Crool
Image default
Bedrijven

Metalen versus houten winkelrekken, welke is beter voor de winkel?

Er zijn veel soorten winkelstellingen. De meest populaire zijn metalen en houten planken. Elk materiaal heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Het is dus belangrijk om de kenmerken ervan te begrijpen voordat je een beslissing neemt over welk type winkelstelling geschikt is voor je winkel. Er zijn enkele overwegingen bij het kiezen van de juiste winkelstellingen voor je bedrijf. Ten eerste moet je letten op wat voor soort producten je wilt weergeven. Het is ook noodzakelijk om het schapmateriaal te kiezen dat je merkidentiteit en winkelontwerp vertegenwoordigt. Hier is een vergelijking tussen metalen en houten planken.

Metalen planken

Veel retailers gebruiken bij voorkeur metalen planken van de winkelinrichting leverancier. Metalen planken worden vaak gebruikt in winkels omdat ze eenvoudig te installeren, duurzaam en aanpasbaar zijn. Ze zijn er in verschillende maten en uitvoeringen, van grote open kasten tot kleine vitrines. Je kunt kiezen uit verschillende soorten metaal, waaronder staal en aluminium, maar ook uit verschillende afwerkingen. Je wilt bijvoorbeeld een metalen rek met een matte afwerking of een kast met een glanzende afwerking. De kleur van de metalen planken kan ook worden aangepast met verf of andere afwerkingstechnieken. Metalen planken zijn sterker en duurzamer dan houten planken. Deze rekken zullen niet barsten of kromtrekken zoals houten rekken wanneer ze worden blootgesteld aan vocht. Bovendien hebben deze rekken geen onderhoud nodig zoals houten rekken.

Houten planken

Houten planken zijn een populaire keuze voor winkels omdat ze duurzaam en stijlvol zijn. Ze kunnen ook worden gemaakt om eruit te zien als een onderdeel van het decor van de winkel. Deze houten planken zijn er in verschillende vormen, maten en uitvoeringen. Dit maakt het gemakkelijk om er een te vinden die perfect past in de stijl of het thema van je winkel. Houten planken zijn meestal gemaakt van verschillende houtsoorten zoals grenen, teak of eiken. Deze rekken zien er natuurlijker uit en passen beter in traditionele winkels. Houten planken zijn echter gevoelig voor krassen en deuken, wat betekent dat ze meer zorg nodig hebben dan metalen planken. Als deze rekken niet goed worden behandeld, kunnen ze gemakkelijk kromtrekken of barsten. Houten planken zijn niet bestand tegen vocht. Hierdoor hebben deze rekken mogelijk een kortere levensduur dan metalen rekken. Nu kun je bepalen welk type schappen geschikt is voor je winkel. Je hoeft alleen het materiaal van de planken te kiezen op basis van je winkelontwerp en persoonlijke voorkeur.