Crool
Image default
Industrie

Een complete gids voor CNC-freesmachines en hoe ze u kunnen helpen

CNC-freesmachines vormen de ruggengraat van elke maakindustrie. Ze helpen bedrijven bij het snijden van precieze vormen, hoeken en rondingen in verschillende soorten materialen.

CNC-freesmachines kunnen grofweg worden ingedeeld in twee categorieën: horizontale freesmachines en verticale freesmachines. Horizontale frezen worden gebruikt om vlakke oppervlakken te snijden, wat het meeste werk in een machinewerkplaats omvat. Verticale frezen worden gebruikt om cilindrische oppervlakken te snijden, zoals een gat door een metalen blok of een langwerpige gleuf voor tandwielen.

Typen en gebruik van CNC-freesmachines

CNC-freesmachines worden in veel industrieën gebruikt en het gebruik ervan varieert.

Horizontale freesmachines worden gebruikt in de maakindustrie. Ze kunnen worden gebruikt om een breed scala aan producten en materialen te maken, zoals metalen onderdelen, plastic onderdelen en zelfs glas.

Verticale bewerkingscentra worden ook wel bewerkingscentra of CNC-draaibanken genoemd. Ze worden meestal gebruikt voor het werken met metalen stukken die complexe vormen hebben of heel precies moeten zijn.

Draaitafels, of roterende as, vind je zowel op horizontale freesmachines als op verticale bewerkingscentra. Met draaitafels kan de machine rond een aspunt draaien onder elke door de gebruiker gewenste hoek.

Vereisten voor het instellen en bewerken van CNC-freesmachines

Er zijn bepaalde eisen aan het instellen en bewerken van CNC-freesmachines. Hieronder volgt een lijst van de basisvereisten:

-Een computer waarop CAD-software is geïnstalleerd.

-De CAD-software moet compatibel zijn met het besturingssysteem van de machine.

-Een 3D-model van het te bewerken onderdeel.

-Het onderdeel moet zo zijn ontworpen dat het op het tafeloppervlak van de machine past en ook stevig kan worden vastgeklemd om beweging tijdens het bewerken te voorkomen.

-Een apparaat dat gereedschapspaden kan genereren, meestal CAM-software.

-3D-modellen van alle gereedschappen die nodig zijn voor bewerking, die ook compatibel moeten zijn met het besturingssysteem en de oppervlakte van de machinetafel.

https://bmtmachines.nl/cnc-machines/freesmachine/