Crool
Image default
Mode en Kleding

Het onderhoud van zilveren vriendschapsringen

Een zilveren vriendschapsring is een erg leuk cadeau als verzegeling van een hechte vriendschap of als teken van loyaliteit en monogamie. Deze vriendschapsringen komen in veel verschillende soorten en maten. Een zilveren vriendschapsring is gemaakt om voor het leven mee te gaan. Door de jaren heen kan de ring beschadigd worden door de natuur. Zo kunnen er kleine krasjes ontstaan door steentjes of zand. Hoewel zilver een edelmetaal is kan het materiaal toch beschadigd raken. Door de ring goed te onderhouden kan je ervoor zorgen dat je ring er altijd zo goed als nieuw weer uitziet!

Hoe onderhoud je een zilveren ring

Natuurlijk is het beste om een juwelier je vriendschapsringen zilver schoon te laten maken. Een juwelier of goudsmid bezit altijd over de beste materialen die gebruikt kunnen worden om de ring schoon te maken en weer opnieuw te laten glanzen. Dit is vaak niet heel duur en duurt een halfuur of uur. Wanneer de juwelier of goudsmid klaar is met de ring ziet deze er vaak zo goed als nieuw uit. Je ring schoon laten maken door een professional brengt natuurlijk het beste resultaat.

Natuurlijk kan je ook zelf je zilveren ring schoonmaken. Dit werkt ook erg goed, maar behaalt niet dezelfde resultaten als een juwelier of een goudsmid. Maak een klein badje van lauwwarm water en voeg een theelepel dreft toe. Voeg ook een theelepel zuiveringszout zoals soda toe. Leg de ringen in het badje en schub ze zachtjes met een oude tandenborstel. Na 5 a 10 minuten zou het zilver gereinigd moeten zijn. 

Zilver verkleurt door blootstelling aan zuurstof. Door soda en dreft te gebruiken kan deze verkleuring weer compleet weggaan. Het materiaal begint weer te glimmen maar grote beschadigingen kunnen nog steeds zichtbaar zijn. Juweliers kunnen hier soms wat aan doen. In de meeste gevallen blijven de beschadigingen echter zichtbaar. Als je hier erg veel last van hebt is het misschien beter om een nieuw setje vriendschapsringen te kopen voor jou en je partner. Zilveren ringen zijn gelukkig vrij betaalbaar en erg veel aanwezig. 

Een vriendschapsring geven

Als je een vriendschapsring als cadeau wilt geven aan een naaste of geliefde kan dit met verschillende redenen. Als je bijvoorbeeld zeker weet dat je samen met iemand gaat zijn voor de rest van je leven dient een vriendschapsring als voorloper van de verlovingsring. Natuurlijk kan de ring ook gegeven worden als teken van een hechte vriendschap of zelfs om een belofte te verzegelen. Je kan zelf kiezen waar de vriendschapsring voor staat. Door de ring zo goed mogelijk te onderhouden weet je zeker dat deze lang meegaat. Heb je vragen over sieraden of het onderhoud? Vind het antwoord op de veelgestelde vragen aan QuickJewels.

https://www.quickjewels.nl/