Crool
Image default
Aanbiedingen

Zomer komt eraan, wat zijn de beste manieren om voor te bereiden?

Deze laatste paar vijf jaar is het best warm geweest in de zomers, we krijgen zelfs regelmatig hittegolven! We weten allemaal waarom het constant erger wordt, maar je kan er moeilijk iets tegen gedaan worden. Toch? Daar is waar je het mis hebt, zijn genoeg manieren om er voor te zorgen dat jij, niet elke dag meer verbrand tijdens de vervelende zomer dagen. In deze blog vertel ik je er alles over, want er is veel te vertellen: Wat dacht je van een airco monoblock? Een grote ventilator of simpelweg slim aan de slag met de circulatie van lucht in je huis?

 

Een technische oplossing

Techniek gebruiken is wel een van de populairste methodes om dit te verhelpen omdat het simpel is om alles klaar te zetten en in te stellen, en daarom is het geen verrassing dat er duizenden merken van airco’s zijn met allerlei verschillende ontwerpen en mogelijkheden. Denk aan bijvoorbeeld innova airconditioning om maar snel op te noemen. Airco’s halen koude lucht van buiten, en stoten warm lucht weer naar buiten. Zelf gebruik ik zo’n systeem, want omdat ik op de bovenste verdieping woon kan mijn slaapkamer verschrikkelijk warm worden, zelfs in de avond terwijl ik probeer te slapen!

 

Simpelweg een paar raampjes open doen

Waarom zou ik niet simpelweg raampjes open doen in plaats van airco’s of andere apparatuur kopen? Dit is een goede vraag, en is zeer belangrijk om te weten. Wist je dat het mogelijk is dat lucht van buiten warmer is dan binnen? Ja, dat gebeurt vaak in de zomer. Zeker tijdens hittegolven waar het een beter idee is om naar buiten te gaan of zo min mogelijk zonlicht op je te krijgen. Raampjes open doen werkt voor lagere temperaturen, maar niet voor hittegolven om het snel te zeggen. Het klinkt soms moeilijk, maar het is niet alleen belangrijk voor comfort.

 

Let op je gezondheid!

Comfort is maar een van de vele kenmerken dat wordt aangetast door de warmte. Wat dacht je van zweet? Zweet komt niet uit het niets, het komt uit je lichaam, omdat je lichaam je probeert af te koelen; specifiek komt zweet het uit het water wat je hebt gedronken! Je verliest water, en op een gegeven moment vindt je lichaam dit niet leuk en word je ongezond en zelfs ziek. Hierdoor is het belangrijk om zo genoeg water te drinken en niets intens te doen tijdens een hittegolf. Dit advies geldt zeker voor ouderen, die meer kwetsbaar zijn.

 

Je mentaal en fysiek voorbereiden

Je kan alles hebben voorbereid, maar dat betekent niet dat je echt alles hebt voorbereidt. Comfort kan terug te winnen zijn, maar een ding is niet terug te winnen: Mentale gezondheid! Dit advies telt extra voor de harde werkers in de zomer. Bij hitte denk je minder goed na, en doe je ook minder goed je werk. Als je jezelf gaat duwen om beter te doen terwijl de hitte je terughaalt, krijg je al snel een burn-out en kan je zelfs je baan gaan haten. Mijn tip voor de hele zomer? Doe niets, en lig lekker op een hangstoel!