Crool
Image default
Aanbiedingen

Elektrische auto’s, hoe werken ze?

Het zou me niets verbazen als jij minstens één iemand kent die een elektrische auto heeft. Elektrische auto’s zijn vrij nieuw vergeleken met de traditionele auto dat op brandstof rijdt, en daarom heeft nog niet iedereen een duidelijk beeld van wat een elektrische auto is! Een elektrische auto leasen is daarom vaak spannend voor mensen, maar gelukkig is het vrij simpel. Vrijwel iedereen weet dat een elektrische auto een batterij heeft, deze batterij wordt met hetzelfde stroom dat wij gebruiken voor bijv. een TV opgeladen. Merkwaardig om te weten is dat deze batterij krachtig genoeg zijn om elektriciteit naar mechanische bewegingen kan veranderen!

 

Zijn elektrische auto’s de toekomst?

Dat is de vraag wat ik vaak online zie. Mensen kennen elektrische auto’s, maar hebben nog geen duidelijk beeld over hoe of wanneer elektrische auto’s de toekomst worden. Mijn antwoord? Elektrische auto’s zijn de toekomst, maar brandstof auto’s gaan nog voor een tijdje bestaan. Dit komt door de prijzen en omdat batterijen lastig zijn om in bulk te creëren. Hoe weet ik zeker dat elektrische auto’s de toekomst worden? Het milieu! Brandstof wagens zijn milieuonvriendelijk, terwijl een elektrische auto simpelweg geen schade brengt aan het milieu dankzij dat het niets uitstoot vergeleken met brandstof auto’s die constant CO2 aan het uitstoten zijn.

 

Wat maakt het lastig om elektrische auto’s te maken?

Niet iedereen heeft een elektrische auto dus. Dit komt door vraag en aanbod. Best veel mensen willen een elektrische auto, maar bedrijven vinden het lastig om veel elektrische auto’s te maken. Dit komt door een simpele reden: Batterijen! Zoals ik al had gezegd in de vorige alinea zijn batterijen vrij moeilijk om te maken, dit komt omdat de meest gebruikte batterij soort “Lithium” zoveel grondstoffen nodig heeft dat het onrealistisch is. Gelukkig hebben onderzoekers hiervoor oplossingen gevonden die op een dag op de markt kan komen en de verkoop van elektrische auto’s snel kan laten stijgen.

 

Zelfbesturende auto’s?

Elektriciteit en batterijen is niet het enige wat ik jou kan vertellen aan elektrische auto’s! Je hebt vast van zelfbesturende auto’s gehoord. Wist je dat bijna alle zelfbesturende auto’s elektrisch zijn? Dit komt omdat elektrische auto’s minder onderhoud nodig hebben, en natuurlijk het klimaat. Bedrijven die hard aan het onderzoeken zijn naar hoe een auto automatisch zou rijden willen zo min mogelijk de auto repareren. Zeker als het zelf rijdt, is het een risico dat men moet vermijden. Want wat als je auto in het midden van de weg stopt? Het is een onnodige risico, dat gelukkig opgelost kan worden door elektriciteit.

 

Niet alleen elektrische auto’s…

Er zijn nog veel meer elektrische voertuigen te vinden! Denk aan elektrische fietsen, elektrische steppen, segways, elektrische skateboards, zelfs het openbaar vervoer in het meesten van Europa is volledig elektrisch! Het concept van elektrische voertuigen is niet nieuw, het is bedacht rond het begin van de 20ste eeuw, en er wordt constant aan toegevoegd en mee gesleuteld. Daarbij vraag ik me snel af: Wat zou er in de toekomst nog meer volledig elektrisch worden? Fabrieken? Landbouw voertuigen zoals tractoren? Een elektrisch kampvuurtje om een marshmallow te laten branden? De mogelijkheden zijn oneindig, en ze worden constant beter.