Crool
Dieren

Heb je Last van ongedierte?

Heeft u last van ongedierte? Dan moet u altijd ongediertebestrijding Leiden bellen. Want wat betreft dierplagen heeft u een meldingsplicht. De kosten voor ongediertebestrijding Leiden zijn afhankelijk van de plaag. Zo is het bestrijden van ratten is gratis voor particulieren. Bedrijven dienen zelf een particulier bedrijf in te schakelen. Het bestrijden van hommels en bijen door de ongediertebestrijding Leiden is dan weer kosten die de gemeente moeten betalen. Dit komt omdat de gemeente een onderzoek plicht naar bijen en hommels. Als er geen gevaar is, is het niet toegestaan het nest te verstoren door de ongediertebestrijding Leiden.

Onderzoek plicht

Heeft u last van kakkerlakken? Ook dan kun je de kosten van ongediertebestrijding Leiden verhalen op de gemeente. Zo heeft de gemeente ook een onderzoek plicht naar kakkerlakken. Bent u particulier, dan bestrijdt de gemeente de kakkerlakken kosteloos. Dit geldt ook voor ratten, Bedrijven die last hebben van kakkerlakken zullen een particulier bedrijf in moeten schakelen. De kosten zijn voor eigen rekening. Muizen daarentegen vallen niet onder de onderzoek plicht en een gemeente heeft dan ook geen  verplichting om muizen te bestrijden. U kunt ze het beste zelf bestrijden of u kunt ongediertebestrijding Leiden inschakelen. Voor het inhuren van de ongediertebestrijding Leiden bij bestrijding van wespen is het afhankelijk van waar het wespennest zich bevindt. Wanneer het wespennest zich bevindt in de openbare ruimte dan kunt u het melden bij de gemeente. De gemeente zal een bestrijding uitvoeren en ongediertebestrijding Leiden bellen.

Andere insecten

Heeft u last van andere insecten die overlast veroorzaken en bel je daarvoor ongediertebestrijding Leiden? Dan moet u  enkele exemplaren (laten) vangen in overleg met ongediertebestrijder van de gemeente. De gemeente kan dan kijken om welke soort insect het gaat, waarna wordt geadviseerd of er wel of geen bestrijding nodig is. Wie de kosten ook betaal, bel bij last van ongedierte altijd de ongediertebestrijding Leiden.