Crool
Image default
Marketing

Zelf plannen? Of toch een social media tool?

Zelf plannen? Of toch een social media tool?

 Wat zijn nu eigenlijk social media tools? Hoe meer volgers, hoe groter de kans dat er gebruik wordt gemaakt van een social media planningstool. Er komt nogal veel bij kijken, dat influencen. Niet te veel posten maar ook niet te weinig, de juiste hashtags kiezen, maar deze dan niet te vaak gebruiken. Daarbij komt ook nog het moment van posten, timing is van uiterst belang! En alsof dat nog niet genoeg is moet je ook nog bedenken wat je dan gaat posten zorgen dat je genoeg varieert terwijl je wel consistent bij je thema blijft. Het is werk wat in grote bedrijven door meerdere mensen wordt gedaan. Veel influencers gebruiken daarom een planningstool om het hele proces meer gestroomlijnd te maken. Of ze huren een management team in. Maar deze zijn vaak manager voor meerdere mensen en gebruiken zelf ook weer zo’n sociale media planner.

Verschillende soorten planners

Net als alledaagse planners, is er ook voor social media planning een hoop keus. Er zijn vaak apps van het platform zelf, zoals facebook of instagram, die tips geven en extra functies en inzichten bieden aan creators. Maar deze apps zijn gebonden aan 1 platform. En als bedrijf of influencer wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken door aanwezig te zijn op meerdere platformen. Bijvoorbeeld youtubers die op instagram een blik achter de schermen delen of een nieuwe video aankondigen. Deze mensen zullen sneller kiezen voor een programma dat inzicht geeft in meerdere platformen. Zo bewaar je veel beter het overzicht over je werk.

Maar wat kun je daar dan mee?

De tools/planners die dan gebruikt worden werken bijvoorbeeld zo: in 1 app of website worden alle social media accounts geintegreerd. Zo is niet alleen te zien welke post het goed doet, maar ook waar deze het goed doet. Zo wordt ingeschat welk format effectief is voor welk platform. Door inzicht in prestaties in het verleden kan er ook makkelijk ingepland worden wat in de toekomst handig is om te doen. Zo maakt de tool een planning die ervoor zorgt dat er op het juiste moment op de juiste plek gepost word.