Crool
Bedrijven

Verkeersongelukken

Verkeersongelukken, ze horen bij onze dagelijkse radionieuws. Er gebeuren jaarlijks zoveel verkeersongelukken. Er vinden dagelijks namelijk 260 verkeersongelukken plaats. Dit zorgt jaarlijks voor maar liefst 5700 verkeersslachtoffers. Van deze 5700 verkeersslachtoffers overlijden er 380, Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd zijn Honda-bestuurders het gevaarlijkst. De bestuurders van een Honda auto zijn namelijk het vaakst betrokken bij een ongeluk. Vervolgens komen de Mercedes-Benz-bestuurders en de Volkswagen-bestuurders op OnHonda-bestuurders het bgeveaarlijkst tweede en derde plek. Volgens ander onderzoek is gebleken dat de meeste verkeersongelukken gebeuren tijdens de vakantie. Dit komt omdat het in de vakantie altijd erg druk op de weg is.

Maar wat kunnen wij eigenlijk doen om het aantal verkeersongelukken per jaar te laten dalen. Een van de maatregelen die we kunnen nemen is dat we een achteruitrijcamerakunnen plaatsen in onze auto of ander voertuig dat wij besturen. Deze achteruitrijcamera zorgt namelijk voor veel meer overzicht voor de bestuurder. De bestuurder kan namelijk veel beter waarnemen wat er allemaal achter het voertuig gebeurt. Niet alleen tijdens het rijden, maar ook tijdens het parkeren. Een achteruitrijcamera kopen kan dus heel erg helpen als mensen het aantal verkeersongelukken naar beneden willen brengen. Want verkeersongelukken gebeuren niet alleen op de snelweg. Ook in de bebouwde kom gebeuren er verkeersongelukken. Er gebeurt namelijk veel meer op een kleinere plek en dit kan soms te veel worden voor de bestuurder.

Andere maatregelen die we kunnen nemen om het verkeer veiliger te houden, is ons te houden aan de maximumsnelheid. Vooral in de bebouwde kom is dit erg belangrijk. Er is veel verkeer in de bebouwde kom en ze zijn niet altijd allemaal goed te zien. Denk maar aan alle fietsers, voetgangers, de smalle straatjes van rechts.  Dit allemaal kan leiden tot weinig overzicht en verkeersongelukken.  Ook in files kunnen verkeersongelukken ontstaan, dus waarschuw de persoon achter je als je een file ziet aankomen.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/