar geld!

Ben je op zoek naar manieren om je nieuwe huis in een nieuwbouwwijk koel te houden zonder de hele dag de airconditioning aan te hebben? Dan is zonwerend glas misschien wel iets voor jou! In deze blog post zal ik je alles vertellen over de voordelen van zonwerend glas, hoeveel het kost en hoeveel geld het uiteindelijk kan besparen op je energierekening.

Wat is het precies en waarom zou je hiervoor kiezen?

Dus wat is zonwerend glas eigenlijk en hoe werkt het? Zonwerend glas is een soort glas dat speciaal is ontworpen om de hoeveelheid zonlicht en warmte die door de ramen komt te verminderen. Dit wordt bereikt door het reflecterende laagje glas dat op het oppervlak van het glas is aangebracht. Dit laagje reflecteert het grootste deel van het zonlicht dat het glas raakt, waardoor het minder warm wordt binnen. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van de airconditioning, wat je energierekening kan verlagen en bijdraagt aan een beter milieu.

Waar moet je op letten?

Een andere belangrijke factor om op te letten bij het kiezen van zonwerend glas, is de zonweringscoëfficiënt, die aangeeft hoeveel zonne-energie het glas tegenhoudt. Hoe hoger de zonweringscoëfficiënt, hoe beter het glas is in het bestrijden van hitte. De meeste soorten zonwerend glas hebben een zonweringscoëfficiënt van 0,5 tot 0,7.

Wat zijn de voordelen van zonwerend glas? 

Afgezien van het verminderen van warmte in huis, heeft zonwerend glas nog een aantal andere voordelen. Het helpt bijvoorbeeld om meubels en tapijten tegen verkleuring te beschermen, omdat het zonlicht dat via de ramen binnenkomt minder intens is. En het kan ook geluidsisolerend werken, waardoor het straatgeluid en andere storende geluiden buiten houdt.

Kosten van dit type glas

Nu vraag je je misschien af hoeveel zonwerend glas kost. De prijs van zonwerend glas varieert afhankelijk van het type, de grootte en het merk, maar het is over het algemeen iets duurder dan gewoon glas. De kosten zouden de moeite waard zijn als je duurzaam wil zijn, een comfortabel huis wil, en geld wil besparen op lange termijn.

Zonwerend glas is een geweldige optie voor mensen die in een nieuwbouwwijk wonen en hun huis koel willen houden zonder de airconditioning de hele dag aan te hebben. Niet alleen bespaart dit op je energierekening, maar het biedt ook andere voordelen zoals het behoud van meubels en tapijten, geluidsisolatie en vermindering van verblinding. Hoewel zonwerend glas een beetje duurder is dan gewoon glas, is deze slimme investering zeker de moeite waard voor de lange termijn.

 

https://www.glasgigant.nl/