Crool
Image default
Management

Aviation business management

Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de luchtvaart, zijn er een paar verschillende wegen die je kunt bewandelen. Je kunt ervoor kiezen om een standaard bedrijfsdiploma te behalen en na je afstuderen te solliciteren naar luchtvaartgerelateerde banen. Of je kunt een meer gespecialiseerde bedrijfskundige opleiding in de luchtvaart volgen.

 

Waarom Aviation Business Administration studeren?

De laatste jaren bieden steeds meer business schools industriespecifieke opleidingen aan, zoals in luchtvaartmanagement. Een van de redenen voor de groei in populariteit van studenten die kiezen voor de luchtvaart management, of om de luchtvaart bedrijfskunde te bestuderen, is de strenge regelgeving van de luchtvaartindustrie. In tegenstelling tot andere industrieën is de luchtvaart sterk gereguleerd door de overheid, die veiligheid belangrijker vindt dan winst. Het is ook van vitaal belang voor degenen die in de luchtvaartindustrie werken om insider lingo zoals RASM (revenue per available seat mile) en CASM (cost per available seat mile) te begrijpen en hoe onvoorspelbare factoren zoals terroristische aanslagen, natuurrampen en ziekte-uitbraken de industrie kunnen veranderen.

 

Wat kun je doen met een bedrijfsdiploma in de luchtvaart?

Een bedrijfsdiploma in de luchtvaart kan leiden tot vele carrières. Veel afgestudeerden van de luchtvaart bedrijfskunde programma’s vinden werk in het beheer van luchthavens, of als leidinggevenden in de luchtvaart-industrie. Hier zijn een paar carrière voorbeelden die je zou kunnen nastreven met een business degree in de luchtvaart.

 

Luchthaven management

Luchthavenbeheerders hebben de leiding over de activiteiten van luchthavenfaciliteiten. Kleine luchthavens kunnen slechts één manager in dienst hebben, terwijl grotere luchthavens meerdere managers nodig kunnen hebben. Luchthavenbeheerders zien toe op de naleving van de voorschriften van de Federal Aviation Administration (FAA), beheren de relaties met luchtvaartmaatschappijen en houden toezicht op het onderhoud van gebouwen en start- en landingsbanen. Een bedrijfsdiploma in de luchtvaart kan je ook de vaardigheden verschaffen om te onderhandelen over contracten met leveranciers op luchthavens of toezicht te houden op ander luchthavenpersoneel.

 

Luchtverkeersleiding

Als luchtverkeersleider ben je verantwoordelijk voor de bewegingen van vliegtuigen en zorg je voor een veilige en efficiënte doorstroming van het verkeer door een bepaald luchtruim. Luchtverkeersleiders gebruiken radar om de vliegtuigbewegingen in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat er te allen tijde een veilige afstand tussen de vliegtuigen wordt aangehouden. Een diploma in luchtvaartmanagement helpt luchtverkeersleiders ook om piloten te informeren en te adviseren over weersomstandigheden en om de aankomst en het vertrek van vliegtuigen te regelen.

 

Managementfuncties bij luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappijen bieden veel managementfuncties aan, die vaak te maken hebben met het beheren van de inkomsten van de luchtvaartmaatschappij, marketing of bedrijfsvoering. Een corporate aviation manager is iemand die een leidinggevende positie bekleedt bij een luchtvaartmaatschappij. Zij kunnen een top-level executive zijn of zij kunnen een lagere-level management functie hebben zoals human resources manager of marketing manager. Managers zijn verantwoordelijk voor het toezicht op alle activiteiten binnen het bedrijf en/of hun specifieke afdeling. In luchtvaartmaatschappijen kunnen ze betrokken zijn bij de planning en uitvoering van bedrijfsbrede verbeteringsstrategieën, zoals het verminderen van het aantal vertraagde vluchten. Een bedrijfsdiploma in de luchtvaart geeft je de vaardigheden die je nodig hebt om de winstgevendheid van routes te analyseren, vliegroutes te plannen, allianties met andere luchtvaartmaatschappijen aan te gaan en marketingstrategieën op te stellen.

 

Airport Security Manager Luchthavenbeveiligingsmanagers handhaven de veiligheid van de luchthaven en zorgen ervoor dat de richtlijnen van de Transportation Security Administration (TSA) en de vereisten van het Airport Security Program worden nageleefd. Veiligheid is van het grootste belang op elke luchthaven. Luchthavenbeveiligingsmanagers zijn ook belast met het beheer van alle veiligheidsmaatregelen die op hun luchthaven worden genomen, het uitvoeren van een dagelijkse veiligheidsinspectie en het plannen en uitvoeren van evacuatiestrategieën in geval van een noodsituatie. Een diploma in een zakelijke richting, zoals luchtvaart bedrijfskunde zal u uitrusten met de vaardigheden die nodig zijn om deze taken uit te voeren.

 

Solliciteren naar een Aviation Business Program

Wanneer je beslist waar je je wilt inschrijven voor een bedrijfsdiploma in de luchtvaart, moet je jezelf een aantal vragen stellen:


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/