Crool
Image default
MKB

Hoe verminder je verzuim in jouw bedrijf?

De overgrote meerderheid van jouw personeel verschijnt altijd netjes op tijd op het werk. Goed, af en toe komt er iemand even te laat maar je weet ook niet wat er allemaal in iemands leven werkt. Maar je weet ook dat er personeel is dat constant te laat komt, of misschien zelfs een hele dag niet verschijnt. Jouw bedrijf is echter een groot en complex bedrijf en het is voor de directie en administratie moeilijk om zicht te houden op de werktijden. Een goede tijdregistratiebiedt hier een uitweg. 

Hoe tijdregistratie verzuim voorkomt 

 

Verzuim begint doorgaans klein: iemand komt even een paar keer een kwartier te laat en merkt dat hier eigenlijk geen consequenties voor zijn. Het zal dus wel mogen. En van daaruit wordt het steeds erger en erger. Als je personeel in en uit laat klokken weet je precies wanneer iets dergelijks begint en kan je het personeelslid er direct op aanspreken. Zij bedoelen het doorgaans niet eens slecht, een dergelijke neerwaartse spiraal is namelijk compleet normaal menselijk gedrag. Maar je kan ook zien wie altijd op tijd komt en nooit te vroeg weg gaat. Hen kan je weer belonen met bonussen, waardoor iedereen gemotiveerd is om op tijd te komen.

Het verzuim dat tussendoor plaatsvindt 

 

Sommige medewerkers werken steeds op andere afdelingen, of ze reizen steeds van klant naar klant. Als er dan toevallig iets interessants op de route ligt is het verleidelijk om even een kleine omweg te nemen om iets persoonlijks te regelen. Wat kan je als bedrijf hiertegen beginnen? Het is simpel: houdt een urenregistratie personeelbij. Met een urenregistratie kan je namelijk zien wie op welke tijden ergens begonnen en geëindigd is. Met deze informatie in de hand kan je onregelmatigheden opsporen, en uitvinden wie wel eens opvallend lang van klant naar klant onderweg is. 

Deze oplossingen hebben ook andere voordelen 

 

Niemand heeft zin om de politieagentje te spelen, maar dat is ook niet het hoofddoel van de hulpmiddelen die wij net beschreven hebben. Hun hoofddoel is het versimpelen van de administratie. Doordat de werktijden al zijn bijgehouden is het bepalen van het uit te betalen loon van een werknemer een fluitje van een cent. En door de urenregistratie weet je precies welk deel van de loonkosten naar een bepaalde bezigheid is gegaan. Daardoor kan je beter inschatten welke opdrachten het meest winstgevend zijn. Ook kan je zien waar elke werknemer het beste in is, en iedereen het werk in geven waar ze het beste in zijn. 

https://www.get.nl/oplossingen/tijdregistratie