Crool
Image default
Aanbiedingen

Hoe verbeter je je handschrift?

Schrijven is een belangrijke vaardigheid. Niet alleen om leuke brieven te sturen naar vrienden en familie, maar veel overheidszaken worden nog altijd gedaan via de pen of potlood. Met schrijven kan je meer, je kan tekenen, je kan meer emotie geven aan een tekst en het je eigen maken. Daarom nodig ik je uit om je handschrift te verbeteren! Stap een is een goede pen, wist je dat hoewel elke pen werkt, een handschrift wordt nog beter met een goede pen? Want met een persoonlijke luxe pen kom je veel verder met een 50 cent pen die je met korting hebt gekocht.

 

Maak schrijven leuker!

Zelfs met de beste pen in de wereld kan je een slecht of middelmatig handschrift hebben. Een merk potlood zoals bijvoorbeeld parker vulpotlood kan helpen, maar de vraag is alleen: Waar krijg je de motivatie? De eerste en belangrijkste manier is om schrijven leuk te vinden, schrijf iets wat je leuk vindt en zet een doel voor jezelf. Het is een strategie die bij alles werkt, want als je iets constant doet, word je steeds beter! Zelf vind ik het leuk om kleine verhaaltjes te maken met fictieve karakters, mijn methode is dus fantasie. Vindt jouw methode, en ga schrijven!

 

Vergelijk handschriften online

Een volgende stap om je handschrift te verbeteren kan moeilijk zijn, maar zodra je het snapt, gaat het alleen maar beter. Heb je eens op het internet gekeken naar hoe anderen schrijven? Velen zouden nee zeggen, want behalve als een handschrift geweldig mooi is letten we op. Weet je wat ik daarmee bedoel? Kijk naar geweldig mooie handschriften van bijvoorbeeld verschillende social media sites, video’s of documenten, en kopieer ze! Maak ze je eigen, want er is een reden waarom je dat handschrift geweldig vindt, je vindt het mooi. Wat mooi is, is waar je je hele leven tevreden mee kan zijn.

 

Waarom je beter kan schrijven dan typen

Ik weet zeker dat er mensen zijn die deze tekst lezen en denken: Waarom zou ik mijn handschrift verbeteren als de toekomst alleen maar vol met computers zit? Zie het zo: Wat als je geen internet of stroom hebt? Wat als je een brief moet sturen naar iemand die geen toegang heeft tot het internet? Wist je dat geschreven documenten serieuzer worden genomen dan typen? Geschreven tekst houd je ook beter in je hoofd, want tijdens het schrijven beweeg je je hand in een manier waardoor je hersenen weten: Oh, dat is de letter B!

 

De volgende stap voor schrijven?

Als je schrijven leuk vindt, dan staat de wereld al snel voor je open. Wat ik hier mee bedoel is dat schrijven een van de belangrijkste vaardigheden is in de wereld, en zeker als je landen meetelt waar het internet nog niet groot in gebruik is. Neem als voorbeeld boeken, contracten, neem ouderwetse documenten of… Wat dacht je van verhalen? Ja, je kan verhalen schrijven via een computer, maar wat als je creatief wilt zijn met je schrijfstijl? Vanuit woorden kan je beelden maken, en dat alleen door met je pen of potlood een mooi patroon te volgen.