Crool
Image default
Industrie

Wat is een CNC machine?

CNC machines worden in veel industrieën gebruikt en zijn over de hele wereld te vinden. Ze worden vaak gebruikt om onderdelen te maken die moeten worden vervaardigd, zoals schroeven of bouten. Een CNC machine is een zeer veelzijdige machine, wat betekent dat deze kan worden aangepast om verschillende soorten onderdelen te produceren, afhankelijk van wat er op dat moment nodig is. CNC machines zijn computergestuurde machines die metaal snijden en vormen. Ze werken meestal samen met computer numerieke besturing machines waarmee ingewikkelde ontwerpen van onderdelen kunnen worden geconstrueerd. CNC-bewerkingscentra zijn een van de meest populaire soorten machines in de industrie en er is een grote verscheidenheid op de markt. De apparatuur kan met meerdere verschillende materialen werken, zoals metalen, kunststoffen en zelfs hout.

Verschillende soorten CNC machines

CNC machines zijn er in verschillende soorten en maten. Ten eerste heb je CNC freesmachines, deze worden gebruikt om driedimensionale objecten te maken. Ze zijn niet zo nauwkeurig als CNC-draaibanken omdat ze geen spindel hebben. CNC-draaibanken worden gebruikt voor het snijden en vormen van metaal. Hierin staan natuurlijk precisie, snelheid en resultaat hoog in het vaandel. Tot slot zijn er ook nog slijpmachines, deze worden ingezet om de juiste afwerking te realiseren. Het inzetten van deze machines zorgt ervoor dat je kwalitatief werk kan blijven leveren en tegelijk ook nog eens heel efficiënt te werk bent.

Hoe werkt CNC bewerking?

CNC-bewerking is een proces waarbij computergestuurde snijmachines worden gebruikt. CNC staat voor Computer Numerical Control, een systeem dat de beweging en werking van machines kan regelen. Het CNC-bewerkingsproces begint met het ontwerp van een product en zet dit vervolgens om in gegevens, die vervolgens naar de machine worden gevoerd. De machine zal deze gegevens vervolgens gebruiken om zijn snijgereedschappen te sturen om het gewenste product te creëren. Een geheel geautomatiseerd proces, waarbij efficiëntie en resultaat behaald worden.

https://bmtmachines.nl/cnc-machines/