Crool
Image default
Aanbiedingen

Rommel in de tuin? Hoe kan dat nou?

Ben jij eens naar buiten gegaan, en opeens zie je alleen maar rommel? Misschien zie je zelfs ontlasting wat echt geen leuk zicht is. Op deze soort momenten is het tijd om na te denken: Zijn er indringers in mijn tuin? Hiermee bedoel ik specifiek ongedierte, denk over ratten, muizen, mollen, mieren, en de lijst gaat oneindig door. De dieren weten zelfs dat het jouw tuin is, en daarom verstoppen ze zich en komen ze pas tijdens het donker naar buiten. Om dit op te lossen is het tijd voor bestrijding, begin als voorbeeld met muizen ongediertebestrijding, want dit dier heeft de hoogste kans om je tuin binnen te komen.

 

Hoe haal je ongedierte weg?

Ongedierte brengen ziektes en alleen maar rommel met zich mee, en daarom is het belangrijk om ze weg te jagen. Alleen zelfs als je elke bestrijding in de wereld in je kast heb staan kan het zo zijn dat het probleem niet opgelost worden. De tuin kan een rommel blijven, en dat brengt steeds meer vragen in je op. Alleen is dit geen probleem van de bestrijding die je gebruikt, maar het is omdat elk ongedierte anders reageert op elke bestrijding! Mollen gaan niet reageren op bestrijding tegen muizen, maar wel door bijvoorbeeld mollen carbid. Je ziet snel bestrijding veel voorbereiding nodig heeft!

 

Hoe weet je welk ongedierte er in je tuin woont?

Raden welk dier in je tuin rondloopt is nooit een goed idee. Niet alleen kun je er ver naast zitten waardoor de bestrijding niet eens werkt, het kan zo zijn dat je het erger maakt. Zoals eerder gezegd gedraagt elk ongedierte zich anders, een mier gaat met zijn hele kolonie van A naar B, terwijl mollen en muizen meer voor zichzelf houden. Gelukkig heb ik een paar trucjes voor je: Check voor geur, geluid, schade en het belangrijkste: Pootafdrukken! Het is mogelijk om ze zo op te zoeken, want dan onderzoek je snel welk ongedierte je mee te maken hebt.

 

De nadelen van ongedierte

Ik heb het alleen maar over ongedierte en hoe slecht ze zijn, maar waarom eigenlijk? Zijn muizen niet heel schattig? “Ja, ze brengen ziektes met zich mee, maar als je op afstand gaat krijg je er niets van en de rommel ruim ik zelf toch wel op” Dit is helaas niet een slimme manier om erover te denken: Als eerst blijven ziektes rondhangen. Dus als een muis op een stoel rondloopt, en jij gaat er later op zitten, is er kans dat je ernstig ziek wordt. Tweede is dat de rommel in het begin wel meevalt, maar de langer je ongedierte houdt, hoe erger het wordt.

 

Wat als het helemaal niet lukt?

Je hebt alles geprobeerd. Je weet niet welk ongedierte je mee te maken hebt en hoe je te werk moet gaan. Tja, het kan gebeuren, maar geef niet op! Niet alleen zijn er meer tips te vinden op het internet, kan je als het echt nodig is mensen inhuren om het ongedierte te bestrijden of manieren te verzorgen om ongedierte te verminderen. Er is altijd de kans dat je iets niet hebt geprobeerd, en daarom kan het nooit kwaad om soms eventjes “out of the box” te denken. Ik wens je veel succes met je situatie!