Crool
Image default
Bedrijven

Waarom en wanneer je de groepenkast moet uitbreiden

De groepenkast is een belangrijk onderdeel van de elektra, het is dan ook belangrijk dat de groepenkast goed werkt. Een groepenkast gaat minder goed werken wanneer hij ouder wordt, je zult vanaf dat moment dan ook meer problemen ervaren met de elektra. Wanneer de groepenkast te oud is kun je hem het beste laten vervangen, hierdoor zul je namelijk geen problemen ondervinden met de elektra. Wanneer je een groepenkast gaat vervangen is het ook mogelijk om de groepenkast uit te breiden, dit is handig voor als je meerdere apparaten tegelijk aan wil gaan sluiten.

Groepenkast uitbreiden

Wanneer je de groepenkast gaat uitbreiden is het de bedoeling dat er extra groepen bij komen, je krijgt hierdoor de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten. Wanneer je te veel apparaten op dezelfde groep aansluit kan de groep overbelast raken. Wanneer je meer dan vier groepen hebt moet je ook een extra aardlekschakelaar bij plaatsen, er mogen namelijk maar vier groepen achter één aardlekschakelaar zitten. 

Elektrisch koken

Wanneer je elektrisch wil gaan koken is het nodig om een aparte kookgroep toe te voegen, elektrisch koken vergt namelijk heel veel energie. Op deze kookgroep komt de kookplaat, oven en al het andere keukenapparatuur te staan. 

Elektrische auto

Wanneer je een elektrische auto rijdt moet deze natuurlijk ook opgeladen worden, je kunt er dan voor kiezen om een laadpaal te nemen die thuis komt te staan. Wanneer je ervoor kiest om een laadpaal te nemen moet de groepenkast worden omgebouwd, voor een laadpaal is namelijk veel stroom nodig. Omdat een laadpaal zo veel stroom nodig hebt moet je ook twee extra aardlekschakelaars toevoegen aan de groepenkast, op deze manier is je laadpaal en groepenkast namelijk ook optimaal beschermt tegen het lekken van stroom. De kans op problemen met de elektra wordt dus verkleind.