Crool
Image default
Bedrijven

Zo kies jij de juiste zonnepanelen voor op je dak

Zonnepanelen, vrijwel iedereen heeft ze tegenwoordig op zijn dak liggen. Je draagt hiermee bij aan het verlagen van de CO2-footprint en daarbij bespaar je kosten op je energierekening. Zoals je misschien ook wel weet, kosten zonnepanelen veel geld. Als je zonnepanelen uit Delft wil laten leggen door een expert, dan moet je op een aantal zaken leggen. Helaas kun je niet zo maar kiezen voor zonnepanelen en deze laten leggen. Waar je precies op moet letten leggen we in dit artikel voor je uit.

Energieverbruik

Het huidige energieverbruik is ontzettend belangrijk om uiteindelijk een inschatting te kunnen maken over hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Wanneer je met een gezin bestaande uit vier personen bent gebruik je vanzelfsprekend meer energie dan wanneer je met zijn tweeën bent. Schat hierbij ook in hoeveel energie je verwacht te gaan gebruiken.

Soorten panelen

Wat voor zonnepanelen uit Delft je wil laten leggen is dus afhankelijk van je energieverbruik. Op basis hiervan kun je namelijk de soort panelen bepalen, die verschillen in vermogen en in kleur. Zo heb je zogeheten monokristallijn zonnepanelen, die herkenbaar zijn aan de zwarte kleur en aan hun relatief hoge rendement. Daarnaast bestaan er polykristallijn zonnepanelen die blauw zijn en waarvan het rendement lager is dan bij de monokristallijn panelen.

Omvormer

Die zonne-energie die je opwekt moet natuurlijk ook worden omgezet in echte bruikbare stroom. Hiervoor heb je een zogeheten omvormer voor nodig. Welk type omvormer je nodig hebt is ook weer afhankelijk van de maximale opbrengst van je zonnepanelen. De specialist van zonnepanelen uit Delft kan jou helpen bij het maken van de juiste keuze. Het is belangrijk dat een omvormer een vermogen heeft dat 10% kleiner tot 10% groter is van het vermogen. Met zo een omvormer ben je ervan verzekerd dat een maximale opbrengst geleverd kan worden, waardoor er dus geen stroom verloren gaat.

Installatie

Misschien ben je van plan om de zonnepanelen zelf op je dak te plaatsen, maar houdt er dan wel rekening mee dat dit een ingewikkelde klus is. Zelfgemaakte zonne-energie vereist training en ervaring en daarom is het verstandiger om dit te laten doen door een erkend installateur.

 

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-delft/