Crool
Image default
Aanbiedingen

Je passen verliezen, een angst voor velen

Iedereen heeft minstens wel één pas. Zelfs baby’s hebben hun eigen ID’s, en daarom weten velen hoe belangrijk passen zijn. Niet alleen omdat we de belangrijkste dingen besturen, hebben of laten controleren met een pas, maar omdat we er nooit zonder kunnen. Hierdoor hebben vele mensen de angst om passen te verliezen, misschien zelfs jij! Je denkt er niet vaak over, maar wat als je ID, bankpas of zorgverzekeringskaart verdwijnt? Je geeft eerst schuld aan je portemonnee, waardoor je een nieuwe zwart leren portemonnee heren koopt om het te verkopen. De volgende keer dat het gebeurt merken we dat het misschien niet aan de portemonnee ligt, maar aan onszelf!

 

Waarom gebruiken wij portemonnees?

De oplossing die ik soms hoor is om geen portemonnees te gebruiken, maar je passen en geld “gewoon” los te plaatsen ergens in je tas of erger nog: In je zakken. Dit brengt mij gelijk vragen op, want voor een of twee passen en 50 cent kan dit geen probleem zijn, maar… Wat als je meer dan dat hebt? Nee, dan gaat dat niet werken. Hierdoor hebben wij bijna allemaal wel een portemonnee voor pasjes. Het brengt ons overzicht en de meesten zijn zelfs bescherming voor tegen hackers die de signalen van verschillende passen draadloos kunnen onderbreken of zelfs stelen.

 

Creatief zijn om diefstal te voorkomen

Oké, misschien verlies je nooit je passen. Maar weet je dat ook zeker als het gaat over diefstal? Hoewel wij een volk zijn die niet zo snel zouden stelen, bestaat de kans altijd. Het hoeft maar een keer mis te gaan en alles is weg. Er zijn hier oplossingen voor die je kan kopen zoals tassen met sloten, of een simpel mechanisme om je tas moeilijker open te maken, maar met een beetje ongeluk gaat dit ook mis. Hierdoor moet je creatief zijn, wat ik zelf doe is mijn portemonnee verbergen waar niemand het verwacht. Wat dacht je van in een etui?

 

Heb je passen gevonden?

Het is geen diefstal als je willekeurig op de stoep een portemonnee ziet liggen. Alleen is de vraag dan: wat doe je ermee? Waar moet je deze portemonnee leggen zodat de eigenaar het weer zo spoedig mogelijk terug krijgt? Wat dacht je van de politie? De politie brengt zelfs als ze de eigenaar van de portemonnee kunnen herkennen het zo snel mogelijk terug naar de eigenaar. Bij losse pasjes kun je ze ook aan de politie geven, maar ook aan de diensten van wie de passen zijn. Zoals betaalpassen, die kun je geven aan de bank.

 

Je angst verslaan!

Zelfs met al deze maatregelen snap ik het als je nog steeds voelt alsof je in een keer alles uit je portemonnee kan kwijt raken. Het is een vervelend gevoel, want is het wel rationeel? Wat voor bewijs heb je dat het eens en keer mis kan gaan? Dit is wat je je moet afvragen, kijk naar je portemonnee en waar je het normaal neerzet. Als deze plek goed beschermt is, en er geen reden is om te denken dat de portemonnee kan verdwijnen, dan doe je het goed! Versla je angst, niet door overbodige veiligheid, maar door rationaliteit!