Crool
Image default
Bedrijven

Gemiddeld waterverbruik

We hebben allemaal keer op keer te horen gekregen dat we acht glazen water per dag moeten drinken. Maar is dat echt waar? Hoeveel water zouden we moeten drinken, en wat zijn de voordelen van gehydrateerd blijven? In deze blogpost onderzoeken we het gemiddelde waterverbruik en geven we enkele tips over hoe je je waterverbruik kunt verminderen.

 

Hoeveel water moet je drinken?

Het korte antwoord is dat er geen pasklaar antwoord op deze vraag bestaat. De hoeveelheid water die je moet drinken hangt af van verschillende factoren, zoals je leeftijd, gewicht, activiteitenniveau en klimaat. Een goede vuistregel is echter het drinken van acht glazen water per dag.

Natuurlijk zijn er naast het drinken van water ook andere manieren om gehydrateerd te blijven. Je kunt ook voedsel eten dat veel water bevat, zoals fruit en groenten. Citrusvruchten, meloenen, tomaten, komkommers en bladgroenten zijn allemaal goede opties. En vergeet soepen niet! Ze zijn een geweldige manier om gehydrateerd en warm te blijven tijdens de koudere maanden.

 

Hoe kun je je waterverbruik verminderen?

Er zijn een aantal manieren waarop je je waterverbruik kunt verminderen zonder je levensstijl ingrijpend te veranderen. Als je bijvoorbeeld koffie of thee drinkt, probeer dan over te stappen op herbruikbare bekers of mokken in plaats van wegwerpbekers. Dit bespaart je niet alleen geld op de lange termijn, maar het helpt ook je milieu-impact te verminderen.

Een andere gemakkelijke manier om je waterverbruik te verminderen is te investeren in een douchekop met laag waterverbruik. Een standaard douchekop gebruikt 2,5 liter water per minuut, terwijl een douchekop met laag debiet minder dan 2 liter per minuut gebruikt. Dat lijkt misschien niet veel, maar in de loop van een jaar kan dat een aanzienlijke waterbesparing opleveren!

Ten slotte is een van de eenvoudigste manieren om je waterverbruik te verminderen gewoon de kraan dichtdraaien als je hem niet gebruikt. Dit lijkt een kwestie van gezond verstand, maar het zal je verbazen hoe vaak mensen de kraan onnodig laten lopen. Dus als je de volgende keer je tanden poetst of je handen wast, zorg er dan voor dat je de kraan dichtdraait als je klaar bent!

https://www.bespaarbazaar.nl/kenniscentrum/waterverbruik-berekenen/