Crool
Bedrijven

Last hebben van hoogsensitiviteit

Het kan zijn dat jij de laatste tijd aan je zelf merkt dat je anders met dan anderen. Je komt niet mee in de grote groep. En dit komt voornamelijk omdat je alles zo sterk ervaart. Jij voelt alles veel dieper en je staat veel dichter bij je emoties. Dit kan voordelen maar ook heel veel nadelen opleveren. Omdat je zo gevoelig bent voel je veel prikkels van geuren, kleuren, licht en emoties van anderen. Als je niet goed weet hoe je hier mee moet omgaan, kan het heel erg lastig zijn.

Je bent namelijk hooggevoelig. Dit is niet per se een ziekte, maar zegt meer over het type mens dat je bent. Om zeker te weten dat je hooggevoelig bent is het verstandig om de hoogsensitief test in te vullen. In deze test moet je 12 verschillende vragen beantwoorden over jezelf en de gevoelens en emoties die je voelt.

Als je er eenmaal achter bent dat je hooggevoelig geeft dit waarschijnlijk een goed gevoel. Al de problemen die je al zo lang ervaart hebben eindelijk en verklaring. Je hoeft echter niet altijd met deze problemen te blijven lopen. Je kunt er wat aandoen. Je kunt bijvoorbeeld aan een sessie deelnemen samen met een coach. Hierbij kom je meer te weten over jezelf. Deze sessie duurt zo een 7 uur lang. Na de sessie wordt er een geluidsopname naar je gestuurd, zodat je belangrijke momenten tijdens de sessie opnieuw kunt beluisteren. Dit kan je later vast van pas komen. Je krijgt na deze sessie een heel stappenplan toegestuurd met stappen die je kunt ondernemen om zo min mogelijk last te hebben van je problemen. Na zeven weken is er ook de mogelijkheid om een feedback te verkrijgen. Je stuurt dan een e-mail naar je coach en krijgt een hele goede feedbacke-mail terug.

https://onesessioncoaching.nl/