Crool
Bedrijven

De Dozenhal heeft een grote keuze aan kartonnen dozen

Natuurlijk denk je direct aan de Dozenhal als je het hebt over kartonnen dozen voor het verpakken van producten. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de opslag-, transport- en exportfunctie van elk bedrijf. Maar er is meer te vertellen over de bescheiden kartonnen doos dan je in eerste instantie zou denken. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, kunnen verschillende gewichten aan en sommige zijn zelfs voorzien van eigen pallets.

De Dozenhal heeft meer dan 2.500 verschillende maten op voorraad

Wilt u weten welke soorten dozen van de Dozenhal passen bij uw behoeften? Lees dan gerust verder.

Soorten kartonnen belangrijker dan u denkt

Kartonnen verpakkingsdozen zijn een belangrijk onderdeel van de verpakkingsindustrie. Noem ‘verpakking’ bij de meeste mensen en ze denken aan dozen. Ze zijn echter interessanter – en nuttiger en gevarieerder – dan je zou denken. En het is van cruciaal belang dat u de juiste doos krijgt voor uw opslagbehoeften. Samen met de professionals van de Dozenhal kiest u met gemak de juiste doos. Hiermee zorgt u ervoor dat allerlei processen soepel zullen verlopen, uw producten te beschermen, de opslag te versnellen. Als u er ook nog voor kiest om de dozen met uw logo of bedrijfsnaam te laten bedrukken, heeft u gratis reclame voor het creëren van een goede eerste indruk van uw bedrijf. Het kiezen van de juiste soort doos is dus belangrijker dan u denkt. De Dozenhal kan op aanvraag ook maatwerk leveren. Dozen met een op maat gemaakte pasvorm voor een breed scala aan artikelen.

Sterke verpakkingsdozen nodig?

Hoewel er verschillende maten, vormen en afwerkingen van kartonnen verpakkingsdozen bestaan, is een van de belangrijkste eisen die worden gesteld, hoe sterk ze zijn – of bovendien, hoe sterk ze moeten zijn voor een bepaald artikel dat vervoerd moet worden. De sterkte van een kartonnen doos wordt bepaald door wat erin zit en wat u ermee gaat doen. Voor alles boven 100kg, zijn dubbel- of driedubbelwandige verpakkingsdozen nodig – tot een maximum van 500kg voor sommige driedubbelwandige dozen. Veel dozen worden ook gebruikt voor transport en zelfs export. Deze zijn onderhevig aan stapelen, verplaatsen en stoten en moeten dus heel sterk en stevig zijn.

Het is begrijpelijk dat u niet altijd exact weet aan welke eisen een doos moet voldoen. Neem dan gerust contact op met de professionals van de Dozenhal. Zij helpen u graag verder: 0341 – 562 688.